South Australia och Victoria i husbil

Startpaket - 14 dagar

Great Ocean Road 01De 12 apostlarna längs Great Ocean Road.

Australien är ett land som det går utmärkt att resa runt med husbil i. Vägarna är bra och campingplatserna håller hög standard. I detta reseförslag har vi kombinerat husbil från Melbourne till Adelaide med några dagar på hotell.

Resan startar i Stockholm, men det finns möjlighet att ansluta från andra städer i Sverige efter överenskommelse.

Från London flyger ni via Hong Kong till Melbourne, där ni tar in på ett centralt beläget hotell. Här bor ni i 3 nätter och ni har god tid att utforska Australiens näst största stad på egen hand. Vi rekommenderar en dagstur med Savannah Walkabout, där ni kommer ut i den australiensiska bushen och får uppleva kängurur, koalor, emuer och flera andra djurarter på nära håll (ingår ej i paketpriset).

2685Temptation Sailing i Adelaide. Foto: SATC

Efter några dagar i Melbourne hämtar ni husbilen och sätter kurs västerut mot Adelaide. Upplev världens vackraste kustväg, Great Ocean Road, eller så kör ni via inlandet längs med idylliska vingårdar. Kusten mellan Melbourne och Adelaide är fantastiskt vacker, där gröna vinområden så småningom övergår till ett dramatiskt kustlandskap med klippor som stupar rätt ner i havet och med branta skogsbeklädda bergväggar. Längs med vägen passer ni charmiga små kuststäder och där ni bör stanna och känna atmosfären.

Alternativt kan ni köra in i landet till bergsområdena i nationalparken Grampians. Grampians är känt för sina märkliga bergsformationer och branta klippväggar. Ni väljer själva och alternativen är många.

adelaide rundle streetRundle Street i Adelaide. Foto: Paul Torcello

Efter en vecka på vägen i husbil är ni framme i Adelaide och här lämnar ni tillbaka husbilen. Ni tar in på ett hotell i centrum. Adelaide är en charmig stad och ni kan använda de nästkommande dagarna med att utforska staden på egen hand. Vi rekommenderar ett besök i det kända vindistriktet Barossa.

Ni återvänder hem via Hong Kong och London till Stockholm.


Resfakta

Pris per person när två reser tillsammans: från 24 295 kr

Priset inkluderar:

  • Flyg t/r Australien i ekonomiklass med Cathay Pacific
  • Flygskatter och bränsletillägg
  • 3 nätter på hotell i Melbourne
  • 7 dagar/6 nätter husbil(Maui) från Melbourne - Adelaide inkl försäkringar
  • 3 nätter på BreakFree Directors Studios i Adelaide

Resan kan utvidgas och förlängas.

Kontakta oss för mer information och beställning »

Turkod: o/50251

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor