Victoria - naturupplevelser, djurliv och storstad

visionsofvictoria1244139 833Great Ocean Road är en av världens mest natursköna vägar att köra. Foto: Paoli Smith

vic kart

Victoria är den näst minsta delstaten i Australien och har en storslagen omväxlande natur, ett bördigt jordbrukslandskap, vingårdar och den mångkulturella storstaden Melbourne. I Victoria finns 32 nationalparker och Australiens vackraste kustväg – Great Ocean Road.

Se våra reseförslag i Victoria »

visionsofvictoria1419833-305Melbourne. Foto: Roberto Seba

Melbourne
Melbourne är huvudstad i Victoria och är Australiens näst största stad. Melbourne är känd för att vara ett centrum för mode, ha ett stort utbud av restauranger, teatrar och underhållning och många stora sportevenemang. Det är kontrasternas stad med spårvagnar, breda gator och en blandning av viktorianska byggnader och moderna höghus.

The Great Ocean Road
Det finns många vackra kustvägar i Australien och den mest kända är Great Ocean Road längs Victorias sydkust. Vägen sträcker sig 300 kilometer från badorten Torquay i öst till Warnambool i väst. Längs vägen passerar man vackra surfstränder, dramatiska klippor som stupar rätt ner i havet, branta skogsbeklädda bergssidor där vägen närmast klamrar sig fast och små trevliga småstäder.

phillip island penguin paradePhillip Island.

Phillip Island
130 kilometer sydöst om Melbourne ligger Phillip Island med den berömda ”Penguin Parade” där små dvärgpingviner kommer i land efter mörkrets inbrott och vaggar över stranden upp till sina bon i sanddynerna.

Mornington Peninsula
Mornington Peninsula ligger ca en timme med bil från Melbourne och har länge varit en populär destination för semesterfirare då halvön har både stränder och gröna kullar. Här kan man gå långa turer, spela golf, besöka vingårdar eller njuta av en bättre måltid på en av områdets populära restauranger. Ett besök på Mornington Peninsula kan vara en del av en resrutt när man kör bil eller en dagsutflykt från Melbourne.


Fem saker du måste uppleva:

  • Melbourne, ett centrum för mode, kultur, sport och industri.
  • Great Ocean Road, kustvägen längs Victorias sydkust.
  • Phillip Island, med den berömda ”Penguin Parade”.
  • Grampians, det fascinerande naturområdet nordväst om Melbourne.
  • Mornington Peninsula, en idyllisk halvö söder om Melbourne.

Se våra reseförslag i Victoria »


Video: Australiens Höjdpunkter - Victoria:


Kör kustvägen mellan Sydney och Melbourne

Kustvägen mellan Sydney och Melbourne är en av Australiens vackraste vägar.Kustvägen mellan Sydney och Melbourne är en av Australiens vackraste vägar.

Kustvägen mellan Sydney och Melbourne är en av Australiens vackraste vägar. Den varierande sträckan tar dig genom sömniga kuststäder, nationalparker med ett rikt djurliv och långa folktomma stränder. Aktiviteterna och upplevelserna under vägen är många och varierande och under resan kommer du se att landskapet och naturen konstant ändrar karaktär.

Vi har satt ihop en 8 dagars resrutt som ger dig möjlighet att uppleva allt som regionen har att erbjuda, utan stress eller för många timmar i bilen per dag.

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor