Visum till Australien

PassportResenären är själv ansvarig för att ha pass och visum i ordning inför resan. Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter utresa från det aktuella landet.

Det krävs visum till Australien och Nya Zeeland *. Australienresor hjälper till med 3 månaders turistvisum för sina resenärer som ska besöka Australien. Vid inresa till Australien och Nya Zeeland krävs en giltigt returbiljett. Stillahavsöarna kräver inte visum för svenska medborgare, ett 3 månaders turistvisum ges vid gränsen.

*Visum för inresa till Nya Zeeland införs 01 oktober 2019. Visum kan beställas från 01 juli 2019.

Om du ska flyga via USA krävs ett maskinläsbart pass eller visum. Detta gäller oavsett om du är där för transit eller om du ska stanna i några dagar. Alla som ska resa till USA utan visum måste registrera sig elektroniskt innan avresa. Detta betyder att alla nordbor som reser visumfritt till USA med ett elektronsikt pass måste fylla i ett formulär på https://esta.cbp.dhs.gov/esta senast tre dagar innan avresa. Registreringen är giltig i två år, och man kan då resa fram och tillbaka hur många gånger man vill.

Vänligen kontrollera om din resa går via USA då detta inte alltid framkommer av resplanen.

Om du inte är svensk medborgare är det viktigt att kontrollera vilka regler som gäller för din nationalitet.

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor