Cairns och stränderna norr om staden

Lagunen i Cairns erbjuder härlig svalka.

Cairns ligger längst upp i norr på Australiens östkust, i de tropiska delarna av kontinenten. Cairns är den perfekta utgångspunkten för turer ut på Stora Barriärrevet, till vackra nationalparker som till exempel Daintree och till de mindre badorterna längs kusten.

Cairns är en internationellstad med förstklassig övernattning, ett stort utbud med bra restauranger, konst- och kulturaktiviteter. Staden har även många butiker, marknad och en populär strandpromenad med en stor saltvattenlagun där både stora och små tryggt kan svalka sig.

Utbudet av aktiviteter är stort och vi rekommenderar några dagar i staden innan man fortsätter vidare till badorterna Pal Cove, Kewarra Beach, Trinity Beach eller Port Douglas.

Stränderna norr om Cairns är fantastiska.Palm Cove
Palm Cove Har kanske en av de finaste stränderna i norra Queensland, och ligger bara 20 minuter norr om Cairns. Detta är en populär och avslappnad semesterort, med bra och anrika restauranger, små caféer och butiker. Det idylliska läget och urvalet av förstklassiga hotell gör det enkelt att skämma bort sig själv. Palm Cove är för övrigt Australiens Spa-huvudstad, och vi rekommenderar att prova något av de prisbelönta spaanläggningarna.

Trinity Beach
Trinity Beach ligger strax söder om Palm Cove och är Cairns populäraste strand., där både lokalbefolkningen och turister minglar med varandra i de avslappnade tropiska omgivningarna. Detta ger en väldigt speciell atmosfär som man inte finner på så många andra ställen. Här kan du bo precis vid stranden eller på en höjd med fantastisk utsikt över omgivningarna. Vi Trinity Village finns butiker, restauranger och caféer, även om utbudet inte är lika stort som i Palm Cove.

Vädret i Cairns
Klimatet i Cairns är behagligt året runt. Som resten av Queensland har Cairns två distinkta årstider: regnsäsongen under sommaren (december-februari) och den torra säsongen, vintern (juni-augusti). Tropiska Carins har varma och fuktiga somrar och milda och torra vintrar. Regnperioden börjar oftast i december och huvuddelen av den årliga nederbörden faller mellan januari och mars. Cairns har en dagstemperatur på 23-31 grader på sommaren och 18-26 grader på vintern. Läs mer om klimatet i Cairns.

Sevärdheter och upplevelser

  • Stora Barriärrevet, en dagstur på revet är obligatorisk oavsett om du vill snorkla, dyka eller titta på korallerna torrskodd från en båt med glasbotten.
  • Kuranda, den lilla byn i regnskogen. Ta kabinbanan SkyRail ena vägen och den natursköna tågresan Kuranda Scenic Rail den andra.
  • Badorterna norr om Cairns, besök Palm Cove , Trinity Beach, Kewarra Beach och/eller Port Douglas.
  • Cairns ZOOM and Wildlife Dome, se de australiensiska djuren och utmana dig själv i en av de höga klätterställningarna.
  • Cairns Esplanad Lagoon, denna konstgjorda lagunen vid strandpromenaden är bra att ha när man vill svalka sig.
  • Daintree Rainforest, besök världens äldsta regnskog på en dagstur från Cairns.

Se video från Cairns och Great Barrier Reef:


Dagsturer och utflykter

Nedan finner du ett urval av utflykter i och runt Cairns. Kontakta oss om du vill veta mer om vad vi kan erbjuda i området, om du har speciella önskemål eller om du vill boka.

Kontakta oss för information och priser »

Ocean Freedom Upolu Cay & Reef

Heldagstur på Stora Barriärrevet.

Detta är en heldagstur på Stora Barriärrevet med företaget Ocean Freedom. Katamaranen som är 20 meter och tar maximalt 75 passagarare tar dig från Cairns och ut till revet på ca en timme. Upplev Upolu Cay från en glasbottenbåt, snorkla, dyk (extra kostnad) eller njut av omgivningarna.

Turen fortsätter till Upolu Reef där du kan göra ett nytt dyk eller göra en guidad snorkeltur till ”Wonder Wall” som är en färgrik korallvägg. Lunch är inkluderat.

Prisklass: priskategori 2

 

Kuranda Rail, Rainforest & Skyrail

skyrail kurandaKuranda är ett idylliskt litet samhälle 25 kilometer nordväst om Cairns. Byn ligger en bit upp i bergen och du tar dig hit med det historiska Kurandatåget eller med Skyrail som tar dig med över trädtopparna med en fantastisk utsikt över regnskogen.

Vi rekommenderar en dagstur som börjar i Cairns eller Port Douglas där man reser med Skyrail ena vägen och med tåget den andra.

Prisklass: priskategori 3

Quicksilver Outer Barrier Reef

Stora BarriärrevetStora Barriärrevet är ett måste för de flesta som besöker Australien och man behöver inte ens bli blöt för att kunna betrakta livet under ytan. Många väljer att se det fantastiska korallrevet tryggt ombord en båt med glasbotten. Vi rekommenderar alla att uppleva detta underverk, om det så bara är på en dagstur.

Prisklass: priskategori 3

Baloon Hot Air

Baloon Hot AirEn bättre start på dagen ska man leta efter! Redan vid soluppgången hämtas man på hotellet, och när solen så tittar fram är man på väg upp i luften i en varmluftsballong. Utsikten är givetvis spektakulär och har man tur kan man få se kängurur på marken under.

Efter turen på 30 minuter är det dags för frukost och transport tillbaka till hotellet.

Prisklass: priskategori 2

Daintree Dreaming

Lär dig mer om den aboriginska kulturen.

Upplev aboriginernas levnadssätt och få en inblick i deras kultur på denna spännande dagstur. Turen utgår från Cairns eller Port Douglas och går norrut till Cooya Beach, där du blir mött av en guide. På denna tur får du lära dig kasta spjut, fånga fisk, krabbor och annan mat som var nödvändig för aboriginernas existens. Du får insikt i aboriginsk konst och konsthantverk och får själv prova dina konstnärliga talanger. Turen tar dig till fantastiska naturområden och en guidad tur i regnskogen.

Prisklass: priskategori 2

Upptäcktsresa till Cooktown

2 dagars upptäcktsresa till CooktownDetta är en 2-dagarstur som tar dig genom orörd regnskog och spektakulär natur till Cooktown. Cooktown är en av Australiens mest spännande ”nya” destinationer, och en av de sista utposterna mellan outback och det moderna Australien.

Detta är en tur för dig som tycker om historia, botanik, äventyr, att resa bortom landsvägen, regnskog och outback.

Prisklass:  priskategori 4

Ocean Spirit Cruises

silverswift sid 38Ocean Spirit har arrangerat turer ut till barriärrevet i mer än 20 år. Med sin långa erfarenhet och sitt stora utbud av dagsturer, är detta något vi rekommenderar alla som besöker Cairnsområdet.

De har flera segelbåtskatamaraner som går ut från Cairns till olika delar av revet. Du startar på morgonen och är tillbaka på eftermiddagen. Båtarna håller en hög standard och du kan välja mellan att sitta inne eller njuta av solen ute på däck på väg till målet för dagen.

Prisklass: priskategori 2

Pro Dive

Dyka på Stora Barriärrevet3 dagar

Stora Barriärrevet är känt som världens åttonde underverk och den enda levande organismen på jorden som kan ses från rymden. Det utgör totalt ett område på 260 000 kvadratkilometer och sträcker sig 2000km längs Queenslands kust.

Här lever mer än 1500 olika fiskarter i regnbågens alla färger och mer än 350 olika typer av koraller. Vattentemperaturen ligger mellan 22 och 28 grader året runt och det är behagligt att spendera långa stunder i vattnet. Inte konstigt att detta är ett populärt resmål för dykare och snorklare!

Prisklass: priskategori 5

Cape Tribulation & Daintree

Cape Tribulation och Daintree Från Cairns eller Port Douglas reser du kustvägen norrut, över Daintree River till Daintree Discovery Centre. Här går vi en kort guidad tur genom regnskogen, innan turen fortsätter till Cape Tribulation där du kan promenera på stranden eller bara njuta av omgivningarna.

Efter lunch (inkluderat i utflykten), är det besök vid Alexandra Lookout för att se den vackra panoramautsikten, och därefter en båttur på Daintree River för att uppleva områdets flora och fauna.

Prisklass: priskategori 2

 

Silversonic Outer Barrier Reef

Dagstur till Stora Barriärrevet

Den 29 meter långa katamaranen Silversonic tar dig från Port Douglas till Outer Barrier Reef. Under dagen besöker ni tre olika platser på yttre revet, och du kan använda tiden (5 timmar) till att snorkla och upptäcka den fantastiska undervattensvärlden som finns här. Det finns möjlighet att göra en guidad snorklingstur. Dykning är möjligt mot ett tillägg.

Lunch är inkluderat. Systerkatamaranen Silverswift gör liknande tur med avgång från Cairns.

Prisklass: priskategori 2

 

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor