Utflykter från Perth

006923-786Pinnacles Desert. Foto: Tourism Western Australia

I och omkring Perth kan du uppleva mycket av det som är utmärkande för Western Australia. De allra flesta invånarna bor i huvudstaden Perth, och i det sydvästra hörnet av delstaten. Resten är Australiens "vilda västern", ett glest befolkat pionjärland där invånarna i huvudsak lever av gruvdrift, boskap och turism.

Dagsturer är ett utmärkt alternativ till flerdagsturer, om man vill ha större frihet att lägga upp sitt program själv.

Vanligtvis blir du hämtad på morgonen på hotellet. Våra samarbetspartners använder bekväma bussar med mycket kompetenta och trevliga guider. Ofta är antalet deltagare på turerna begränsat för att alla ska få ut så mycket som möjligt av sin resa.

Nedan finns några exempel på dagsturer och utflykter från Perth som vi rekommenderar.

Har du önskemål om att uppleva något som inte finns med i dessa förslag, så ta kontakt med oss! Vi kan nästan garantera att vi har ett något som passar dig.

Perth och Fremantle Morning Sights

perth 001På denna förmiddagstur får du se Perth och Fremantles alla sevärdheter, och får en inblick i den lokala livsstilen.

Se den vackra Kings Park Botanical Gardens, med utsikt över Perth och Swan River. Här kan du gå mellan trädtopparna på Tree Top Walkway. Njut av den pittoreska körsträckan längs med Cottesloe Beach. Besök historiska Fremantle, med restaurerade gamla byggnader och många caféer.

På tillbakavägen till Perth får du se några av Perths mest exklusiva förorter.

Prisklass: priskategori 1

Upptäck Rottnest

rottnest island 04Rottnest Island ligger precis utanför kusten vid Fremantle. Hit tar du dig på 20 minuter med flyg från Perth eller en halvtimme med båt från Fremantle.

Ön har en färgrik historia och användes bl.a. som fängelse för aboriginerna under 1800-talet. Idag är ön ett populärt semestermål både för sin storslagna natur och vackra stränders skull men även för sin historia. 

Följ med på en guidad dagstur till vackra Rottnest. Lunch ingår.

Prisklass: priskategori 2

4WD Pinnacles, Sand Dunes och Koalas

sid 79 4wd pinnacles sand dunes och koalasEn heldagstur till Nambung National Park och de berömda kalkstensformationerna, the Pinnacles, som står rakt upp ur marken.

På väg dit stannar ni vid Caversham Wildlife Park för att se koalor och kängurur, innan turen går vidare till fiskebyn Lancelin där 4WD tar er med över de häftiga sanddynerna.

Lunch i Cervantes där möjlighet finns att ta ett dopp om vädret tillåter.

Prisklass: priskategori 3

Margaret River Dagstur

s66 margaretMargaret River området ligger 227 km sydväst om Perth och är känt för goda viner, bra surfing och en mycket vacker natur.

På denna heldagstur från Perth får du förutom att prova viner på några av Margaret Rivers många vingårdar även se och uppleva sevärdheter som Busselton Jetty, Cape Lavender Farm och Mammoth Cave med sina 300 sandstensgrottor och mycket mera.

Lunch är inkluderat i turen.

Prisklass: priskategori 3

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor