Topp 9 höjdpunkter i Victoria

Detta är höjdpunkterna du inte bör missa när du besöker delstaten Victoria.

 

#1 Se pingvinparaden vid solnedgången

De små pingvinerna vaggar upp på stranden på Phillip Island. De små pingvinerna vaggar upp på stranden på Phillip Island. Foto: D.Parer & E.Parer-Cook

Efter att de små pingvinerna varit ute till havs för att skaffa mat till sig själva och sina ungar, vaggar de upp på stranden på Phillip Island. Detta sker varje kväll vid skymningen. Tillsammans tar de sig till sina bon som ligger utspridda i sanddynerna ovanför stranden.

Det finns många olika sätt att uppleva detta speciella fenomen på. Vi rekommenderar att man deltar i en av de mindre grupperna, då de kommer närmare djurlivet. Fråga oss om råd så att du får den bästa upplevelsen!

 

#2 Åk på en oförglömlig roadtrip

Great Ocean Road är bara en av många vackra vägsträckor i Victoria.Great Ocean Road är bara en av många vackra vägsträckor i Victoria. Foto: Robert Blackburn

Victoria är den perfekta staten för en roadtrip. Höjdpunkterna är många, och det blir inte långtråkigt. Från natursköna vägsträckor som The Great Ocean Road, till idylliska små kuststäder, nationalparker med vattenfall och utkikspunkter, världskända surfarstränder och ändlösa lantbruksområden med vinrankor och lokal mat. Och i tillägg till detta Australiens välkända djurliv!

 

#3 Mat och vin av världsklass

Testa en av Victorias bra restauranger.Testa en av Victorias bra restauranger.

Det är ingen tvekan om att Victoria är en delstat som lever för mat och dryck. Kvalitet är ett nyckelord i det mesta som sker på matfronten, och lokalbefolkningen värdesätter goda, färska och lokala råvaror. Det finns många bra vinområden, från Yarra Valley utanför Melbourne, till Mornington Peninsula i söder och Rutherglen i norr.

 

#4 Nationalparker som tar andan ur dig

Utsikten från Mount Sturgeon i Grampians National Park.Utsikten från Mount Sturgeon i Grampians National Park.

Victorias nationalparker är lika varierade som de är oförglömliga. Från Wilsons Promontory med kritvita stränder, turkoksblå bukter och höga berg, till Grampians som bjuder på spektakulära utkikspunkter, höga vattenfall och en mångfald av vandringsturer i alla svårighetsgrader. Oavsett om du vill gå på tur, se djurlivet, åka skidor, paddla kajak eller ta livet med lugn och ro och bara njuta av omgivningarna – så har Victoria en nationalpark som passar dig.

 

#5 Se känguru och koala

Utsikten från Mount William i Grampians National Park.Utsikten från Mount William i Grampians National Park.

Victoria är en av delstaterna där det är lättast att få se det välkända djurlivet. Se koalor i träden i Great Otway National Park och kängurur på de öppna slätterna i Grampians. Pingvinparaden på Phillip Island måste upplevas, och kanske ser du delfiner när du åker färjan mellan Sorrento och Queenscliff. Det finns även stor chans att få se sjölejon och sälar, emu, wombat och vallabyer. Håll ögonen öppna när du är ute på en bilresa eller vandrar genom naturen så att du inte missar något.

 

#6 Besök en äkta surfstrand

Planera in ett stopp på Bells Beach för att se på surfarna.Planera in ett stopp på Bells Beach för att se på surfarna.

Har du alltid drömt om att surfa? I Victoria finns det ett stort antal surfstränder. Bells Beach är den mest berömda, och den är värd ett besök bara för att se på dem som bemästrar de stora vågorna som rullar in från södra ishavet. Det är lätt att bli imponerad! Anmäl dig till en kurs om du vill testa själv.

 

#7 Great Ocean Walk

Kom nära naturen på Great Ocean Walk. Kom nära naturen på Great Ocean Walk. Foto: Mark Watson

De flesta känner till kustvägen Great Ocean Road. Vill man låta bilen stå och komma nära naturen finns möjlighet att gå hela eller delar av sträckan. Vandringen Great Ocean Walk följer kustlinjen i mer än 100 kilometer, och längs med vägen finns ett varierat utbud av övernattningsalternativ som passar allas budget. Det finns inget som hindrar att man både kan bo och äta gott efter en upplevelserik dag till fots.

 

#8 Inled dagen i en varmluftsballong över Melbourne

Melbourne är en av få storstäder som tillåter varmluftsballonger över staden.Melbourne är en av få storstäder som tillåter varmluftsballonger över staden.

Den tidiga starten på dagen glömmer man snabbt när man ser Melbourne vakna till liv. Detta är en av få platser i världen där man kan flyga varmluftsballong över en storstad. Se stadens parker och trädgårdar, alla de stora sportarenorna och Yarra River som ringlar sig genom centrum.

Vårt tips: Avsluta upplevelsen med en champange frukost efter ballongturen.

 

#9 Upplev guldgrävartiden

Sovereign Hill ger en inblick i guldgrävartiden.Sovereign Hill ger en inblick i guldgrävartiden.

Besök Sovereign Hill, ett utomhusmuseum, där du kan lär dig mer om guldrushen på 1850-talet. Tack vare 60 historiska byggnader och en autentisk ”lokalbefolkning”, kan man leva sig in i hur livet som guldgrävare var. Lär dig smida järn, besök en äkta guldgruva, stöp ljus och pröva på att vaska guld. Sovereign Hill ligger utanför Ballarat, ca 90 minuter med bil från Melbourne.

 

 

Se höjdpunkterna i Victoria här:

 

Våra specialister hjälper dig att lägga upp den perfekta resan till Victoria.
Ring oss på tel 08-676 9790, skicka e-post eller fyll i vårt formulär för offertförfrågan.

Vår kunskap är din trygghet.

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor