Aktiv semester

Vill du ha en aktiv semester med fart och spänning, ska du åka till Nya Zeeland. Folk kommer hit från hela världen - inte bara för att njuta av den vackra naturen och det behagliga klimatet, men också för att Nya Zeeland är ett eldorado för extremsportanhängare. Landet har ett enormt stort utbud av aktiviteter. Här kan du gå, vandra, cykla, åka skidor och simma. Eller så kan du kasta dig ut från höga broar med ett gummiband runt benen, åka forsränning eller jetboat med livet som insats. Man kan göra det mesta här och om en ny actioninspirerad aktivitet uppstår, kan duu nästan garanterat uppleva den först här i Nya Zeeland. Det finns extremsporter varje vecka året om.

Här är några exempel på populära turer. Kontakta oss gärna för fler alternativ.

   

 

Aktivitetspaket

På många platser i Nya Zeeland finns aktivitetspaket för dig som tycker om aktivteter utomhus. Queenstown på sydön är ett centrum för expremsporter, men även området vid Tongariro National park erbjuder många aktiviteter.

   

Aktivitetspaket på Tongariro Lodge

3 dagar / 2 nätter

Tongariro Lodge erbjuder ett mycket prisvärt paket, som förutom boende, frukost och middag innehåller fyra spännande, fartfyllda och adrenalinframkallande aktiviteter. Alla aktiviteter genomförs på en och samma dag. Bungyjump - hoppa från en plattform 47 meter över Waikato River, Jet Boat - upplev en 30 minuters fartfylld båtur. Scenic Flight - en äventyrlig och vacker helikoptertur över de termiska områdena i Wairakey området, Huka Falls och Lake Taupo. Skydive - känn adrenalinet pumpa när du hoppar fallskärm från 4 000 meter.

Kontakta oss för ytterligare information

 

Fisketurer

För sportfiskare är Nya Zeeland ett eldorado, både för dem som föredrar havet och för dem som hellre väljer sötvattensfiske. Från Bay of Islands är det bara ett par timmar med båt innan du kan fånga haj, tonfisk och annan storfisk ur det ändlösa Stilla havet. Sportfiskare träffas vid Lake Taupo, som kanske är världens bästa insjö för öringsfiske.

   
Trout Fishing

Flugfiske i Taupo

6 dagar / 5 nätter

Fantastiskt öringsfiske i Lake Taupo! I paketet ingår transfer till/från hotellet från Taupo flygplats, 5 nätter på Millennium Hotel & Resort Manuels i Taupo inkl. frukost, 4 heldagar med flugfiske tillsammans med lokal fiskeguide (2 personer per guide)i Taup och närområdet, där lunch och fiskeutrustning/fiskekort ingår alla dagarna Frukost ingår.

Kontakta oss för ytterligare information

Turkod: AUSE01/TUOfishing pkg

 

Vandringsturer

Det finns ett stort urval av vandringsturer både på Nordön och på Sydön. Turerna delas grovt sett in i ”moderate”, ”active”, ”energetic” och ”challenging”.

   
Milford Track

Milford Track

Energetic - 5 dagar / 4 nätter

En fantastisk guidad fotvandring genom världsarvslistade Fiordland National Park. Turen startar i Te Anau och slutar uppe i Milford Sound. Den är ca 55 km lång med övernattning i bekväma lodges. Alla måltider ingår i priset. Vandringen kan göras mellan november-april.

Kontakta oss för ytterligare information

Routebourn Track

Routeburn Track

Energetic - 3 dagar / 2 nätter

Denna vandring tar dig genom två nationalparker; Fiordland National Park och Mt Aspiring. Området har ett rikt fågelliv och mycket omväxlande natur. Övernattning övernattning i bekväma lodges. Alla måltider ingår i priset. Vandringen kan göras i november-april.

Kontakta oss för ytterligare information

Hollyford Track

Hollyford Track

Moderate - 3 dagar / 2 nätter

Denna vandring ger dig en storslagen naturupplevelse i Fiordland National Park. Upplev berg, regnskog, sanddyner, älvar och mycket mer.På denna tur är det även inkluderat en flygtur till Milford Sound och en jetboat tur. Övernattning i bekväma lodges. Alla måltider ingår i priset. Vandringen kan genomföras under november-april.

Kontakta oss för ytterligare information

Queen Charlotte Track

Queen Charlotte Track

Energetic - 4 dagar / 3 nätter

Queen Charlott Track är en riktig semesterupplevelse till fots. Turen utgår från Picton och är 71 km lång och tar dig mellan Queen Charlotte och Kenepuru Sound. Övernattning på lokala resorter. Alla måltider ingår i priset.

Kontakta oss för ytterligare information

Tongariro Track

Tongariro Track

Active - Dagstur

Strax söder om Lake Taupo ligger Mt Tongariro och Tongariro National Park och om du är intresserad av att vandra kan vi rekommendera denna tur som tar sig an den populära Tongariro Crossing.Vandringen tar dig från ängar till bergstoppar, genom skog och ovanliga bergsformationer och emellanåt är stigningen mycket brant. Totalt är vandringen 19 km lång och tar ca 78 timmar att fullfölja och då är tid avsatt för att ta kort och göra små avstickare. I priset ingår transport från hotell, lunch och förfriskningar.

Kontakta oss för ytterligare information

 

Cykelturer

Nya Zeeland är som gjort för cykling med sina lugna landsvägar och vackra stigar. Man kan välja bland ett stort urval av olika erbjudanden, allt från guidade gruppturer till turer på egen hand. Vi ordnar cyklar och utrustning och på många av turerna finns det en följebil som transporterar bagaget på etapperna.

   
Cycling

Southern Jewel

8 dagar från Christchurch till Queenstown

Turen startar lugnt genom böljande landskap i Canterbury Plains och småskog i Mackenzie County. Vidare förbi insjöar och snöklädda berg, genom fjällpasset Lindis och fram till Queenstown. I turen ingår bland annat transfer till och från flygplatsen, sightseeing i Christchurch och Queenstown, 7 övernattningar, alla frukostar, 6 luncher, 1 middag, guide, följebil och transport av bagage. Kontakta oss för detaljerad information.

Pris vid förfrågan

 

Skidåkning

De allra flesta skidorter på Nya Zeeland ligger på Sydön, men det finns även ett par möjligheter på Nordön. Skidområdena har vanligtvis öppet från mitten/slutet av juni och fram till början/mitten av oktober.I de paket vi erbjuder ingår vanligtvis transport och övernattning, men vi kan också hyra skidor och kläder åt er, ordna liftkort och instruktör.

De paket vi rekommenderar nedan är i Queenstown, men vi kan även arrangera skidresor till Wantaka och Mt Ruapehu. Kontaka oss för ytterligare information.

   
Skiing

Queenstown Silver Resort Package

4 dagar / 3 nätter

För dig som vill åka skidor under hela vistelsen. I paketet ingår transfer t/r mellan flygpatsen och hotellet, 3 övernattningar på valt hotell, 4 dagars liftkort för Coronet Peak och The Remarkables, discount bonus card och en resort guide. Dessutom ingår en 2 timmars guidad bergstur och i perioden mitten av juli - mitten av september även kvällsskidåkning på fredag och lördag kvällar om vädret tillåter.

Kontakta oss för ytterligare information

Skiing

Queenstown Ski & Activity Package

4 dagar / 3 nätter

För dig som inte vill åka skidor hela vistelsen. I paketet ingår transfer t/r mellan flygpatsen och hotellet, 3 övernattningar på valt hotell, 1 dagspass för lift eller aktiviteter, 1 transfer till/från skidområdet, discount bonus card och en resort guide. Dessutom ingår en 2 timmars guidad bergstur och i perioden mitten av juli - mitten av september även kvällsskidåkning på fredag och lördag kvällar om vädret tillåter.

Kontakta oss för ytterligare information

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor