Gruppresor "Down Under" är mer populärt än någonsin

 Derfor er Australia årets reisemål

Står Australien och Nya Zeeland högt upp på önskelistan? Australienresors populära gruppresor är ett enkelt och socialt sätt att få uppleva en del av världen som många drömmer om att resa till.

Australienresor upplever konstant en större efterfrågan av gruppresor. Många som tidigare har rest på egen hand ser de många fördelarna en gruppresa har. Du får inte bara unika upplevelser, det är också socialt, tryggt och värdefulla semesterdagar utnyttjas maximalt.

- Vi ser att gruppresor ökar i popularitet, säger utvecklingschef Endre Kaurin hos Australienresor, och fortsätter: - Det finns nog många anledningar till detta. På ena sidan har man den sociala aspekten. Vad är väl bättre än att dela dagens upplevelser över en bättre middag? Dessutom ger kunniga reseledare och lokala guider en bredare insikt i kultur, natur och sevärdheter än vad man vanligtvis får fram på egen hand.

Rundresorna bjuder på spännande upplevelser och den ena höjdpunkten efter den andra avlöser varandra. Safari på världens största sandö, bubblande vulkanisk aktivitet, snorkling på världens största barriärrev, oändlig ödemark, slående vacker natur, och kulinariska frestelser i både fast och flytande form är bara något av det man kan uppleva på resorna till Australien och Nya Zeeland.

- En av fördelarna med gruppresor är att man inte behöver använda tid och energi på resans logistik. Det tar bort stressen från planeringen, både före och under – och du kan luta dig tillbaka och njuta av upplevelsen, säger Kaurin.

Han säger vidare att många får nya vänner, en vänskap som varar efter det att resan är slut:

- Vi har egna Facebook grupper där man kan lära känna de andra deltagarna före avresa, dela bilder och inte minst hålla kontakten efter resan. Gruppresorna inkluderat all transport, övernattning, utflykter samt de flesta måltider, något som gör att det är mycket enklare att få en översikt av resans totalkostnad.

- Undgå att komma hem till en kreditkortsräkning som är mycket högre än vad du planerat. För många är det en extra trygghet – då kan man hellre se framåt och börja spara till nästa resa, avslutar Kaurin

Lockar det att komma bort från kalla höstkvällar och uppleva något nytt?

Australienresor har fortfarande lediga platser på utvalda gruppresor till hösten. Välj mellan resor till endast Australien eller Nya Zeeland, eller en kombination där du får uppleva båda länderna på en och samma resa.

 

NYA ZEELANDS HÖJDPUNKTER

Queenstown är en av många spännande städer som besöks på Nya Zeeland.Queenstown är en av många spännande städer som besöks på Nya Zeeland.

Den ultimata resan om du önskar att uppleva Nya Zeeland. Rundresan tar dig med till alla de bästa platserna på både Nord- och Sydön. På Nordön är det bl.a. stopp i Auckland, Rotorua, Waitomo Caves, Naier och Wellington. På Sydön kör vi västkusten och besöker Abel Tasman National Park, Fox Glacier, Queenstown och Fiordland, innan vi fortsätter norrut till Christchurch och Mount Cook.

Stopover i Hong Kong på utresan är också inkluderat.

Datum: 30 oktober – 21 november 2017 (23 dagar, få platser kvar)

Läs mer om Nya Zeelands höjdpunkter här.

 

AUSTRALIENS HÖJDPUNKTER

Sydney är ett självklart stopp på en rundresa i Australien. Sydney är ett självklart stopp på en rundresa i Australien.

En spännande rundresa i Australien som är fullspäckad med upplevelser. Efter ett stopover i Dubai, är första stopp i Australien den charmerande kuststaden Noosa. Därefter följer Fraser Island, som är världens största sandö, innan resan går vidare till Stora Barriärrevet och det tropiska nord. Australiens röda centrum och jättemonoliten Uluru är självklart inkluderat innan det hela avslutas i Sydney.

Datum: 8 - 27 november 2017 (20 dagar, få platser kvar)

Läs mer om Australiens höjdpunkter här.

 

RUNDRESA I NYA ZEELAND OCH AUSTRALIEN

 
Snorkla på korallrevet utanför Green Island på Stora Barriärrevet. Snorkla på korallrevet utanför Green Island på Stora Barriärrevet.

Detta är en perfekt resrutt om man vill uppleva det bästa av Nya Zeeland och Australien på en och samma resa. Vi har lagt in ett stopp i Hong Kong på utresan och därefter besöker vi Auckland och Queenstown i Nya Zeeland, innan resan avslutas med Sydney, Uluru (Ayers Rock) och Stora Barriärrevet.

Datum: 16 november - 7 december 2017 (22 dagar, få platser kvar)

Läs mer om rundresan i Nya Zeeland och Australien här

 


Passar det bättre att resa efter jul?

Se också Australienresors gruppresor vintern 2018:

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor