Pingvinön Phillip Island

Pingvinerna på Philip Island

Phillip Island ligger 140km sydost om Melbourne och är känd för sitt unika djurliv och speciellt för de små pingvinerna som håller till där. Varje dag vid solnedgågen kommer pingvinerna tillbaka från en dag ute till havs och detta speciella fenomen är känt som ”Penguin Parade”.

Sälar på Philip IslandDet är en rolig och intressant upplevelse att se pingvinerna vagga över stranden och upp till sina bon i sanddynorna ovanför. Du kan välja mellan att se pingvinerna på Summerland Beach från enläktare, en observationsplattform, en sky box eller bäst av allt i en liten grupp ledd av en naturguide på stranden. Missa inte heller besökscentret som har mycket intressant information om de söta pingvinerna.

Hela Phillip Island är ett skyddat område på grund av att både naturen och djurlivet är fantastiskt. På fastlandet har koalan blivit en hotad djurart, då deras naturliga habitat ständigt krymper. Det finns därför inte längre så många platser där man kan uppleva koalan i dess naturliga miljö, men på Koala Conservation Centre på Phillip Island, som är värt ett besök, jobbar man hårt för att bevara detta unika djur.

Andra sevärdheter på Phillip Island är:

  • The Nobbies, ett spektakulärt område vid kusten med ett rikt fågelliv.
  • Seal Rocks, som har Australiens största koloni med sälar.
  • Churchill Island Heritage Farm.

Phillip Island är även ett populärt rekreationsområde för australiensarna själva, så här finns även golfbanor, badstränder, samt möjligheter för vandring och cykling. Det finns även ett par vingårdar på ön.

Se ett filmklipp från Phillip Island:


Dagstur till Phillip Island

Nedan finns ett exempel på en av våra dagsturer till Phillip Island.

Kontakta oss för mer information och priser »

 

Phillip Island & Private Penguin Experience

phillip island penguin parade penguins plusPhillip Island ligger 140 km sydöst om Melbourne och är omtalad för sitt unika djurliv och speciellt för de många pingviner som håller till här. Varje dag vid solnedgången kommer pingvinerna tillbaka från en dag ute till havs och detta speciella fenomen är känt som 'Penguin Parade'. Denna dagstur inkluderar 'Penguin Parade' och många andra spännande upplevelser.

Prisklass:priskategori 2

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor