Tropical North resorter

thala s 07I den norra delen av Queensland är det tropiskt klimat. Här finns den gröna regnskogen nära de vita stränderna, och precis utanför ligger Stora Barriärrevet med ett otroligt varierat och färgrik liv under vattnet.

Detta är ett fantastiskt område, och på några av öarna precis utanför kusten ligger resorter i en spektakulär natur.

Priserna varierar med säsong och standard. Nedan finns prisexempel på resorter i Australien, och genom att klicka på länkarna kan du läsa mer om varje resort. 

Kontakta oss om du vill ha förslag och en offert »

Lizard Island Resort

lizardisland pool atsDetta är det bästa som Australien har att erbjuda! Njut av stillheten på en av de 24 orörda stränderna och upplev det rika marina livet i det azurblå vattnet, eller bara koppla av i solen vid poolen.

Många anser att Lizard Island är den vackraste ön på hela Stora Barriärrevet, och det säger inte lite.

Prisklass:priskategori 5

Castaways Resort & Spa Mission Beach

Två timmar med bil söder om Cairns ligger idylliska Mission BeachTvå timmar med bil söder om Cairns ligger idylliska Mission Beach, som är en av de mindre kända orterna i norra Queensland. Castaways Resort & Spa har en perfekt belägenhet vid den 14 km långa stranden i Mission Beach, och erbjuder komfortabla rum och lägenheter både för både par, barnfamiljer och vänner.

Mission Beach är den plats på Queensland kust som har kortast väg ut till Stora Barriärrevet, och aktiviteter som snorkling och dykning är en självklarhet. Dessutom finns möjlighet att hoppa fallskärm och landa på stranden. Forsränning, fisketurer, kajakpaddling och vandringar i regnskogen är ett litet urval av de aktiviteter som finns i området.

Standard: priskategori 4

Orpheus Island Resort

orpheus s 10Den storslagna ön Orpheus Island ligger bara några kilometer från fastlandet, lite norr om Townsville.

Ön är obebodd med undantag av Orpheus Island Resort, och med bara 21 rum är denna privatägda resort något av den närmaste man kommer paradiset i Australien.

Bedarra, Great Barrier Reef

bedarra s 10Med endast 16 villor är Bedarra ett av Australiens mest exklusiva semesterorter, ett fantastiskt tropiskt paradis som ligger på barriärrevet mellan Townsville och Cairns. Villorna ligger idylliskt, gömda i regnskogen med en vit sandstrand precis nedanför.

För de som uppskattar natur och vacker design är Bedarra platsen att besöka.

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor