Classic New Zealand

Med hyrbil i Nya Zeeland, från Auckland till Christchurch

mc56 masterFoto: Destination Northland

I detta kör-själv förslag med hyrbil från Auckland till Christchurch har vi förutom alla upplevelser lagt stor vikt vid hotellen. Vi har valt hotell som är kända för sitt läge, service och vänliga atmosfär.

Viner från Nya Zeeland blir mer och mer kända, och förutom de klassiska sevärdheterna på resan tillbringar man även lite tid i några av de mest kända vinområdena i landet.

Det hela startar med 2 övernattningar i Auckland på ett centralt och bra hotell. Efter att ha utforskat storstaden hämtar ni hyrbilen och sätter kursen söderut mot den pittoreska lilla staden Cambridge.

l492 masterRotorua är känd för sin geotermiska aktivitet. Foto: Tourism New Zealand

Dagen efter går turen vidare till Rotorua via underjordiska droppstensgrottor i Waitomo Caves. Använd nästa förmiddag till att upptäcka Rotorua och det termiska området. Besök t.ex. Puia Thermal Reserve, Agrodome Sheep Show och Rainbow Springs. Resan går sedan vidare via Taupo till Napier.

l251 masterNapier är känd för sin Art Deco arkitektur, typisk för 1930-talet. Foto: Chris McLennan

Napier blev nästan jämnad med marken under ett våldsamt jordskalv 1931, men byggdes upp igen i den stil som var typisk under den perioden. Idag är staden känd som världens Art Deco huvudstad, och ligger i ett område med mycket vacker natur och flera fina vingårdar. Det är stopp här en dag så ni kan utforska staden och/eller det närliggande området. 

Från Napier går resan vidare söderut genom vackra vindistrikt till Martinborough där det är övernattning.Detta område är speciellt känt för sina goda Pinot Noir viner. Dagen efter kör ni till huvudstaden på Nya Zeeland, Wellington. Här tar ni färjan Interislander över till Picton på Sydön, där ni kör till Blenheim i regionen Marlborough.

Marlborough är ett otroligt vackert område, med mycket fin natur. Men är kanske mest känt för sina goda viner. Det var här som vinproduktionen på Nya Zeeland startade i slutet av 1970-talet, och viner härifrån som var de som först blev internationellt erkända. Hela nästa dag är fri för egna aktiviteter, och vi rekommenderar en tur till en av de många vingårdarna eller en tur till vackra Marlborough Sounds.

Sista etappen går via kuststräckan Kaikoura till Christchurch. Stanna gärna till i Kaikoura för att uppleva det fantastiska djurlivet och kanske en valsafari. I Christchurch har vi lagt in ett par nätter på hotell som avslutning på resan."Garden City" är den största staden på Sydön, och kan nästan ha legat i England med sina välskötta parker och färgrika trädgårdar. Det sägs att invånarna här är mer engelska än engelsmännen själva. Christchurch strävar efter att bli ett resmål i sig själv och inte bara ett stopp på vägen till ett mer intressant och spännande resmål på Sydön.

Resan avslutas i Christchurch där ni lämnar tillbaka hyrbilen.

na122 masterDelfiner och valar finns i överflöd i Kaikoura. Foto: Rob Suisted


Resfakta

Pris per person när två reser tillsammans: från kr. 25.000

Priset inkluderar:

 • All flygtransport i ekonomiklass enl. program
 • Flygskatter och bränsletillägg
 • 2 nätter på hotell i Auckland
 • 8 dagar hyrbil från Auckland till Christchurch
 • 1 natt på hotell i Cambridge
 • 1 natt på hotell i Rotorua
 • 2 nätter på hotell i Napier
 • 1 natt på hotell i Martinborough
 • 2 nätter på hotell i Blenheim
 • 2 nätter på hotell i Christchurch
 • Färjan Interislander mellan Nord- och Sydön

Resan kan utvidgas. Kontakta oss för ytterligare information.

Turkod: o/17432


Klicka för en större bild:

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor