Heron Island Resort

En fantastiskt idyllisk resort som ligger på en korallö på the Great Barrier Reef. Här finns ett unikt marint djurliv, havssköldpaddor, valar och en rad fågelarter. Heron Island Resort är den enda resorten på Stora Barriärrevet som erbjuder alla typer av rum - från standardrum till förstaklass sviter.

heronisland exterior

heronisland poolHeron Island ligger 7,2 mil nordöst om Gladstone och du kommer dit med båt eller helikopter. Här finns världsberömda attraktioner och upplevelser som är förbehållna gästerna på resorten. Detta är ett mecka för dykning och snorkling. Du behöver inte göra en dagstur till revet för du är redan där, och kan därför dyka flera gånger per dag. De flesta platser för dykning ligger bara 15 minuter från stranden, och snorklar du är det bara att ta på sig utrustningen och simma ut från stranden.

Heron Island har ett överraskande och varierat djurliv med flera havssköldpaddor och många fågelarter. I perioden oktober-mars kan du uppleva havssköldpaddor komma in för att lägga ägg på stranden eller se tusentals små babysköldpaddor kravla mot havet. Barn mellan 7 och 12 år kan ha kul och vara med i Heron’s Junior Ranger program* (minimum 3 deltagare). Detta är ingen vanlig barnklubb! Som Junior Ranger deltar barnen aktivt och har chans att vinna 15 färgglada märken. Under säsongen kan de delta i ett forskningsprogram runt havssköldpaddorna och märka de små bebisarna innan de sätter kurs mot havet. Från promenader på revet och snorkling till märkning av havssköldpaddor, utforska stjärnhimlen och vara "pilot" på en helikopter - dessa trevliga upplevelser är utformade för att skapa ett intresse för naturen och vara rädd om miljön.

heronisland roomPå Heron Island är helpension inkluderat i priset. I tillägg till den fina restaurangen har resorten en lounge och bar med en stor utomhus terrass. På kvällen kan du här njuta av en varierad underhållning, dansa till musiken eller bara koppla av med en drink. I resortens stora sammanträdesrum visas med jämna mellanrum de senaste biofilmerna eller presentationer av natur och djurliv. Resorten har även ett omfattande spa-utbud.

Standard: priskategori 4

 

Kontakta oss för mer information och beställning »

 

* Junior Ranger programmet är framtaget i samarbete med University of Queensland Research Station och Queensland Parks & Wildlife Service. För att delta betalar man ett engångsbelopp som går till the Queensland Turtle Conservation Program. Priset inkluderar alla aktiviteter, en arbetsbok samt märken. Varje aktivitet varar från en halv till två timmar och det är flera aktiviteter per dag, med inlagd paus.


Klicka för en större bild:


 

Klicka för video (YouTube) från Heron Island Resort:

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor