Upplev den verkliga outbacken i Flinders Ranges

flinders ranges lookoutFlinders Ranges och outbacken. © SATC

Flinders Ranges är ett av de äldsta landskapen på jorden och den ligger endast fem timmar med bil från Adelaide. Detta är ett spektakulärt område på alla sätt. Här finns branta berg, fjordar, torra vattenhål och roströda jord.

flinders ranges wilpena pound sunsetWilpena Pound. © SATCTusentals år gamla aboriginska legender berättar om Drömtiden och hur gigantiska ormar formade detta landskap. Följ med på en tur med aboriginsk guide eller kör själv längs Aboriginal Dreaming Trail för att lära mer.

Wilpena Pound är en otrolig och majestätisk upplevelse, och man blir i det närmaste mållös när man ser denna naturliga amfiteater.

Från den gråblå gryningen till den djupröda skymningen ändra Flinders Ranges färg vartefter solen vandrar över himlen och steker landskapet.

Här finns det klassiska australiensiska djurlivet. Färgrika papegojor, små vallabyer, kängurur och emuer som vilar i skuggan. Och i luften svävar Australiens största rovfågen på de varma luftströmmarna.

Outbacken
wildlife emu 4wd tourFölj med på en guidad tur med 4WD i Flinders Ranges. © SATCDetta är ett öde landskap och det finns personer som bor flera hundra kilometer från närmaste granne. Och de älskar det. Men kom ihåg att träffar du på dem så de helt säkert pratsugna.

Lokalbefolkningen får leverarat post och varor ett par gånger i veckan av en brevbärare och de få lyckliga turister som får följa med honom.

Coober Pedy är staden där alla bor i hus under jorden och letar efter opaler i det månliknande landskapet. Här hittar du essensen av outback en Australien.

Spår av liv
flinders ranges prairie hotelMiddag i solnedgången på ett lokalt hotell. © SATCLegendariska personer och deras historier har flyttat sig från outbacken och blivit till folklore. Många av dessa historier kommer från gamla vandrings- och boskapsrutter i detta öde område. Som Birdsville Track och den märkliga hästkapplöpningen. Eller Strzelecki Track som går längs med Australiens berömda hundstängsel, som är dubbelt så lång som den kinesiska muren och håller dingon borta från fåren.

Få platser är så spektakulära som när Lake Eyre är fylld av vatten. Denna enorma saltslätt omvandlas då till ett inlandshav med ett rikt fågelliv som dyker upp från intet. En flygtur över Lake Eyre är ett minne för livet.

Du kommer aldrig att glömma en tur till Flinders Ranges och South Australias outback.


Sevärdheter och utflykter

 • Varmluftsballong
 • 4WD guidade turer
 • Vandringsturer (en- eller flere dager)
 • Flyg över Wilpena Pound
 • Brachina Gorge
 • Flyg över Lake Eyre
 • Opaler i Coober Pedy
 • Aboriginska klippmålningar
 • Tur til toppen av Arkaroola
 • Övernatta under jorden i Coober Pedy
 • Ät en "villdjurs tallrik" på the Prairie Hotel

Hotell och utflykter

Nedan finns ett urval av hotell och utflykter i Flinders Ranges

Kontakta oss för förslag och prisexempel.

Rawnsley Park Station - Eco Villas

s74 rawnsleySe molnen bli röda när solen går ner över Wilpena Pound. Bli inspirerad av ett landskap som har fängslat författare och konstnärer i generationer.

Upplev det unika australiensiska djurlivet i sina naturliga omgivningar. Eller utforska ett område rikt på aboriginsk kultur.

Prisklass:priskategori 4

Wilpena Pound Resort

s74 wilpenaUtforska Flinders Ranges och Wilpena Pound, se fåglar och kängurur i sitt rätta element. Gör en guidad tur och utforska gammal aboriginsk konst, vandra eller varför inte se detta landskap i sin helhet från luften.

60 rum, luftkonditionering, pool, restaurang, bar, BBQ område, cykeluthyrning. Hotellet är rökfritt.

Wilpena Pound ligger 453 km norr om Adelaide (ca 6 tim med bil).

Prisklass: priskategori 3

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor