South Australia - mat, vin , djurliv och outback

Dyrelivet på Kangaroo Island er et av de største høydepunktene i South Australia.

South Australia är en av de torraste delstaterna i Australien. Hela den norra delen består av glödhet öken- och steppland. I söder präglas landskapet av jordbruk, och då i första hand vingårdar. Huvudstaden Adelaide är en levande stad med många kulturella arrangemang och spännande restauranger. Om du åker utanför staden har du många möjligheter att få uppleva det australiensiska djurlivet på nära håll.

Lonely Planet har utsett South Australia till en av världens 10 bästa regioner 2017, och det säger inte så lite. Du kommer att bli både överraskad och charmad av denna varierade del av Australien.

Adelaide
Adelaide
är huvudstad i South Australia och är berömd för sina stora musik- och konstfestivaler. Adelaide är en perfekt utgångspunkt för dina äventyr i Australien och staden utsågs nyligen till en av de bästa städer att besöka 2014 av Lonely Planet. Härifrån är det nära till det unika djurlivet, den speciella outbacken och fantastiska matupplevelser.

Kangaroo Island
Söder om staden ligger Kangaroo Island som är Australiens tredje största ö. Även om ön är stor, så bor det inte så många här och ön har kunnat behålla mycket av den ursprungliga floran och faunan. Den vanligaste kommentaren från de som besöker Kangaroo Island är att det var höjdpunkten och den mest minnesrika upplevelsen på resan till Australien.

Flinders Ranges
Längst norrut i delstaten ligger bergskedjan Flinders Ranges, med sina vilda, färgrika klippor, ett rikt djurliv och vattenfyllda klyftor, där det går att få ett avsvalkande dopp i värmen. Lite längre norrut börjar ”outbacken” – ett öde, tomt och snustorrt landskap. Men under den torra och varma ytan finns en vacker och värdefull ädelsten – opalen!

Vi kan också rekommendera en tur med hjulångare på Murray River eller marina upplevelser på Eyre Peninsula, även känt som huvudstaden för skaldjur i Australien.

Oavsett vad man söker så finns det i South Australia – spänning, kultur, unika upplevelser eller total avkoppling.

För mer information om South Australia besök Visit South Australia eller South Australias Facebook sida.

eyre peninsula swimming with sea lions 4Simma med sjölejon på Eyre Peninsula


Fem saker du måste uppleva:

  • Adelaide, en charmig storstad omgiven av gröna parker och berömd för sina stora musik- och konstfestivaler.
  • Barossa, området norr om Adelaide där några av Australiens bästa viner produceras.
  • Kangaroo Island, där du kan få närkontakt med vilda koalor, kängurur, pingviner och sälar.
  • Flinders Ranges, bergskedjan med vackra färgrika klippor, djupa raviner och ett rikt djurliv.
  • Coober Pedy, världens opalhuvudstad där man under den torra solsvedda ytan hittar vackra ädelstenar.

Klicka för att se video:


Rekommenderad app: 365 Days of Wine and Food

365 days wine food app iconAdelaide är Australiens vinhuvudstad och är en spännande knutpunkt för nästan tusen vinproducenter, restauranger, caféer och matproducenter.

Följ med på vad som sker var i South Australias 18 regioner genom att använda appen 365 Days of Wine and Food på din smartphone. Här kan du söka efter de bästa vin- och matarrangemangen, allt från provsmakning och lärorika rundvisningar på vingårdar, till matlagningskurser och exklusiva matupplevelser, sorterade efter plats, datum och typ av arrangemang.

Appen är gratis och kan lastas ned både för iPhone/iPad och Android. Den har också egen Facebook-sida.


instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor