Topp 9 höjdpunkter i South Australia

Här är 9 höjdpunkter du inte bör missa när du besöker delstaten South Australia.

 

#1 Simma med sjölejon

Simma med de lekfulla sjölejonen i Port Lincoln.Simma med de lekfulla sjölejonen i Port Lincoln. Foto: Greg Snell Photography

De utrotningshotade australiensiska sjölejonen är nyfikna och lekfulla, och en inblick i deras värld är en upplevelse du sent kommer att glömma. Med sina graciösa och akrobatiska rörelser under vattnet blir du en del av deras värld för en stund.

Du kan simma med sjölejon utanför Port Lincoln på Eyre Peninsula.

 

#2 Vandring i ett urgammalt landskap

Utforska landskapet i Flinders Ranges. Utforska landskapet i Flinders Ranges. Foto: Mark Clinton

Sätt av tid till en vandring i Flinders Ranges, genom ett landskap som formades för miljoner år sedan. Kuperade bergskedjor, karg vegetation i outbacken, djurliv och aboriginsk historia gör detta till en tur olik det mesta. På fyradagarsturen Arkaba Walk lär man känna naturen och historien, som förmedlas av kunniga guider.

 

#3 Unna dig lite lyx

Southern Ocean Lodge er et av de beste resortene i Australia.Southern Ocean Lodge är en av Australiens bästa resorter.

Southern Ocean Lodge på Kangaroo Island är en av Australiens bästa resorter. Här talar vi om lyx i australiensisk stil, i en avslappad atmosfär utan dresskod eller stela middagar. Resorten ligger på toppen av en klippa och från rummen ser man böljorna som slår in mot land. Med fantastisk mat, walk-in vinkällare, spa och guidade turer på ön är det liten chans att man kommer att ha långtråkigt.

 

#4 Roadtrip genom outbacken

Utforsk den australske ødemarken.Utforska den australiensiska ödemarken.

Tycker du om långa bilturer genom ett tufft och dammigt landskap? Hyr en bil med fyrhjulsdrift och kör genom en natur som tar andan ur dig. Flinders Ranges, Oodnadatta Track och Simpson Desert visar dig ödemarken i Australien. Kom ihåg att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder och gör ett grundligt förarbete innan du beger dig av. Hjälpen är långt borta om olyckan skulle vara framme.

 

#5 Bo på ett hotell under jorden

Tillbringa natten på ett hotell under jorden. Tillbringa natten på ett hotell under jorden. Foto: Les Pullen

I outbackstaden Coober Pedy har befolkningen uppfunnit ett smart och effektivt sätt att undgå den stekande ökenvärmen på. De har helt enkelt byggt många av stadens byggnader under jorden, där både temperatur och luftfuktighet håller sig jämn och behaglig året om. Du kan besöka en kyrka som är byggd under jorden, bo på ett underjordiskt hotell eller slå upp tältet på en underjordisk campingplats.

 

#6 Upplev Australiens djurliv

South Australia har ett varierat djurliv.South Australia har ett varierat djurliv. Foto: Greg Snell Photography

I South Australia kan du simma med delfiner och sjölejon, dyka med vithaj, fotografera koalor som sitter i träden, observera ett varierat fågelliv och naturligtvis se känguruer. Delstaten är helt enkelt perfekt om du tycker om djur och önskar att se dessa i det fria. En av de bästa platserna att se djuren på är Kangaroo Island, ön som beskrivs som ett zoo utan staket.

 

#7 Kulinariska upplevelser för sinnena

South Australia, Australiens huvudstad när det gäller mat och vin.South Australia, Australiens huvudstad när det gäller mat och vin.

Det är inte utan anledning som South Australia anses vara ett eldorado för mat och vin. Här finns lokala råvaror av hög kvalitet, och restauranger som är duktiga på att utnyttja och framhäva de lokala delikatesserna. Tycker du om vin så är du på rätt plats. Med 18 vinområden, och över 200 vingårdar inom en timmes resa från Adelaide, behöver du inte åka långt för att njuta av de ädla dropparna.

 

#8 Gå på Australiens största saltsjö

Det är en speciell känsla att gå på det vita saltet på Lake Eyre.Det är en speciell känsla att gå på det vita saltet på Lake Eyre.

Lake Eyre är en spektakulär syn mitt ute i den öde outbacken. Insjön, som för det mesta är uttorkad, består av en stor mängd saltkristaller. Detta är Australiens största saltsjö med en yta på 1 miljon kvadratkilometer. För att komma hit måste man antingen köra ett fordon med fyrhjulsdrift, eller så kan man se den från ett flyg.

 

#9 Finn lugnet på en av Australiens längsta floder

Tillbringa några dagar på majestätiska Murray River.Tillbringa några dagar på majestätiska Murray River.

Glid nedför den mäktiga Murray River ombord på en privat husbåt eller en hjulångare. Segla sakta nedför floden medan du njuter av den vackra naturen. Här kan du koppla av från vardagens stress och finna ett lugn. Vill man känna fast mark under fötterna kan man göra stopp vid vingårdar, bryggerier och restauranger. Detta är en resa för både kropp, själ och sinnen.

 

 

Se höjdpunkterna i South Australia här:

 

Våra specialister hjälper dig att lägga upp den perfekta resan till South Australia.
Ring oss på tel 08-676 9790, skicka e-post eller fyll i vårt formulär för offertförfrågan.

Vår kunskap är din trygghet.

 

 

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor