Stopp i Söderhavet

TahitiÖde kritvita stränder, kristallklara laguner, vajande palmer och stråklädda bungalows – för många är detta själva drömmen om söderhavet. Det är inte konstigt att öarna i Söderhavet finns med bland de resmål som vi nordbor önskar att uppleva minst en gång i livet. Fiji, Cook Islands, Samoa, Tahiti och Bora Bora. Bara namnen frambringar tankar om exotiska platser med lata dagar i solen på stranden.

Ett härligt klimat kombinerat med en vacker natur ligger i grunden för många fina upplevelser. Det marina livet är en mångfald med stora och små fiskar i alla möjliga färger och former, sköldpaddor och rockor. Det är som att simma runt i ett stort akvarium. Är man sugen på sol och bad finns en stor mängd aktiviteter och utflykter att välja mellan, allt från vandringsturer till djuphavsfiske.

Vi kan erbjuda stop over till flera av öarna i Stilla havet, både på vägen till eller från Australien och Nya Zeeland. Nedan ser du några exempel på öar. Kontakta oss för att få en fullständig översikt av det vi kan erbjuda.

Fiji
 

Fiji

Fiji är ett äkta tropisk paradis med exotiska stränder där palmerna lutar sig ut över den vita sanden, där den molnfria himlen speglar sig i det azurblå vattnet, och där korallrev i fantastiska färger har ett myllrande liv under ytan. Med ett härlig klimat, kombinerat med en vacker natur, ligger allt till rätta för många härliga upplevelser.

Prisexempel (Crusoe's Retreat):
Dubbelrum: från 1.175 kr per natt

Cook Islands

Cook Islands

För många är Cooköarna själva symbolen för de vackra Stillahavsöarna. Dessa paradisöar ligger som ett pärlband mitt ute i det sydliga Stilla havet och är ett drömmål för många. Har är stränderna kritvita med vajande palmer, havet glasklart turkost och solen skiner från en klarblå himmel.

Prisexempel (Palm Grove):
Dubbelrum: från 1.195 kr per natt

Tonga

Tonga

Tonga är Stilla havets enda monarki och befinner sig mitt på datumlinjen. Trots stora avstånd utgör befolkningen en homogen grupp som delar samma polynesiska kultur. Befolkningen är dessutom väldigt vänliga, och det är inte underlig att James Cook kallade öarna för "the Friendly Islands".

Prisexempel (Fafa Island Resort):
Dubbelrum: från 1.520 kr per natt

Samoa

Samoa

På Samoa finner du kanske det vänligaste folket i hela Stilla havet. Och de bor på några av världens vackraste öar. Här finns det tillräckligt med fantastiska stränder för var och en, kristallklart vatten och fantastiska förhållanden för simning och snorkling.

Prisexempel (Aggie Grey's Hotel):
Dubbelrum: från 1.260 kr per natt

Tahiti

Tahiti

Tahiti är benämningen på det enorma havsområdet som utgör Franska Polynesien och konkurrerar med Fiji om att vara det populäraste resemålet i Stilla havet. Tahiti är populärt bland annat hos nygifta par, som vill fira sin smekmånad i paradiset.

Prisexempel (Le Meridien Tahiti):
Dubbelrum: från 2.215 kr per rum

Önskar du göra en längre resa till Stilla havet skräddarsyr vi även paket som inkluderar flygresan, resort, kryssning m.m. För mer detaljerad information angående resor till Stilla havet vänligen kontakta oss eller se http://www.fijiresor.se/.

Fiji

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor