Hotell och resorter i Nya Zeeland

Taupo LodgeHär har vi samlat ett urval av hotell som vi kan rekommendera runt om på Nya Zeeland. Utbudet är enormt och det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln av alla erbjudanden. Det enklaste sättet är att först välja i vilket område man önskar bo och vilken standard man föredrar. Vi har avtal med hotell över hela Australien och Nya Zeeland, och kan erbjuda allt från enkel standard till den yttersta lyx. Du bestämmer vad som passar dig bäst så ger vi dig alternativen.

Förutom hotell så kan Nya Zeeland även erbjuda många fina resorter, från standard resorter och familje resorter till riktiga lyxresorter. Dessa ligger spridda runt om på både på Nord- och Sydön, några vid kusten och andra uppe bland fjällen. För de naturintresserade är det en fantastisk upplevelse att bo på några av dessa fantastiska resorter. Du kan läsa mer om resorterna här.

Det är alltid bra att beställa hotell och resorter i god tid innan avresa. Under högsäsong är det nästan omöjligt att hitta lediga rum om man letar på egen hand och det blir som regel nästan alltid mycket dyrare. Dessutom kan det vara riskabelt att beställa hotell över Internet. Vi har tyvärr erfarenhet från resenärer som inte fick det de trodde sig ha beställt...

Priserna på hotellrum varierar beroende på säsong och standard. Genom att klicka på länkarna nedan får du prisexempel på hotell i en del städer. Kontakta oss för förslag och prisuppgifter.

   
Auckland

Auckland

Auckland är den största staden på Nya Zeeland och det är en naturlig utgångspunkt för de flesta som besöker landet. Staden kallas för "City of Sails" för att den är präglad av de många vita seglen från alla segelbåtar som ligger i hamnen.

Hotell, Auckland
Bay of Islands

Bay of Islands

Bay of Islands ligger 26 mil norr om Auckland och detta är ett av de mest historiska områdena på Nya Zeeland. Idag är området mera känt för de spektakulära omgivningarna med vackra stränder och tusentals öar.

Hotell, Bay of Islands

Coromandel

Coromandel

Halvön Coromandel ligger cirka en halvtimma med bil från Auckland och det är många turister som hittar hit. Denna halvö är känd för sina vackra kritvita stränder och sina många och speciella träd, Pohutukawa Trees.

Hotell, Coromandel

Rotorua

Rotorua

För många är Rotorua huvudattraktionen på Nya Zeeland. I och runt Rotorua kan du få en god inblick i hur jorden ser ut inuti. Det bubblar, sjuder och kockar överallt från underjorden.

Hotell, Rotorua

Napier

Napier

Napier ligger sydöst på Nordön alldeles vid havet i ett område som är känt som Hawke´s Bay. Staden är känd som världens Art Deco huvudstad, och många av byggnaderna är präglade av motiv från den maoriska kulturen.

Hotell, Napier

Lake Taupo

Taupo

Taupo är ett populärt rekreations- och semesterområde. Staden ligger vid Lake Taupo, som är Nya Zeelands största insjö, som är känt för sitt fantastiska forellfiske och det natursköna området. Med sitt läge är Taupo ett naturligt stopp mellan Auckland och Wellington.

Hotell, Taupo

Wellington

Wellington

Wellington är huvudstaden på Nya Zeeland och ligger vid en vacker hamn omgiven av låga grönklädda fjäll. Huvudstaden är av många omtalad som en av de vackraste städerna på Nya Zeeland.

Hotell, Wellington

Christchurch

Christchurch

Christchurch är den största staden på Sydön och kallas ofta för "Garden City" Detta är Nya Zeelands tredje största stad och skulle nästan kunna ligga i gamla England med sina välbevarade parker och färgrika trädgårdar.

Hotell, Christchurch

Queenstown

Queenstown

Queenstown är känt för att vara världens adrenalin huvudstad och är ett eldorado för de som gillar extremsport och söker en kick. Staden ligger idylliskt placerat i vackra omgivningar invid insjön Lake Wakatipu.

Hotell, Queenstown

Abel Tasman NP

Nelson

Nelson ligger längst norrut på Sydön och lockar till sig turister för sin särpräglade atmosfär, sin charmiga placering och sina många nationalparker.

Hotell, Nelson

Dunedin

Dunedin

Dunedin ligger på den sydöstra kusten på Sydön och kallas ofta för dem mest skotska staden utanför Skottland. Staden är väl värd ett besök, om inte för själva staden så för sitt natur- och djurliv.

Hotell, Dunedin

Fox Glacier

Fox och Franz Joseph

Glaciärerna Fox och Franz Joseph i Westland National Park på Nya Zeelands västkust är unika då de inte minskar i storlek som många andra gör. Upplev glaciärerna på en guidad tur till fots eller en unik helikoptertur. I områdete finns även många andra naturaktiviteter.

Hotell, Fox och Franz Joseph

Intresserad av att se vad vi kan erbjuda för resorter runt om på Nya Zeeland? Klicka här.

Peppers on the Point

 

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor