10 oförglömliga upplevelser på Stora Barriärrevet

10 upplevelser på Stora Barriärrevet du inte bör missa.10 upplevelser på Stora Barriärrevet du inte bör missa. Foto: Quicksilver.

Det 2.300 kilometer långa Stora Barriärrevet är det största korallrevet i världen. Det är hem till ett varierat marint liv med de mest levande färger man kan tänka sig. Det är inte utan anledning som detta är en av Australiens mest populära turistattraktioner.

Du kan uppleva revet genom att snorkla eller dyka, med glasbottenbåt, vattenscooter, halvt nedsänkt ubåt, segelbåt, helikopter eller sjöflygplan, eller till och med hoppa fallskärm över revet. Vi har samlat 10 utav de bästa upplevelserna på Stora Barriärrevet.

1. Helikoptertur över Heart Reef

Planera den perfekta överraskningen till din käraste med en helikopter över det världsberömda Heart Reef. Det är ett hjärtformat rev i Stora Barriärrevet. En oförglömlig ”once in a lifetime”-upplevelse.

Åk helikopter och se Heart Reef och revet från luften.Åk helikopter och se Heart Reef och revet från luften. 

2. Båttur till Michaelmans Cay och Paradise Reef

Från Cairns seglar man med katamaran till Michaelmans Cay och exklusiva Paradise Reef, där du kan dyka eller snorkla med sköldpaddor och massvis med färgglada fiskar. Efteråt kan du ligga på däck och njuta utav solen.

Njut av solnedgången på en kryssning utanför Port Douglas. .Njut av solnedgången på en kryssning utanför Port Douglas. Foto: Tourism and Events Queensland.

3. Solnedgångskryssning i Port Douglas

Följ med katamaranen Sailaway på en kryssning i solnedgången utanför Port Douglas. Med ett glas champagne i handen njuter du av havsbrisen medan solen gå ner i korallhavet.

4. Hoppa fallskärm över Mission Beach

Du får verkligen något du kan skryta med resten av livet om du hoppar fallskärm över Stora Barriärrevet. Uppifrån luften har man en fantastisk utsikt över revet, regnskogen och kustlinjen. Kom ihåg att välja varianten där man landar på stranden.

5. Dykning i Stora Barriärrevet

Har du dykcertifikat eller har lust att lära dig att dyka – då är detta rätt ställe att göra det på. Åk ut på en dagstur för att dyka bland de färgglada korallerna, eller följ med på en tredagars dykkryssning där man kan dyka upp till fyra dyk per dag. Varför inte prova på ett nattdyk?

Att dyka i Stora Barriärrevet är en upplevelse. Att dyka i Stora Barriärrevet är en upplevelse. Foto: Dave Miller Photography.

6. Övernatta på Stora Barriärrevet ombord på en lyxkatamaran

Följ med på en övernattningskryssning ombord på en lyxkatamaran. I bekväma omgivningar har man två dagar till att snorkla, fiska eller åka ut med en båt med glasbotten för att studera livet under vattnet. Allt utan att ni behöver återvända till land vid slutet av dagen. Dessutom blir ni serverade de läckraste maträtter. Avsluta med en helikoptertur över revet. Ja tack, säger vi!

7. Whitehaven Beach – en av världens vackraste stränder

Den sex kilometer långa sandstranden Whitehaven Beach knarrar när du går på den. Orsaken till detta är att den kritvita sandstranden består till 98% utav ren kiseldioxid. Stranden blir gång på gång korad som en av världens finaste stränder, så glöm inte kameran!

Whitehaven är en av världens finaste stränder.Whitehaven är en av världens finaste stränder. Foto: Jason Loucas Photography.

8. Njut av livet och varandra på One & Only Hayman Island

Hayman Island kan man utforska naturen, slappna av och njuta av livet – mitt i hjärtat av Stora Barriärrevet. Varje dag vaknar du upp till natursköna omgivningar och kan utnyttja resortens aktivitetsutbud. Utforska regnskogen och djurlivet, snorkla bland korallerna och segla bland de andra öarna i Whitsundays.

9. Se sköldpaddor kläckas på Heron Island

Sköldpaddorna kläcks i perioden november till mars. Följ de pyttesmå sköldpaddorna när de letar sig ut i vattnet. På Heron Island kan du även snorkla direkt från stranden eller dyka på någon av de 20 dykplatser som finns bara minuter med båt från ön.

Se sköldpaddorna på Heron Island.Se sköldpaddorna på Heron Island. Foto: www.oakbeachproductions.com.au

10. Snorkla utanför Magnetic Island på Stora Barriärrevet

Hyr mask och snorkel och utforska öns färgglada korallrev. Magnetic Island är bara 25 minuters färjetur från Townsville. Detta är bara en av många platser där du kan uppleva den fantastiska världen under vattnet.

Ta kontakt med oss idag och få ett förslag på din drömresa till Stora Barriärrevet och Australien >>

 

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor