Reseförslag i Australien

learning about bushtuckerAustralien är ett av världens mest kontrastrika och fascinerande länder, med torra öknar, frodiga regnskogar, spännande storstäder och en unik djurvärld. Ett land som geologiskt och kulturellt är urgammalt, men som nation bara drygt 200 år. Ett land lika stort som Europa eller USA, med så särprägel att det inte kan beskrivas i korta ordalag – det måste rätt och slätt upplevas!

Jättemonoliten Uluru mitt ute i ödemarken eller de 36 små, runda klippor som utgör Kata Tjuta alldeles intill, det tvåhundra mil långa Stora Barriärrevet med en otrolig korall- och fiskvärld, alla nationalparker med Kakadu i norr, Daintree i nordöst och Nambung i väst, djurarter som känguru, koala, dingo, näbbdjur, pingviner och krokodiler – detta är bara något av det som kan upplevas i landet "down under".

Australien har mycket att bjuda på och landet är för stort för att man kan uppleva allt på en gång. Därför har vi satt ihop en rad konkreta reseförslag.


Reseförslag i New South Wales

New South WalesNew South Wales har mycket mer att erbjuda än bara storstaden Sydney.

Cirka två timmar bilresa västerut ligger den vackra, skogsklädda bergskedjan Blue Mountains och ytterligare västerut stora får- och spannmålsfarmar. I söder ligger New South Wales outback med gruv- och konstnärsstaden Broken Hill. I norr ligger höglandet New England. Mest populär är nog ändå delstatens långa kustlinje, med en rad små semesterorter med kilometerlånga sandstränder och härliga surfvågor.

Se våra reseförslag i New South Wales »


Reseförslag i Queensland

QueenslandFå platser i världen har en så mångfacetterad natur som Queensland.

Därför är det kanske inte så underligt att hela fem områden anses som så viktiga att de står på UNESCO:s lista över platser med oersättligt kultur- eller naturvärde – det så kallade världsarvet.

Området runt Great Barrier Reef är otroligt färgrikt. Kustens kyliga blå färg. De smaragdgröna regnskogarna. Det gula solskenet och de gyllene sandstränderna. Den heta, röda outbacken. De färgstarka småbyarna och dess invånare – kort sagt ett levande kalejdoskop! Queensland är idealiskt för dig som vill utforska själva essensen av Australien.

Se våra reseförslag i Queensland »


Reseförslag i Northern Territory

Northern TerritoryOm du är ute efter att uppleva den verkliga outbacken (ödemarken) i Australien, ska du besöka Northern Territory.

Detta enorma område sträcker sig från de tropiska skogarna i norr till det torra och röda ökenlandskapet mitt i landet. Med urgammalt aboriginskt kulturarv och nationalparker uppförda på UNESCO:s världsarvslista bjuder Northern Territory på verkligt unika upplevelser.

Se våra reseförslag i Northern Territory »


Reseförslag i South Australia

South AustraliaSouth Australia är en av de torraste delstaterna i Australien. Hela den norra delen är stekhett öken- och stäppland och här ligger Australiens största saltsjö.

I söder är det emellertid annorlunda, inte minst på grund av Murray River – Australiens största flod - och landskapet präglas av jordbruk, då först och främst vingårdar. Mer än hälften av landets vinproduktion sker här. Längst ned i söder slår böljorna från Södra Ishavet in mot sönderrivna klippor.

Se våra reseförslag i South Australia »


Reseförslag i Victoria

VictoriaVictoria är den minsta delstaten i Australien. Förutom storstaden Melbourne kan Victoria erbjuda 32 naturparker, gamla historiska platser och Australiens vackraste kustväg – The Great Ocean Road.

Den mäktiga Murray River utgör gräns mot New South Wales och här kan man t.ex. slappna av på däcket på en gammal hjulångare. På vintern kan man åka skidor i Victorias berg Snowy Mountains.

Se våra reseförslag i Victoria »


Reseförslag i Western Australia

Western AustraliaWestern Australia är den största delstaten i Australien och täcker nästan en tredjedel av hela landet. Området är ungefär lika stort som hela Västeuropa.

De allra flesta invånarna bor i huvudstaden Perth och i det sydvästra hörnet av delstaten. Resten är Australiens ”vilda västern”, ett glest befolkat pionjärland där man i huvudsak lever av gruvdrift, boskapsskötsel och turism.

Se våra reseförslag i Western Australia »

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor