Stora Barriärrevet – världens åttonde underverk

Stora Barriärrevet – världens åttonde underverk

Stora Barriärrevet är ett måste för alla som besöker Australien! Det är känt som världens åttonde underverk, är 340 000 kvadratkilometer stort och sträcker sig i 2000 kilometer längs Queenslands kust.

Du kan snorkla, dyka eller följa med på en naturskön flygning över revet för att få se detta underverk från fågelperspektiv. Segla bland de palmbeklädda öarna i Whitsundays, utforska regnskogen i Daintree eller bo på en av de luxuösa öarna, som Hayman och Lizard Island. Vill man hellre bo på fastlandet så är både Cairns, Port Douglas, Mission Beach og Hervey Bay bra utgångspunkter för turer ut på revet. Vi rekommenderar att man gör en heldags- eller flerdagstur. Det finns olika turer att välja mellan, allt från turer med stora katamaraner till segelbåtar.


Klicka för att se video :


Utflykter till Stora Barriärrevet

Nedan hittar du ett urval av de utflykter vi kan erbjuda till Stora Barriärrevet. Kontakta oss om du vill veta mer om vad vi kan erbjuda, om du har speciella intressen eller givetvis om du önskar att boka en utflykt.

Kontakt oss for mer informasjon og pristilbud »

 

10 oförglömliga upplevelser på Stora Barriärrevet

Dykking er en av 10 anbefalte opplevelser på Great Barrier ReefDet 2.300 kilometer långa Stora Barriärrevet är det största korallrevet i världen. Det är hem till ett varierat marint liv med de mest levande färger man kan tänka sig. Det är inte utan anledning som detta är en av Australiens mest populära turistattraktioner..

Du kan uppleva revet genom att snorkla eller dyka, med glasbottenbåt, vattenscooter, halvt nedsänkt ubåt, segelbåt, helikopter eller sjöflygplan, eller till och med hoppa fallskärm över revet. .

Vi har samlat 10 utav de bästa upplevelserna på Stora Barriärrevet.

De fem bästa öarna på Stora Barriärrevet

De fem bästa öarna på Stora BarriärrevetDe flesta drömmer om att få se Stora Barriärrevet med egna ögon en gång i livet. Bor du på en av öarna som ligger på revet kommer du att få ett minne för livet.

Här är våra favoritöar på Stora Barriärrevet.

Quicksilver Outer Barrier Reef

Stora BarriärrevetStora Barriärrevet är ett måste för de flesta som besöker Australien och man behöver inte ens bli blöt för att kunna betrakta livet under ytan. Många väljer att se det fantastiska korallrevet tryggt ombord en båt med glasbotten. Vi rekommenderar alla att uppleva detta underverk, om det så bara är på en dagstur.

Prisklass: priskategori 3

Coral Expeditions

Coral PrincessCoral Expeditions specialiserar sig på kryssningar med mindre båtar och de har ett par som gör olika kryssningar på Stora Barriärrevet. Man kan välja att börja kryssningen i Carins eller Townsville och om man vill kan man inkludera flygresan mellan dessa städer i ett paket. Med strax under 21 hytter och max 42 passagerare är båten mycket mindre än vad man till exempel förknippar med kryssningar i Karibien eller Medelhavet. Atmosfären ombord är informell med bl.a. en ”open bridge policy” som betyder att passagerarna i stort sett alltid är välkomna att komma upp och hälsa på kaptenen och besättningen på bryggan.

Pro Dive

Dyka på Stora Barriärrevet3 dagar

Stora Barriärrevet är känt som världens åttonde underverk och den enda levande organismen på jorden som kan ses från rymden. Det utgör totalt ett område på 260 000 kvadratkilometer och sträcker sig 2000km längs Queenslands kust.

Här lever mer än 1500 olika fiskarter i regnbågens alla färger och mer än 350 olika typer av koraller. Vattentemperaturen ligger mellan 22 och 28 grader året runt och det är behagligt att spendera långa stunder i vattnet. Inte konstigt att detta är ett populärt resmål för dykare och snorklare!

Prisklass: priskategori 5

Sailaway till Low Isles

Sailaway til Low IslesSailaway är en segelbåt katamaran som tar max 33passagerare, och som tryggt kan sägas vara bland en av de finaste båtarna som har turer till revet från Port Douglas. Det här är en femstjärnig strålande upplevelse. På denna dagstur seglar du från Port Douglas ut till ögruppen Low Isles, som bl.a. består av en liten korallö. Snorklingen här är en fantastisk upplevelse bland fiskar och koraller i regnbågens alla färger. Har man riktig tur kan man får se en sköldpadda som simmar runt på revet.

Prisklass: priskategori 2

Ocean Spirit Cruises

silverswift sid 38Ocean Spirit har arrangerat turer ut till barriärrevet i mer än 20 år. Med sin långa erfarenhet och sitt stora utbud av dagsturer, är detta något vi rekommenderar alla som besöker Cairnsområdet.

De har flera segelbåtskatamaraner som går ut från Cairns till olika delar av revet. Du startar på morgonen och är tillbaka på eftermiddagen. Båtarna håller en hög standard och du kan välja mellan att sitta inne eller njuta av solen ute på däck på väg till målet för dagen.

Prisklass: priskategori 2

Poseidon Outer Reef Cruise Snorkelling

Poseidon tar dig med ut till Stora Barriärrevet

I Port Douglas går man ombord på Poseidon, en 24 meter lång katamaran som tar dig med ut till Agincourt Ribbon Reef där man under dagen kan snorkla på tre olika platser. Om man vill dyka, eller aldrig dykt men vill provdyka, finns möjlighet till det mot ett tillägg. Ombord finns en rymlig salong där lunch serveras och vill man koppla av och njuta av solen kan man göra det på däck.

Lunch är inkluderat.

Prisklasse: priskategori 2

 

Cruise Whitsunday

CamiraNär man besöker Airlie Beach är en dagstur ut till de många öarna i Whitsundays närmast obligatoriskt. Vi rekommenderar också att ni gör en tur ut till den yttre delen av barriärrevet.

Explore Whitsunday

SolwayKlimatet i Whitsunday Islands är tropiskt med behaglig temperatur hela året. Här finns kristallklart vatten, långa vita stränder, fantastiskt korallrev och en imponernade flora och fauna. Ett av de bättre sätten att uppleva detta på är att göra en tur med en segelbåt.

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor