Nära djurlivet

DolphinEtt besök i Australien eller på Nya Zealand är en speciell upplevelse nästan oavsett vad du väljer att göra eller var du väljer att åka. Men varför inte sätta av lite tid till en extra speciell upplevelse och komma i närkontakt med något av det unika djurlivet som finns här? Från känguru till koala, kiwi till kaka, näbbdjur till krokodiler – i Australien och på Nya Zealand hittar du djurarter som inte finns någon annanstans i världen.

Vi har satt ihop några förslag som ger dig anledning till att komma nära inpå detta unika djurliv. Du får möta djuren i sin naturliga miljö så som de har levt i miljoner år – under vatten, på land eller i luften. Ta kontakt med oss så att vi kan inkludera någon av dessa upplevelser i din reserutt.

   
Dusky Dolphins

Dolphin Eco Encounter

Bay of Islands, Nordön

Denna halvdagstur är ett ypperligt val för att komma nära inpå dessa vänliga skapelser. I Bay of Islands håller delfiner till året runt, så man är nästan garanterad att se några. De erfarna guiderna berättar det mesta som är värt att veta om delfiner för dig, och om vädret är bra kan du hoppa i och simma med dem också. Efteråt stannar man vid den vackra Urupukapuka Island, där du kan vara kvar hela dagen utan extra kostnad.

Vuxen: från kr 700
Barn (4-12): från kr. 440

Turkod: Fullers

Kiwi

Kiwi Encounter

Rotorua, Nordön

Kiwin är ett nattaktivt djur och svår att uppleva i det fria. Lär dig hur man kläcker ägg och förbereder kiwin på att bli utsläppt i det fria igen. Hör guiderna berätta om vad det är som gör kiwin till en så unik och speciell fågel, och promenera genom ett område med flera vuxna kiwifåglar.

Vuxen: från kr. 165
Barn (4-12): från kr. 110

Turkod: Rainbow Springs

Gannet

Gannet Safari

Cape Kidnappers, Nordön

Från september till maj kan du besöka världens största häckplats för havssulor. På vägen dit passerer man genom ett böljande, skogsklätt landskap och dramatiska klippor. Ändå är det ingenting som kan förbereda dig på den otroliga synen av 20 000 havssulor på ett och samma ställe. Se vuxna fåglar passa ungarna i redet, fåglar som dyker efter fisk och utför hälsningsritual när de återvänder till maken. Du tror det inte förrän du får se det!

Vuxen: från kr. 550
Barn (4-12): från kr. 275

Ex. Hasting/Napier

Seal

Seal Coast Safari

Wellington, Nordön

Upplev lite av djurlivet runt Wellington i en fyrhjulsdriven bil. Kör längs stränderna till Tongue Point. Upplev kolonier med säl och sjöfåglar på nära håll. På vägen tilbaka kör ni genom ett kuperat landskap med vacker utsikt över bergen på Sydön och det blå Stilla havet.

Vuxen: från kr. 4585
Barn (4-12): från kr. 3100

Whale watch

Whale Watch

Kaikoura, Sydön

Följ med på en oförglömlig tur till en av världens rikaste marina miljöer. Endast 2 ½ timma norr om Christchurch ligger Kaikoura där du kan se flera av havets fantastiska skapelser. Den mest fantastiska av dem alla är den gigantiska kaskelotvalen som kan bli 20 meter lång, och chans finns att se dem året runt. Beroende på årstiden kan du också uppleva andra arter av val, delfiner, sälar och en lång rad sjöfåglar.

Vuxen: från kr. 885
Barn (4-12): från kr. 370

Turkod: ex Kaikoura

Hector Dolphins

Dolphin Encounter

Kaikoura, Sydön

Har du lust att möta eller kanske till och med simma med delfiner är denna turen något för dig. På väg ut från Kaikouras hamn ser du delfiner, pingviner och sälar. När delfinerna närmar sig båten hoppar du i för att simma med dessa vackra skapelser i deras naturliga miljö (lån av snorkel och våtdräkt är inkluderat). En upplevelse för livet!

Vuxen: från kr. 1.910
Barn (8-12) från kr. 910

Albatross

Albatross Encounter

Kaikoura, Sydön

Kaikoura är ett av världens bästa områden för att uppleva sjöfåglar. På denna halvdagstur med båt har du möjlighet att på nära håll se flera arter av albatrosser, samt en rad andra sjöfågelarter. Med lite fisk lockas fåglarna till båten och de kommer så nära att din kamera går varm. Denna upplevelsen kommer du inte glömma på ett bra tag.

Vuxen: från kr. 795
Barn (4-12): från kr. 380

Yellow Eyed Penguin

Natures Wonders

Oamaru, Sydön

Efter en kort tur genom landskapet söder om Dunedin, med utsikt över bland annat Larnach Castle (det enda slottet på Nya Zealand), anländer du till Taiaroa Wildlife Reserve. Följ med ett 8-hjuls fordon ned till och över stranden som är tillhåll för flera pingvinarter, sjölejon och flera fågelarter. Här kan du möta världens minsta pingvin som bara är 25 centimeter hög och väger runt 1 kilo. Från specialbyggda utsiktsplattformer kan man se dem gå över stranden utan att störa deras naturliga uppförande.

Vuxen: från kr. 550
Barn (4-12): från kr. 295

Turkod: citybus

Kaka

Ulva Island Discovery Day Wald

Stewart Island

Åk till Ulva Island, en liten ö fri från rovdjur där många av Nya Zealands utrotningshotade fågelarter har hittat ett sista tillhåll. Här följer du med på en fyra timmar lång guidad vandringstur och får höra mer om regnskogen, de många olika fåglarna och växter som finns här, samt om maoriernas kultur och historia. Du kan höra kakaduor och andra av Nya Zealands olika papegojarter. Detta är en perfekt tur för fågelintresserade.

Vuxen: från kr. 655
Barn (4-12): från kr. 330

Whale tale

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor