Kangaroo Island - Australiens svar på Galápagos

kangaroo island 1 croppedKängurur på toppen av en klippa i Stokes Bay, Kangaroo Island. © SATC

Den vanligaste kommentaren från resenärer som besökt Kangaroo Island är att det var höjdpunkten och den mest minnesrika upplevelsen på resan till Australien.

kangaroo island seal southern ocean lodgeI Seal Bay kan du gå runt bland sjölejonOch det förvånar oss inte, för Kangaroo Island är den bästa platsen för att uppleva Australiens djurliv i det fria och här finns även anmärkningsvärda naturfenomen som Remarkable Rocks. Sammanfattningsvis är det en plats där man kommer nära den unika naturen i Australien och den mycket vänliga lokalbefolkningen.

Djurliv i det fria
Några kallar Kangaroo Island för ett zoo utan staket. Här finns kängurur, koalor, vallabyer, pingviner, myrpiggsvin och ett mycket rikt fågelliv. Längs med stranden i Seal Bay kan man gå runt bland en koloni av de utrotningshotade australiensiska sjölejonen.

Kangaroo Island ger dig Australiens natur och djurliv på det allra bästa sättet.

kangaroo island 2Snug CoveKultur och historia
Med allt sitt djurliv och sin naturliga skönhet kan man lätt tro att Kangaroo Island är obebodd. Även om det endast bor 4500 fast boende här så har ön en fascinerande historia att berätta. Från rotroliga historien om rymda straffångar och sälfångare till den stolta historien om att de första australiensarna bosatte sig här. Ön har en historia som även i australiensiska förhållanden är unik.

Idag bor det lantbrukare, vinproducenter, konstnärer, kockar och många vänliga och tillmötesgående personer här. De är stolta över sin ö och visar gärna upp den för besökare.

kangaroo island remarkable rocks 1Remarkable Rocks är en fascinerande syn. © SATCÖverväldigande natur
Oländiga klippor längs med kusten, lugna vikar mellan branta uddar, den australiensiska bushen och böljande kullar med jordbruksland. Allt detta och mer än så hittar du här. Remarkable Rocks och Admiral Arch är två av Australiens fascinerande naturskapta underverk.

På Kangaroo Island är öde stränder just det – om du inte räknar med en eller annan känguru förstås.

En stor ö
Kangaroo Island är 155 kilometer bred och är fullpackad med platser att se och saker att göra. Något som betyder att du bör sätta av tid för att utforska alla underverken.

Kangaroo Island. En upplevelse du aldrig glömmer.


Sevärdheter och upplevelser

  • Seal Bay Conservation Park
  • Kangaroo Island Marine Experiences
  • Kangaroo Island Spirits
  • Stå på sandbrett (sand board) i Little Sahara
  • Svøm med delfiner
  • Remarkable Rocks
  • Smaka på Ligurian honung och andra färska lokala produkter
  • Admirals Arch

Hotell och boende

Priserna på hotellrum varierar beroende på säsong och standard.

Kontakta oss för förslag och prisexempel.

Kangaroo Island Seafront Resort

seafrontsunsetEtt litet hotell med stor trädgård centralt beläget i Penneshaw, som ligger på den norra delen av Kangaroo Island, ön som många kallar ett naturens zoo utan staket. Det är gångavstånd till färjeterminalen, Hog Bay och Penneshaw Beach.

27 rum, trevligt inredda med många faciliteter, luftkonditionering, restaurang, pool, mini golf, tennis och BBQ möjligheter. Hotellet är rökfritt.

Prisklass: priskategori 2

Southern Ocean Lodge

southernoceanlodge exteriorSouthern Ocean Lodge är en femstjärnig boutique lodge vid Hanson Bay på Kangaroo Island som är designad med den unika naturen i tankarna. Lodgen nästan svävar på toppen av en klippa i ett dramatiskt landskap längs kustbandet.

Prisklass:priskategori 5

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor