Övriga Victoria

reise5 s 05Victoria är den minsta och mest befolkade delstaten i Australien.

Victoria har en storslagen, omväxlande natur, ett bördigt jordbrukslandskap, fårfarmar, vingårdar och en mångkulturell storstad I Melbourne. I Victoria finns 32 nationalparker och Australiens vackraste kustväg – Great Ocean Road. Great Ocean Road går längs sydkusten förbi vackra surfstränder, dramatiska klippor och trevliga byar.

Nordväst om Melbourne ligger bergsområdet Grampians med sina ovanliga bergsformationer och branta klippor, och i sydöst ligger Phillip Island och Wilsons Promontory.

Den mäktiga Murray River bildar gränsen till New South Wales och här kan du till exempel koppla av ombord på en gammal hjulångare. På vintern kan du åka skidor i Victorias bergsområde i öst.

Utbudet av hotellrum i Victoria är stort och varierat, och det kan vara svårt att hitta rätt bland allt som erbjuds. Vi kan erbjuda allt från enkel standard till finaste lyx. Du bestämmer vad som passar dig bäst, så ger vi dig alternativen.

Priserna på hotellrum varierar med säsong och standard.

Kontakta oss för ett förslag och aktuella priser.

Hearn’s Cottage, Port Fairy

s64 cottageEtt stilfullt hotell från 1874 i charmerande Port Fairy, längs Great Ocean Road. Vandra längs stranden eller åk ut för att se sälarna på Lady Julia Percy Island. Se fiskebåtarna komma in eller varför inte själv åka på en fisketur?

7 rum, fullt utrustade kök, luftkonditionering, parkering, restaurang. Hotellet är rökfritt.

Port Fairy ligger 376 km sydväst om Melbourne (ca 5,5 tim med bil).

Prisklass: priskategori 3

Southern Ocean Villas, Port Campbell

southernvillasDetta lägenhetshotell ligger i utkanten av pittoreska Port Campbell National Park, i närheten av Great Ocean Road och med endast en kort promenad från Port Campbell centrum och stranden. En perfekt utgångspunkt för besök till The Twelve Apostles, Loch Ard Gorge och The Bay of Islands.

18 smakfullt inredda lägenheter, fullt utrustade kök, luftkonditionering, parkering.

Port Campbell ligger 282 km sydväst om Melbourne (ca 4 tim med bil).

Prisklass: priskategori 3

Royal Mail Hotel, Dunkeld

royal mail hotel sid 64Ett populärt hotell i historiska Dunkeld som ligger i den södra delen av Grampian National Park vid den vackra vägen mellan Melbourne och Adelaide. En perfekt plats att utgå ifrån för att utforska The Grampians and omkringliggande områden. Hotellet är känd för sin restaurang.

30 rum och stugor, modern inredning, luftkonditionering, restaurang, bistro, pool, trädgård.

Dunkeld ligger 278 km väster om Melbourne (ca 3,5 med bil).

Prisklass: priskategori 3

Walhalla’s Star hotel

s65 walhalla croppedHotellet ligger vackert vid foten av Mount Baw Baw och är omgiven av av skog. Här kan man åka skidor på vintern. Walhalla är en gammal gruvort och det är den främsta attraktionen.

Hotellets utsida är en kopia av forna tider, men insidan är mycket modern.

12 rum, stora och utrustade med alla bekvämligheter, dusch, restaurang, kontinental frukost ingår. Hotellet är rökfritt.

Walhalla ligger 180 km öster om Melbourne (ca 2,5 tim med bil).

Prisklass: priskategori 3

Déjà Vu, Lakes Entrance

s65 deja vuEtt lite annorlunda hotell som ligger avsides vid en insjö med vacker utsikt och en privat strand. Beläget vid Lakes Entrance och Gippsland Lakes. Den tempererade regnskogen i detta område är hem för mer än 180 fågelarter. Området erbjuder många aktiviteter. Inga barn under 18 år.

6 rum, elegant inredda med balkong, luftkonditionering, kokmöjligheter, parkering. Hotellet är rökfritt. 

Lakes Entrance ligger 325 km öster om Melbourne (ca 4 tim med bil).

Prisklass:priskategori 3

Chateau Yering Historic House, Yering

s65 chateauTillhörande marken är på 250 tunnland med 2,7 km angränsande mark mot Yarra River. Njut av en bättre måltid i restaurangen. Detta lyxiga hotell är inhyst i en gammal viktoriansk herrgård i Yarra Valley. Besök en av de många vingårdarna i området.

32 elegant inredda sviter, luftkonditionering, restaurang, café, pool, tennisbana. Hotellet är rökfritt.

Yering ligger 54 km nordöst om Melbourne (ca 1 tim med bil).

Prisklass: priskategori 5

Limosa Rise, Wilsons Prom

s65 limosaTrevliga stugor med panorama fönster så att du kan njuta av den vackra utsikten vid Corner Inlet och Wilsons Prom.

Här kan man verkligen koppla av och njuta av den vackra solnedgången. Har man tur ser man något av det lokala djurlivet. Inga barn under 10 år.

3 stugor, fullt utrustade kök, luftkonditionering, dusch, BBQ område, parkering. Hotellet är rökfritt.

Wilsons Prom ligger 185 km sydöst om Melbourne (ca 2,5 tim med bil).

Prisklass: priskategori 3

Captains at the Bay, Apollo Bay

cottage-1Ett modernt litet Bed & Breakfast som har den vackra Great Ocean Road på den ena sidan och The Otway Ranges på den andra. I Apollo Bay kan du djuphavsfiska, lära dig surfa eller bara ta en avkopplande simtur.

11 rum, individuellt inredda, luftkonditionering, parkering, frukost ingår i priset. Hotellet är rökfritt.

Apollo Bay ligger 187 km sydväst om Melbourne (ca 2,5 tim med bil).

Prisklass: priskategori 3

The Sebel Deep Blue, Warrnambool

Sebel Deep BlueDetta vackra hotell ligger på en liten halvö utanför Warrnambool längs med Great Ocean Road. Koppla av i den eleganta spa-anläggningen och njut av en god middag på hotellets restaurang eller gå en tur på ett av områdets vandringsleder.

Prisklass: priskategori 2

Halls Gap Colonial, Grampians

Halls Gap ColonialMed The Grampians som närmaste granne har detta hotell ett perfekt läge. Med natursköna The Pinnacle och Mackenzie Falls samt möjligheter till bergsklättring och att uppleva både fauna och flora på nära håll gör detta ställe till ett fynd.

Prisklass: priskategori 2

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor