Christchurch

ChristchurchI och omkring Christchurch kan du uppleva mycket av det som är utmärkande för Nya Zeeland. Dagsturer är ett utmärkt alternativ till flerdagsturer, om man vill ha större frihet att lägga upp sitt program själv. Vanligtvis blir du hämtad på morgonen på hotellet.

Våra samarbetspartners använder bekväma bussar med mycket kompetenta och trevliga guider. Ofta är antalet deltagare på turerna begränsat för att alla ska få ut så mycket som möjligt av sin resa.

Nedan finns några exempel på dagsturer och utflykter som vi rekommenderar.

Christchurch

Christchurch Grand Tour

Se det mesta av vad Christchurch kan erbjuda under en dag. Turen inleds med en guidan promenad igenom den storslagna Mona Vale trädgården och fortsätter sedan med en lugn och avkopplande båttur, en sk "punting" på Avon River. En färd med Christchurch Gondola ger dig en fantastisk utsikt över Christchurch innan besöket i Sumner, en pittorsk småstad vid havet. Turen avslutas ombord på Christchurch historiska språvagn, som fungerar både som transport runt staden och som sightseeingtur.

Vuxen: från kr. 615
Barn: från kr. 360

Hanmer Springs

Kaikoura & Hanmer Springs

En fantastisk heldagstur där du får uppleva vacker natur, ett fascinerande djurliv och varma bad. Kaikoura, som ligger 180 km norr om Christchurch är känt för sitt marina djurliv här ingår en 30 min flygtur ut över havet för att titta efter valar och delfiner. Efter ett besök på en lokal vingård fortsätter turen till Hanmer Springs för lunch och därefter är det så äntligen dags att njuta av de varma termala utomhusbaden i Hanmer Springs Thermal Pool. Lunch ingår.

Vuxen: från kr. 3.495
Barn: från kr. 1.145

Whale watch

Whale Watch Tour

Åk norrut till Kaikoura innan ni i båt åker ut på Stilla havet för att se delfiner och gigantiska kaskeloter. Väl tillbaka i land och efter lunch på ett lokalt kafé, blir det besök hos en sälkoloni. På väg tillbaka till Christchurch stannar ni till vid en vingård. Lunch ingår.

Vuxen: från kr. 1.820
Barn (4-12): från kr. 910

Mount Cook

Mt Cook Day Trip

Heldagstur från Christchurch till Mount Cook, som är Nya Zeelands högsta berg. Turen går via Canterbury Plains, foten av Southern Alps och genom Mackenzie Basin. Stopp vid Lake Tekapo och Lake Pukaki och det ingår även en liten promenad på glaciären Tasman Glacier upp till Lake Tasman. Lunch är inkluderad.

Vuxen: från kr. 1.760
Barn: från kr. 880

 Hot Air Balooning

Hot Air Ballooning

Vill du se Christchurch från ovan? Följ då med på denna halvdagstur med luftballong. Det är tidig start för att få det bästa flygvädret och få med så mycket som möjligt av soluppgången. Turen tar dig över stora jordbruksområden och på ena sidan har du Southern Alps och på den andra sträcker sig havet över horisonten.

Vuxen: från kr. 2.100
Barn: från kr. 1.830

 Akaroa

Akaroa & Banks Peninsula

En heldagstur där du får uppleva Akaroa, en idyllisk fransk bosättning på Banks Peninsula. Besök en av de få kvarvarande ostfabrikerna innan det är dags för dagens höjdpunkt, båtturen där du kan få simma med delfiner. Lunch är inkluderad.

Vuxen: från kr. 2.280
Barn:från kr. 1.145

 Tranz Alpine

Arthur's Pass National Park

Denna heldagstur startar med en fin tågresa från Christchurch till Arthurs Pas där landskapet förändrar sig drastiskt under vägen. I nationalparken kan man göra kortare ture till fots. Höjdpunkterna är bl.a. spektakulära Otiria Gorge och Castle Hill Rocks. Turen tillbaka till Christchurch går med minibuss via Porter's pass och Canterbury Plains. Lunch är inkluderad.

Vuxen: från kr. 2.470
Barn:från kr. 1.380

 TranzAlpine Train

The TranzAlpine Train

The TranzAlpine - är tågsträckan mellan Christchurch och Greymouth, från en kust i Nya Zeeland till den andra. Resan är 223,8 km lång och tar endast 4,5 timmar. du åker bl.a. genom 19 tunnlar och över fyra viadukter. Det är en mycket vacker tågresa och kan göras som en dagstur från Christchurch eller om enkel resa.

Dagstur: från kr. 1.215
 

Läs mer...

Vill du uppleva något som inte ingår i dessa turer, ska du bara kontakta oss! Vi kan garantera att vi har ett upplägg som passar dig.

Christchurch

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor