Western Australia - ändlös outback och fantastiska stränder

Bungle BunglesBungle Bungle i Purnululu National Park. Foto: Tourism Western Australia

wa kart

Western Australia är den största delstaten i Australien och utgör nästan en tredjedel av hela landet. Området är lika stort som Västeuropa.

De allra flesta invånare bor i huvudstaden Perth, och i det sydvästra hörnet av delstaten. Övriga delar är Australiens “vilda västern”, ett glest befolkat pionjärland där man i huvudsak lever av gruvdrift, boskap och turism.

Se våra reseförslag i Western Australia »

Perth
Perth är den enda av delstatshuvudstäderna i Australien där man kan gå på stranden, koppla av i naturen, ta del av storstadens många erbjudanden, besöka vingårdar i världsklass och se solen gå ned i havet, allt inom en radie på 30 minuter från staden. Staden har 19 rena och orörda stränder från den berömda stranden i Cottesloe till den kända surfarstranden i Scarborough. Besök även hamnstaden Fremantle, en mycket charmerande stad känd för sin hamn och många caféer.

Kameltur i Western AustraliaSe solnedgången från ryggen av en kamel på Cable Beach i Broome. Foto: Tourism Western Australia

Broome
Broome är en av de mest populära semesterorterna i Western Australia tack vare sitt varma klimat och sina ändlösa stränder. Cable Beach är stadens mest populära och välkända strand, där man bland annat kan se solnedgången från ryggen av en kamel. Broome är också utgångspunkt för resor till det stora och mäktiga vildmarksområdet Kimberley.

Kimberley
Det nordvästra hörnet av Western Australia, från Broome och norrut, är nästan folktomt. Här finns en rad särpräglade klippformationer, bland annat Bungle Bungles. Detta är ett område med en rad små runda bergstoppar som alla har svarta ränder på en alldeles röd bakgrund. Ett av de många fantastiska och märkliga naturfenomen i Australien.


Fem saker du måste uppleva:

  • Monkey Mia, där vilda delfiner kommer in till stranden två gånger per dag.
  • Pinnacles, ett månliknande ökenområde där stora pelare av kalksten sticker upp ur den gula sanden.
  • Kimberley, ett nästan folktomt område med en orörd vildmark och fantastisk natur.
  • Ningaloo Reef, korallrev som nästan överträffar Great Barrier Reef och med ett otroligt varierat och färgrikt undervattensliv med bl.a. valhajar.
  • Margaret River, ett bördigt område i ett annars torrt landskap med några av Australiens bästa vingårdar och många bra surfstränder.

Se video från Western Australia:

Se våra reseförslag i Western Australia »


Klicka för en större bild:

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor