Outback Resorts

Australiens outback är en orörd vildmark med en rad naturskapta underverk. Här är jorden röd, himlen klarblå och landskapet domineras av öde öken, särpräglade bergsformationer och djupa raviner.

3 day uluru och kings canyon sid 56 2I dessa områden kommer du också närmare aboriginerna och deras kultur än på något annat ställe i landet, och du kan uppleva det unika djurlivet på nära håll.Detta är Australien som man föreställer sig det, och en resa hit utan att man besöker outbacken betyder att man inte får uppleva det verkliga Australien. Här har vi samlat ett urval av resorter som vi rekommenderar i outbacken. Oavsett vad man väljer kan vi nästan garantera en fantastisk upplevelse.

Många av dessa resorter ligger i nationalparker där det finns begränsningar på både trafik och antal besökare, och några ligger även i områden där man pga. klimataeta har stängt delar av året (regnperioden). Standarden är från bra till lyx, och vissa har även campingplatser för husbilar. Det lättastea är ofta att välja vilket område man vill i och vilken standard på boende man föredrar. Du bestämmer själv vad som passar dig bäst, så ger vi dig alternativen. Det är bra att boka rum på resorterna i god tid före du ska resa. I högsäsongen kan det vara nästan omöjligt att hitta ett ledigt rum på de bäst aoch med populära resorterna.

Priserna varierar med säsong och standard. Nedan hittar du prisexempel på resorter i Australien, och om du klickar på länkarna kan du läsa mer om varje resort.

Kontakta oss om du vill ha förslag och en offert »

Wilpena Pound Resort

s74 wilpenaUtforska Flinders Ranges och Wilpena Pound, se fåglar och kängurur i sitt rätta element. Gör en guidad tur och utforska gammal aboriginsk konst, vandra eller varför inte se detta landskap i sin helhet från luften.

60 rum, luftkonditionering, pool, restaurang, bar, BBQ område, cykeluthyrning. Hotellet är rökfritt.

Wilpena Pound ligger 453 km norr om Adelaide (ca 6 tim med bil).

Prisklass: priskategori 3

Longitude 131° Resort

longitude131 exterior Detta är den bästa resorten i Red Center och en av de bättre i hela Australien. Longitude 131 Resort ligger 2 km sydväst om Ayers Rock Resort vid gränsen till Uluru – Kata Tjuta National Park.

Longitude 131 är en luxuös, naturvänlig och romantisk resort där man från sitt eget tält kan uppleva soluppgången och solnedgången över Uluru och den orörda naturen i nationalparken. En unik upplevelse och ett minne för livet.

Prisklass:priskategori 5

El Questro Homestead

elquestro s 02Med över 10 mil till närmaste stad, är El Questro Homestead en oas i ett annars öde och vilt landskap.

Rätt som det är kommer en kängaru på besök och i floden nedanför ligger krokodiler på lur.

Rawnsley Park Station - Eco Villas

s74 rawnsleySe molnen bli röda när solen går ner över Wilpena Pound. Bli inspirerad av ett landskap som har fängslat författare och konstnärer i generationer.

Upplev det unika australiensiska djurlivet i sina naturliga omgivningar. Eller utforska ett område rikt på aboriginsk kultur.

Prisklass:priskategori 4

Karijini Eco Retreat

karijini eco s 01Karijini National Park ligger i Pilbara regionen i Western Australia - ett unikt och varierat landskap i ett närmast orört område.

Karijini är känt för sina branta bergväggar, vackra vattendrag och spektakulära raviner. Nationalparken är den största i delstaten Western Australia, och besöks av många tillresande varje år.

Prisklass: priskategori 3

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor