Wildlife Resorts

cradle mountain s 08Australien är inte mest känt för höga berg, men i vissa delar av landet finns det högland med berg, insjöar och några av världens största tempererade regnskogar.

Många av landets vackra nationalparker består av en fantastisk vildmark, där man kommer närmare det unika djurlivet än någon annanstans - antingen det är i de inre delarna av Tasmanien, eller vid storstaden Sydney eller de spektakulära områdena mitt i landet. Här har vi samlat ett urval av resorter i bergen som vi rekommenderar - alla med bra standard i vackra omgivningar. Oavsett vad man väljer kan vi nästan garantera en fantastisk upplevelse.

Många av dessa resorter ligger i nationalparker med begränsningar i både trafik och antal besökare. Standarden är från bra till lyx, och vissa har också campingplatser för husbilar. Det enklaste är ofta att välja vilket område man vill bo i och vilken standard på boende man önskar. Du bestämmer vad som passar dig bäst, så ger vi dig alternativen. Det är en god idé att boka rum på resorterna i god tid innan du ska resa. I högsäsong kan det vara nästan omöjligt att hitta lediga rum på de bästa och mest populära resorterna.

Priserna varierar med säsong och standard. Nedan finner du prisexempel på resorter i Australien, och genom att klicka på länkarna kan du läsa mer om varje resort.

Kontakta oss om du vill ha förslag och en offert »

Wilpena Pound Resort

s74 wilpenaUtforska Flinders Ranges och Wilpena Pound, se fåglar och kängurur i sitt rätta element. Gör en guidad tur och utforska gammal aboriginsk konst, vandra eller varför inte se detta landskap i sin helhet från luften.

60 rum, luftkonditionering, pool, restaurang, bar, BBQ område, cykeluthyrning. Hotellet är rökfritt.

Wilpena Pound ligger 453 km norr om Adelaide (ca 6 tim med bil).

Prisklass: priskategori 3

Rawnsley Park Station - Eco Villas

s74 rawnsleySe molnen bli röda när solen går ner över Wilpena Pound. Bli inspirerad av ett landskap som har fängslat författare och konstnärer i generationer.

Upplev det unika australiensiska djurlivet i sina naturliga omgivningar. Eller utforska ett område rikt på aboriginsk kultur.

Prisklass:priskategori 4

Southern Ocean Lodge

southernoceanlodge exteriorSouthern Ocean Lodge är en femstjärnig boutique lodge vid Hanson Bay på Kangaroo Island som är designad med den unika naturen i tankarna. Lodgen nästan svävar på toppen av en klippa i ett dramatiskt landskap längs kustbandet.

Prisklass:priskategori 5

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor