10 goda anledningar att åka på husbilssemester i Australien och Nya Zeeland

10 goda anledningar att åka på husbilssemester i Australien och Nya Zeeland

Har du aldrig varit på en husbilssemester och är osäker på om campinglivet är något för dig? Läs våra bästa anledningar för att åka på husbilssemester, och vem vet, kanske fastnar du för detta sätt att resa, för friheten och naturupplevelserna.

Australien och Nya Zeeland är perfekta länder för att uppleva husbilslivet i för första gången, då det här finns bra campingfaciliteter, hjälpsamma turistinformationer och spännande upplevelser.

Här är våra 10 bästa anledningar för att åka på husbilssemester* (* plus 1 bonusanledning).

 

#1 A room with a view

I en husbil kan du vakna upp till en fantastisk utsikt.I en husbil kan du vakna upp till en fantastisk utsikt. Foto: Amazing Planet - Filip Kulisev

Vilket hotellrum kan ge dig en sådan här utsikt, utan att det kostar en förmögenhet?

Svaret är enkelt: Hyr en husbil. Se otroliga solnedgångar, somna till ljudet av vågorna som slår mot stranden, och vakna upp till en utsikt som denna. Rätt och slätt magiskt!

 

#2 Titta på stjärnorna

Stjärnhimlen är kvällens höjdpunkt.Stjärnhimlen är kvällens höjdpunkt. Foto: Mark Clinton

Det är magiskt när mörkret sänker sig ned och miljoner av stjärnor visar sig på himlen.

Vad ska man med tv till när man kan sitta utomhus och betrakta vintergatan, stjärnformationen Southern Cross och se stjärnfallens framfart över himlen?

 

#3 Flexibilitet och frihetskänsla

Upplev frihetskänslan med en husbil.Upplev frihetskänslan med en husbil. Foto: Amazing Planet - Filip Kulisev

Husbilen ger inte bara en flexibilitet som inte finns om du reser med buss, tåg och flyg, den ger även en fantastisk frihetskänsla. Du kan åka vart du vill, när du vill och stanna så länge du vill.

Är vädret dåligt? Kör vidare till du ser solen igen. Hittade du världens mest charmerande och avkopplande ort vid stranden? Då är valet enkelt. Stanna några dagar extra.

 

#4 Laga mat själv, eller gå på restaurang. Valet är ditt.

Laga din egen mat när det är långt till närmaste restaurang.Laga din egen mat när det är långt till närmaste restaurang. Foto: Mark Clinton

Med en husbil kan du själv välja när du vill laga din egen mat, och när du vill att andra ska laga den åt dig. Är du ute och upplever omgivningarna och det är långt till närmaste restaurang kan du stanna var som helst och laga din egen lunch.

Vill du att andra lagar er middag och tar hand om disken kan ni köra till den trevliga fiskrestaurangen ni passerade precis innan ni parkerade för kvällen.

 

#5 Barnvänligt

Campingplatsen blir troligtvis barnens favoritplats.Campingplatsen blir troligtvis barnens favoritplats. Foto: Mark Clinton

Välj en campingplats med barnvänliga faciliteter som simbassäng och lekplats. Barnen kommer att stortrivas och det största problemet blir att få dem att lägga sig på kvällen.

Många campingplatser i Australien och Nya Zeeland är mycket anpassade för familjer.

 

#6 Kom i kontakt med naturen – och dig själv

Frisk luft, stillhet och vacker natur kan göra underverk för kropp och själ.Frisk luft, stillhet och vacker natur kan göra underverk för kropp och själ. Foto: Amazing Planet - Filip Kulisev

Stäng av alla tekniska apparater och upptäck naturen och omgivningen omkring dig. Promenera i naturen, ta en simtur i kristallklart vatten eller paddla kajak längs med kusten. Var aktiv och rensa dina tankar i samma veva.

Frisk luft, stillhet och vacker natur är perfekta ingredienser när man ska återhämta sig efter en hektisk vardag.

 

#7 Transport- och övernattningskostnader i ett paket

Husbil är en rimlig reseform, och det är lätt att hålla en kontroll över kostnaderna. Husbil är en rimlig reseform, och det är lätt att hålla en kontroll över kostnaderna. Foto: Amazing Planet - Filip Kulisev

Hyr man en husbil är det inte bara transporten som ingår, inkluderat i priset är även övernattning (samt tillgång till både kök och wc/dusch om bilen är utrustad med detta) Det enda som tillkommer är drivmedel och campingplatsernas avgifter som i stort håller en rimlig prisnivå.

Väljer man att laga många av måltiderna själv sparar man en del pengar på matbudgeten.

 

#8 BBQ

Grillning är obligatoriskt i Australien och Nya Zeeland.Grillning är obligatoriskt i Australien och Nya Zeeland.

Ingen campingtur «down under» uten å ta del i nasjonalsporten grilling! Grilling er populært og sosialt både i AusIngen campingtur «down under» utan att ta del i nationalsporten grillning! Att grilla är populärt och socialt både i Australien och Nya Zeeland, och många campingplatser har gemensamma grillar. Det är också ett bra sätt att lära känna andra campare.

Har du en husbil som är utrustad med grill, kan du bjuda in till grillparty.

 

#9 Kvalitetstid med familj och vänner

På campingturer finns mer tid att vara tillsammans med familj och vänner.På campingturer finns mer tid att vara tillsammans med familj och vänner.

Under en campingtur är vardagens fullpackade kalender och tidspress långt borta och ni kan använda tiden till varandra. Lägg undan teknologin och spela gammaldags brädspel eller kort. Promenera, delta i fartfyllda aktiviteter för hela familjen eller med vännerna, eller laga mat tillsammans.

Poängen är att man tillbringar tiden tillsammans och delar alla spännande upplevelser under resan.

 

#10 Kom närmare djurlivet

En av turens höjdpunkter är kontakten med det lokala djurlivet.En av turens höjdpunkter är kontakten med det lokala djurlivet.

Chansen att få se de ikoniska djur som kännetecknar Australien och Nya Zeeland är större på en campingtur.

Bli inte överraskad om kängurur och emuer betar på campingplatsen. Och det är ingen upplevelse som slår att se koalorna i träden, eller sälar och pingvinger i vattenbrynet när de rör på sig.

 

*Bonusanledning: En campingtur passar alla, oavsett budget

En husbilssemester passa alla, oavsett budget och krav på komfort.En husbilssemester passa alla, oavsett budget och krav på komfort. Foto: Mark Clinton

Några föredrar att sova under bar himmel, andra vill helst ha vardagens bekvämligheter inom räckhåll. Campingturer passar för alla, oavsett budget. Det spelar ingen roll om du reser med bil och tältar, eller kör en husbil med 5-stjärniga faciliteter, upplevelserna är de samma.

I Australien och Nya Zeeland kan de flesta behov som uppstår under resan tillgodoses, oavsett storlek på plånbok och budget.

Läs mer om husbil i Australien och Nya Zeeland här »

 


Se tips från andra som hyrt husbil:

 

Våra specialister hjälper dig med att planera den perfekta husbilssemestern.
Ring oss på telefon 08 6769790, skicka e-post eller fyll i vårt kontaktformulär.

Vår kunskap är din trygghet.

 

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor