Great Ocean Road – en av världens vackraste kustvägar

Great Ocean Road är en av Australiens vackraste kustvägar

Great Ocean Road är en av Australiens vackraste kustvägar, där den slingrar sig längs med Victorias karga sydkust. På vägen passerar man surfstränder i världsklass, där Bells Beach är den tuffaste, undangömda bukter och spetsiga klippor. Stenformationen ”De tolv apostlarna” är den mest kända attraktionen, men det finns otroligt mycket mer att se och göra längs med vägen.

Great Ocean Road slingrar sig längs med kusten.Den 243km långa körsträckan passerar fiskebyar, regnskog, gyllene badstränder och nationalparker. Tar man en närmare titt kommer man att se ett varierat djurliv, men kängurur, koalor, och valar utanför kusten när det är säsong för detta. Ta god tid på dig och stanna i de mysiga tätorterna längs med vägen, ät färsk fisk och skaldjur och slappna av och njut av resan.

Great Ocean Road kan utgöra en del av resan mellan Melbourne och Adelaide, eller så kan man göra den som en rundtur från Melbourne. Vi rekommenderar även att inkludera den natursköna Grampians National Park om tiden tillåter, oavsett om man kör mot Adelaide eller om man återvänder till Melbourne.

Great Ocean Walk
Ett alternativ till att köra sträckan är att vandra ”The Great Ocean Walk”, vilket är en 104km lång vandringsled som följer kusten från Apollo Bay till De tolv apostlarna. Vandringsleden är upplagd så att man kan gå kortare eller längre sträckor, och den passar för nästan alla, oavsett fysisk form. Den kortaste vandringsturen är mellan 2-3 timmar och de varierar i svårighetsgrad från lätt till ganska krävande. Det finns ett stort urval av övernattningsställen längs med leden och varierar från stugor och campingar till luxuösa Spa-resorter.


 

Klicka för att se video från Great Ocean Road:


Dagsturer och flerdagsturer

Nedan finns ett urval av våra utflykter till Great Ocean Road.

Kontakta oss för mer information och prisförslag »

 

Great Ocean Road & Twelve Apostles

Heldagstur till Great Ocean Road

En heldagstur med buss från Melbourne där man kör längs med Great Ocean Road. Besök Apollo Bay, se de tolv apostlarna.

Dessa sandstensformationer är ett resultat av erosionen som pågått under tusentals år. Hör om skepparhistorierna från Loch Ard och besök ravinen. Innan ni återvänder till Melbourne ingår ett stopp i Port Campbell.

Prisklass: priskategori 2

 

Great Ocean Road med Echidna Walkabout Nature Tours

TRUGANINAjanine150214p08prcroptextTur med guide - 3 dagar

Upplev den dramatiska kusten på en all-inclusive flerdagarstur. Se Australiens djur tillsammans med en erfaren guide.

Turen inkluderar: 2 frukostar, 3 luncher, 2 middagar och 2 övernattningar på trevliga boutique bed & breakfas.. Gruppen är liten, max 8 personer. 

Great Ocean Road, Coastal Drive and Scenic Flight

great ocean road sid 62Denna heldagstur från Melbourne går söderut till den vackra kuststräckan mellan Apollo Bay och Lorne.

Höjdpunkterna är många så som alla vackra småstäder vid havet, koalorna vid Kennet River, det historiska fyrtornet Split Point Lighthouse och inte minst en flygtur över de kända Twelve Apostles och andra sevärdheter i området.

Lunch är inkluderat. Max 6 deltagare.

Prisklass: priskategori 5

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor