Kör själv i Nya Zeeland

H125 MASTERNjut av färska skaldjur längs vägen i Kaikoura. Foto: Chris Sisarich

Att köra själv är ett mycket bra sätt att uppleva Nya Zeeland på!

Du kan komma dit du vill, utan att behöva planera dagarna i detalj. Höga fjäll, djupa fjordar, urgammal regnskog och idylliska småbyar upplevs på ett annat sätt när du kan ta den tid du behöver. Ät på de lokala matställena och prata med lokalbefolkningen. Se alla fårflockar som går över vägarna.

Alternativen är många - alltifrån korta turer på ett par dagar till längre turer som sträcker sig över flera veckor. På dessa sidor finns några exempel på turer som vi rekommenderar.

Northern Discovery, Auckland till Wellington

Nordön, med sina stora städer, termiska områden, fina stränder och vackra nationalparker, har mycket spännande upplevelser att bjuda på. Vi har satt ihop ett reseförslag som innehåller en del av det som den här delen av Nya Zeeland har att erbjuda. Reseförslaget består av en kör-själv tur inklusive hotell.

South Island Nature Trail

För att verkligen uppleva Sydön i Nya Zeeland behöver man tid. I detta reseförslag står upplevelserna i kö, från städerna Christchurch och Queenstown till vackra naturupplevelser i Doubtful Sound och på Stewart Island. Vi rekommenderar hyrbil och har satt ihop ett reseförslag som gör resan till en upplevelse utöver det vanliga. Ingen dag är den andra lik, med spännande upplevelser på en lång rad.

Classic New Zealand

mc56 masterI detta kör-själv förslag med hyrbil från Auckland till Christchurch har vi förutom alla upplevelser lagt stor vikt vid hotellen. Vi har valt hotell som är kända för sitt läge, service och vänliga atmosfär.

Viner från Nya Zeeland blir mer och mer kända, och förutom de klassiska sevärdheterna på resan tillbringar man även lite tid i några av de mest kända vinområdena i landet.

Pris per person när två reser tillsammans: från kr. 25.000

In Search of Middle Earth

cu41 masterÖnskar du att uppleva hela Nya Zeeland på egen hand? Vi har satt ihop ett reseförslag där du får inblick i mycket av vad detta vackra land har att erbjuda, och du reser genom ett varierat och spektakulärt landskap. Du har även möjlighet att se några av de platser där filmtriologin "Sagan om Ringen" spelades in. Reseförslaget är på tre veckor, med hyrbil från Auckland till Christchurch.

Pris per person när två reser tillsammans: 
från kr. 58.000

Nordön i husbil

Långa vita stränder, maoriernas rika kultur, termiska områden, frodiga vingårdar, stadsliv och vacker natur. I detta reseförslag har vi kombinerat några dagar i storstaden Auckland med en 8-dagars rundresa på Nordön i husbil.

Sydön i husbil

Haast to MakaroaDramatisk natur, djupa fjordar, höga berg, blå insjöar, gröna skogar, vackra kustlinjer, unika djurarter, trevliga småstäder och orörda nationalparker. I detta reseförslag har vi kombinerat några dagar i storstaden Christchurch med en 8-dagars rundresa på Sydön i husbil.

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor