Utflykter från Adelaide

I och omkring Adelaide kan du uppleva mycket av det som är utmärkande för South Australia. Landskapet präglas av jordbruk, då i första hand vingårdar. Här finns också fantastiska Kangaroo Island med mycket av Australiens ursprungliga flora och fauna - kängurur, koalor och wallabier.

adelaid city and highlights sid 71

Dagsturer är ett utmärkt alternativ till flerdagsturer, om man vill ha större frihet att lägga upp sitt program själv.

Vanligtvis blir du hämtad på morgonen på hotellet. Våra samarbetspartners använder bekväma bussar med mycket kompetenta och trevliga guider. Ofta är antalet deltagare på turerna begränsat för att alla ska få ut så mycket som möjligt av sin resa.

Nedan finns några exempel på dagsturer och utflykter som vi rekommenderar.

Vill du uppleva något som inte finns med i dessa förslag, så ta kontakt med oss. Vi kan nästan garantera att vi har ett upplägg som passar dig.

Morning Dolphin Cruise and Swim

0005958Detta är en förmiddagstur från Adelaide med båten "Temptation" och är turen för dig som tycker om delfiner. 

Tiden tillbringas ombord eller i vattnet med delfinerna i området. Turen går inte i juli och augusti.

Prisklass: priskategori 3

Adelaide - City and Highlights

start adl s 01En heldagstur i Adelaide med omnejd där du får se och uppleva många sevärdheter.

Turen inleds i centrala Adelaide och forsätter sedan till samhället Glenelg som ligger vid havet och där du har egen tid till förfogade. Vid Mount Lofty Ranges kan du njuta av den spektakulära utsikten över Adelaide Hills och Glenelg.

Turen avslutat med ett besök i Hahndorf innan ni återvänder till Adelaide.

Prisklass: priskategori 1

Morning Central Market Tour

central market sid 71Följ med den kunniga guiden till Adelaide Central Market som är den största saluhallen i denna del av världen. Marknaden ligger i centrala affärsdistriktet och har fler än 80 specialistbutiker och mer än 1,2 miljoner besökare per månad.

På turen som görs till fots får du provsmaka delikatesser och lära dig hur viktigt marknaden är för kulturen och levnadssättet för de boende i South Australia.

Prisklass: priskategori 1

Best of Barossa

best of barossa sid 71Barossa Valley är ett av de mest kända vindistrikten i Australien och då speciellt för de goda Shiraz och Riesling vinerna.

Vi rekommenderar ”Best of Barossa” då du i liten grupp (2-5 personer) har möjlighet att provsmaka viner vid besök hos vinproducenter som Peter Lehmann, Torbreck, Henschke och Rockford innan du återvänder till Adelaide på eftermiddagen.

Lunch ingår på restaurangen Vintners.

Prisklass: priskategori 4

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor