Fremantle

005757-786Bather's Beach i Fremantle. Foto: Tourism Western Australia

Fremantle är hamnstaden till Perth och om man besöker Australiens västkust så bör man absolut ta en tur hit. Staden ligger i mynningen till Swan River alldeles intill Indiska Oceanen.

Fremantle är en charmig liten stad och känt för sina många caféer. Detta var den första europeiska kolonin i Western Australia och etablerades år 1829. Som så många andra städer i landet så var det först en fångby, och många av de vackra byggnaderna som idag ger Fremantle sin unika atmosfär byggdes av straffångar. Vill du veta mer om kolonins grundare och straffångarna så är ett besök till Fremantle Prison Museum väl värt tiden.

Alldeles utanför Fremantle ligger Rottnest Island, en ö med en stark historia och ett idylliskt resmål med vackra stränder och ett storslaget natur- och djurliv.

Hotell
Utbudet av hotellrum i Fremantle är begränsat och vi rekommenderar att man spenderar några dagar här i kombination med Perth.

Priserna på hotell och lägenheter varierar beroende på säsong och standard.

Kontakta oss för förslag och prisexempel.

Quest Harbour Village Fremantle

s78 questDetta lägenhetshotell ligger på kajen vid båthamnen Challenger Harbour och har gångavstånd till Fremantle centrum med gallerier, shopping, barer och restauranger. Hotellet har fin utsikt över hamnen och Indiska Oceanen.

54 stilfullt inredda lägenheter, luftkonditionering, utrustat kök, BBQ område och utomhus spa. Hotellet är rökfritt.

Prisklass: priskategori 5

Esplanade Hotel Fremantle

s78 esplanadeEtt omtyckt och prisvärt mellanklass hotell med centralt läge i Fremantle och med endast fem minuters gångväg till närmaste strand. Fremantle ligger 20 minuter med bil från Perth.

Hotellet är byggt i gammal stil och har flera olika rumstyper.

300 rum, normalstora och trevligt inredda, luftkonditionering, restaurang, bar, pool. Hotellet är rökfritt.

Prisklass: priskategori 3

Tradewinds Hotel

tradewinds_hotel_freemantle_1Ett 3-stjärnigt hotell endast en kort promenad från centrum i Freemantale. Huvudbyggnaden är en 100 år gammal byggnad, och hotellet har fin utsikt över Swan River.

Prisklass: priskategori 3

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor