Kör-själv från storstaden Sydney till tropiska Cairns

17 dagar

En bilsemester med många upplevelser

Detta reseförslag är ett kör-själv paket som tar dig från storstaden till revet. Sträckan från Sydney till Cairns är fylld av upplevelser, från Blue Mountains och vindistriktet Hunter Valley i New South Wales till de vita sandstränderna i Whitsundays

Upplev kuststäder som Byron Bay, Gold Coast och Noosa på din väg mot Cairns.  


Höjdpunkter:

 • Sydney, Australiens största stad
 • Blue Mountains National Park
 • Vinprovning i Hunter Valley
 • Livet på Gold Coast
 • Stränderna i Noosa
 • Whitsunday Islands
 • Regnskogen
 • Stora Barriärrevet

Resan startar i Stockholm. Avresa från andra städer i Sverige efter överenskommelse.

Upplevelserna börjar i Sydney, där ni har några dagar att upptäcka denna vackra storstad. Besök de omtalade stränderna Manly eller Bondi, följ med på en rundvisning i stadens berömda operahus, promenera i den gamla stadsdelen The Rocks och besök en av stadens många restaurangermed mat från hela världen. En guidad cykeltur är ett annat fint sätt at uppleva staden på.

37643784 doubleUtsikt mot Circular Quay och operahuset i Sydney.

Efter några fina dagar i Sydney hämtar ni ut hyrbilen och kör österut till Blue Mountains där ni tillbringar den första natten. Därefter går turen norrut till Hunter Valley, som är ett av Australiens mest kända vinområden. Här bor ni en natt så att ni har möjlighet att smaka de goda vinerna som finns i området, gärna tillsammans med en god måltid. Från Hunter går turen vidare norrut och ni besöker kuststäderna Port Macquaire och Byron Bay innan ni lämnar delstaten New South Wales och kör in i Queensland.

dnsw996909 cDe oändliga vinrankorna i Hunter Valley. Foto: Phillip Quirk, Destination NSW

Första stoppet i Queensland är på Gold Coast, där ni tillbringar en natt i Surfers Paradise. Här finns milslånga stränder, shopping, uteliv och flera nöjesparker. Ni fortsätter därefter till Noosa på Sunshine Coast, som är den raka motsatsen till Gold Coast. Här finns inga höghus och atmosfären är lugnare. Det är en utmärkt plats för ett stopp och ni har en hel dag till att utforska stränderna och regnskogen som ligger vid staden på. Vill ni hinna med ett besök till Fraser Island kan man göra en dagstur dit från Noosa.

 108018 635Utsikt över den charmerande semesterstaden Noosa.

Från Noosa går resan vidare norrut till Yeppoon, där ni övernattar, innan ni kommer till Airlie Beach som är utgångspunkt för turer ut till Whitsundays Islands. Ni bor två nätter i Airlie Beach, så att ni har tid att göra en dagstur ut till öarna i Whitsundays, där ni kan dyka eller snorkla. Besök även den världsberömda stranden Whitehaven Beach.

017854-634Ta livet med ro i Whitsundays. Foto: Tourism and Events Queensland

Från Airlie Beach kör ni vidare till Townsville, som är sista stoppet innan ni kommer till Cairns. Väl framme i Cairns lämnar ni tillbaka hyrbilen och sätter er på flyget tillbaka till Sverige. Har ni möjlighet så rekommenderar vi att ni utvidgar resan med några extra dagar i Cairns eller på en av orterna vid stränderna norr om staden så ni får tid att uppleva regnskogen i Daintree, göra en dagsutflykt ut till Stora Barriärrevet eller bara koppla av i tropiska omgivningar.


kart 04Resfakta:

Standard:

priskategori 3
Pris per person när två reser tillsammans:
från 26.500 kr

priskategori 4
Pris per person när två reser tillsammans:
från 31.150 kr

priskategori 5
Pris per person när två reser tillsammans:
från 37.100 kr

Priset inkluderar:

 • Flyg Stockholm-Australien t/r i ekonomiklass
 • 3 nätter på hotell i Sydney
 • 13 nätter på hotell mellan Sydney och Cairns
 • 14 dagar hyrbil inkl. GPS och bästa försäkring
 • Detaljerat kör-själv program och kartbok
 • Visum till Australien

Resan kan utvidgas  

Kontakta oss för mer information och bokning »

Turkod: 49975


Australienresor rekommenderar:

Segla en hel dag i Whitsunday Islands

Whitehaven Beach och Hamilton Island

Segla en hel dag på en katamaran i Whitsunday Islands. Whitehaven Beach är en av Australiens vackraste stränder och Hamilton Island är den största av öarna i Whitsundays, med ett varierat djurliv och många upplevelser. .

Kontakta oss för priser och bokning. »

 


Australienresor rekommenderar:

Förläng resan med några dagar på Fraser Island

Fraser Island

Förläng resan och tillbringa ett par dagar på Fraser Island. Världens största sandö har en unik flora och fauna, vackra insjöar och många spännande upplevelser.

Kontakta oss för priser och bokning. »

 

 

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor