Whitsunday Islands – ögruppen på Stora Barriärrevet

I Whitsundays finns långa vita stränder.

Whitsunday Islands, eller Pingstöarna som de heter på svenska, är ett av Queenslands största semesterområden och består av 74 små och stora öar – varav de flesta är obebodda.

Gillar du långa vita sandstränder, vandringsturer genom gammal regnskog, vattensport och små idylliska semesterorter, så är Whitsundays något för dig. Missa heller inte ett besök på Whitehaven Beach, stranden med kritvit silikasand som ständigt blir utsedd till en av världens finaste stränder.

Öarna ligger på samma breddgrand som Rio de Janeiro och Tahiti, vilket innebär ett hett tropiskt klimat med höga genomsnittstemperaturer året om. Ett besök till Whitsundays är inte fullkomligt utan en kryssning eller segeltur.

Segla i WhitsundaysSegla i Whitsundays
En flerdagarskryssning med segelbåt är ett av de bästa sätten att uppleva Whitsundays på. Båtarna finns i alla storlekar och på flera av dem kan man delta aktivt med resning av segel och andra aktiviteter på däck, eller så kan man välja att ta det lugnt och bara njuta av tillvaron. Kryssningarna varar i allt mellan 2-6 dagar, och under loppet av denna tid kan man slappna av på däck i solen, bada, snorkla, besöka orörda öar och stränder och avsluta dagen med en iskall drink medan man ser på solnedgången. Det finns olika hyttkategorier, både med och utan egen dusch och toalett och alla måltider är inkluderade i priset. Har man begränsat med tid så kan vi även erbjuda dagsturer.

Kontakta oss så hjälper vi till att hitta den kryssning som passar bäst för dig.


Se video från Whitunsdays:


Resorter i Whitsundays

Nedan finner du ett urval av de fina resorter som finns i Whitsundays.

Kontakta oss för mer information och bokning »

 

Qualia, Hamilton Island

s34 qualia 3Qualia är den nyaste resorten på Hamilton Island och Barriärrevet. Detta är verkligen lyx i bästa klass. 

Resorten är byggd i australiensisk stil och ligger helt för sig själv på norra delen av Hamilton Island. Qualia består av 60 små hus och paviljonger spridda över ett stort område. Utsikten över Whitsundays är fantastisk och servicen är av högsta klass.

Standard:priskategori 5

Daydream Island Resort & Spa

daydream island s 03Daydream Island Resort är en 4-stjärnig resort i Whitsunday Islands.

Detta är en populär resort som hela tiden får fantastiska omdömen och har många faciliteter och bra service. Och så ligger den på en egen ö i vackra Whitsundays, med vackra stränder på flera sidor av resorten.

Här kan man verkligen njuta av livet i ett härligt klimat.

Standard:priskategori 4

Hamilton Island Resort

hamilton s 01Hamilton Island är en de 74 ö-paradis som utgör the Whitsundays, och är på många sätt den ultimata upplevelsen i Stora Barriärrevet.

Ögruppens största resort är Hamilton Island Resort, som har ett stort och varierat aktivitetsutbud.

Standard:priskategori 3

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor