Kulturella och kulinariska Melbourne

Tillbringa några dagar i storstaden Melbourne.Melbourne. Foto: Greg Elms

Melbourne är staden som vet hur man ska njuta av livet. Välj mellan de många restaurangerna, konserterna, teatrarna, festivalerna och de stora sportsarrangemangen. Allt finns tillgängligt i staden som har en spektakulär blandning av ny och gammal arkitektur, eleganta gator och överdådiga parker och trädgårdar.

Med sina drygt 4 miljoner invånare är Melbourne Australiens näst största stad och huvudstad i delstaden Victoria.

Mat och dryck
Melbourne har en levande kärlek till mat och dryck, vilket återspeglas av tusentals restauranger och barer som bjuder på gastronomiska upplevelser från hela världen. Staden är en smältdegel när det kommer till matupplevelser, men restauranger som kombinerar smaker från alla världens hörn. Här kan man hitta allt från det helt klassiska köket till det riktigt exotiska. Åk till stadsdelen Richmond för vietnamesiskt, Carlton för italienskt, Fitzroy för spansk tapas och Chinatown för autentisk kinamat.

Arkader och bakgator
Stadens nätverk av arkader, dvs. undangömda gator, är det mest omfattande i hela Australien. Block Arcade mellan Collins och Elizabeth Street byggdes 1891 och är kronan på verket. Det finns en rad arkader i stadens centrum, alla belägna i närheten av Collins Street. Ta en promenad och hitta undangömda caféer, restauranger, barer och butiker. Det är ett måste att spendera lite tid i arkaderna och kanske får du en större förståelse av byns själ och varför lokalborna värderar den så högt.

Været i Melbourne
Klimatet i Victoria präglas av de olika klimatzonerna som finns i delstaten, från de varma och torra regionerna i nordväst till de snöklädda bergsområdena i nordost. Melbourne har ett rykte om att ha väldigt snabbt skiftande väder, och många påstår att staden kan ha fyra årstider på en dag. Vanligtvis har staden ett tempererat klimat med varma somrar, kyliga vintrat och milt väder både höst och vår. Genomsnittstemperaturen på sommaren ligger på 25 grader och 14 grader på vintern. Staden får mest nederbörd mellan maj och oktober.

Sevärdheter och upplevelser:

  • Upptäck historiska arkader och gator där det finns massor av restauranger, caféer, barer och modebutiker, eller tillbringa lite tid i någon av staden många parker.
  • Upplev stadens stora intresse för sport. Det kan vara fotboll, cricket, rugby eller någon annan sport.
  • Besök gärna sportarenorna.
  • Delta i en festival. I Melbourne har det mesta sin egen festival, allt från mat, film, konst och musikfestivaler, till litteratur och konsthantverk.
  • Besök St Kilda som med sina badstränder, restauranger och barer är en oas i storstaden.

Se video från Melbourne::

Dagsturer och utflykter i och runt Melbourne

Nedan finns ett urval av utflykter i och omkring Melbourne. Ta kontakt med oss om du vill höra mer om vad vi kan erbjuda i området, har speciella intressen eller vill boka.

Kontakta oss för mer information och prisförslag »

Lanes och Arcade Tour

vic s 02En guidad halvdagstur till fots där du på en promenad genom Melbournes gator och arkader får tal del av några av stadens ”hemligheter” - sådant som de flesta missar när de utforskar staden på egen hand.

Små butiker, charmerande caféer, lite historia och arkitektur ingår i turen.

Lunch är inkluderat.

Prisklass: priskategori 1

Colonial Tramcar Restaurant

colonial tramcar rest sid 63Ät middag ombord på Colonial Tramcar. Denna spårvagn som är omgjord till restaurang tar dig på en tur runt Melbourne samtidigt som du äter en god middag.

Spårvagnen avgår från Tram Stop 125 på Normanby Road vid Melbourne Exhibition Centre.

En annorlunda minnesvärd upplevelse.

Prisklass: priskategori 1

Yarra Valley Food & Wine Journey

yarra valley food wine sid 62På denna heldagstur går resan till Yarra Valley, Victorias mest kända vindistrikt. Dagen inleds med ett besök hos vinproducenterna De Bortoli Winery och Yering Station Vineyard för vinprovning.

Besöket på Domaine Chandon inleds med en rundvandring med efterföljande lunch. Beundra landskapet medan du provar viner på Coldstream Hill.

Turen avslutat med ett besök på Yarra Valley Dairy och provsmakning av ostar innan ni återvänder till Melbourne.

Prisklass: priskategori 2

Phillip Island & Private Penguin Experience

phillip island penguin parade penguins plusPhillip Island ligger 140 km sydöst om Melbourne och är omtalad för sitt unika djurliv och speciellt för de många pingviner som håller till här. Varje dag vid solnedgången kommer pingvinerna tillbaka från en dag ute till havs och detta speciella fenomen är känt som 'Penguin Parade'. Denna dagstur inkluderar 'Penguin Parade' och många andra spännande upplevelser.

Prisklass:priskategori 2

Koalas and kangaroos in the Wild

echidna walkabout sid 62Med Echidna kommer du ut i den australiensiska bushen och får se kängurur, koalor, emuer, echidnas, känguruarten vallaby och fåglar på nära håll. Guiderna är mycket kunniga och lär deltagarna om det fantastiska växt- och djurlivet som finns i Australien.

Prisklass:priskategori 2

Horseback Winery Tour

En annorlunda vintur till hest.

Denna unika dagsutflykt tar dig med till halvön Mornington Peninsula som ligger söder om Melbourne. Där väntar en annorlunda vintur, där ni besöker två vingårdar till häst. Turen genomförs i grupper och du behöver inte ha erfarenhet av hästar eller ridning. Vinturen tar ca tre timmar och du sitter på hästryggen ca halva tiden.

Prisklass: priskategori 3

Great Ocean Road & Twelve Apostles

Heldagstur till Great Ocean Road

En heldagstur med buss från Melbourne där man kör längs med Great Ocean Road. Besök Apollo Bay, se de tolv apostlarna.

Dessa sandstensformationer är ett resultat av erosionen som pågått under tusentals år. Hör om skepparhistorierna från Loch Ard och besök ravinen. Innan ni återvänder till Melbourne ingår ett stopp i Port Campbell.

Prisklass: priskategori 2

 

Healesville Sanctuary

Healesville Sanctuary Djurparken Healesville Sanctuary har med sina över 200 djurarter världens största samling av australiensiska djur, inklusive rovfågel, dingo, koala, känguru, wombat och platapus.

Healesville kämpar mot utrotningen av djurarter genom sitt avelprogram, och de fokuserar även på att skapa kännedom om en hållbar miljö, för både djur och människor. Healesville har fått ett internationellt erkännande för sitt arbete med att rädda utrotningshotade arter på parkens djursjukhus, som är öppet för besökande. Här blir mer än 2000 sjuka och skadade djur behandlade varje år.

Sunrise Balloon Flight – Melbourne

sunrise balloon flight sid 63Mycket tidigt innan solen går upp, blir du hämtad från ditt hotell i Melbourne. Transport till området där de fyller upp varmluftsballongerna.

Vid soluppgången svävar du över Melbourne och har den bästa utsikt du kan föreställa dig. Inte många städer i världen tillåter varmluftsballonger över stadskärnan på detta sätt.

Du är i luften ca 1 timme för att sedan landa på en plats som vinden bestämmer!

Prisklass: priskategori 4

Dagsutflykt till Peninsula Hot Springs

Panoramautsikt från de varma källorna.

På denna dagsutflykt besöker ni Peninsula Hot Springs på halvön Mornington Peninsula som ligger söder om Melbourne. Peninsula Hot Springs är naturliga varma källor, där termiskt mineralvatten strömmar in i de många bassängerna och privata baden.

Prisklasse: priskategori 2

Great Ocean Road med Echidna Walkabout Nature Tours

TRUGANINAjanine150214p08prcroptextTur med guide - 3 dagar

Upplev den dramatiska kusten på en all-inclusive flerdagarstur. Se Australiens djur tillsammans med en erfaren guide.

Turen inkluderar: 2 frukostar, 3 luncher, 2 middagar och 2 övernattningar på trevliga boutique bed & breakfas.. Gruppen är liten, max 8 personer. 

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor