Murray River - en region med stor mångfald

murray river 2Murray River. © SATC

Den mäktiga och majestätiska Murray River ligger mindre än två timmar med bil från Adelaide. Den livgivande floden är full att kontraster och den slingrar sig cirka 600 kilometer genom landskapet.

Den tar sig runt kalkstensklippor, citruslundar och orörd vildmark.

Detta är ett vackert område att utforska. Du kommer att upptäcka mycket nytt och spännande i denna region med stor mångfald.

Börja ditt äventyr längs Murray River i en av South Australias “two river” regioner. Från Murray Bridge, sträcker området sig norrut mot Barossa och Pinnaroo, och i väst startar den i Blanche och sträcker sig förbi Renmark.

Murray River
Murray River är uppskattningsvis ca 130 miljoner år gammal. För tusentals år var den och Coorong hemvist för Ngarrindjeri och Nganguraku folket. Europeiska nybyggare kom på 1800-talet och använde floden för transport och bevattning.

Båttransport på floden skulle inte vara möjligt utan de många dammar och slussar som kan dateras tillbaka till början av 1900-talet. Fjorton slussar används än i dag. Det finns elva överfarter med färjor på floden och dessa vägfärjor är gratis att använda.

murray river houseboatHusbåt på Murray River. © SATC/HHA

Flodkryssning
Följ med på en kryssning med Australiens största hjulångare Murray Princess eller en mer intim kryssning med Murray Expeditions och upplev det rika djurlivet läng flodbäddarna.

murray river murray princessHjulgångaren Murray Princess. © SATCLängs floden finns en rad små historiska städer. Behöver du en paus från båtliv, fiske, kanotpaddling, bad eller vattenskidor är det bara att besöka en av dessa för att uppleva landsbygdens gästfrihet.

Sov under stjärnorna
Kom nära naturen och övernatta på en campingplats vid Mannum, Long Island, Berri och Renmark. Sätt på dig bra skor, ta med en sovsäck och utforska bushen. Sov under stjärnorna i en av regionens många nationalparker.

Fågellivet är förtrollande. Det finns mer än 300 arter av vattenfåglar och tusentals av flyttfåglar som lever i området omkring Murray River.

Packa badkläderna och ha en fantastisk tid med glädje, äventyr och avkoppling vid Murray River.


Sevärdheter och upplevelser

  • Flodkryssning med Murray Princess eller Proud Mary
  • Fågelskådning vid Gluepot Reserve
  • Banrock Station & Wetland Centre
  • Ngaut Ngaut Aboriginal site
  • Jet skiing, kanotpaddling och andra vattensportaktiviteter 

Murray River Cruises

Murray PrincessMurray River är för Australien vad Nilen är för Egypten – ett stort och omfattande flodsystem som har varit med att skapa forntiden, nutiden och som kommer att bestå som en national symbol även i framtiden. En kryssning är det bästa sättet att uppleva floden och en del av den vackra och fascinerande Australiensiska outbacken. Floden rinner genom några av de torraste områdena i den torraste delstaten, i denna världens torraste kontinent – något som har skapat en unik flora och fauna.

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor