Soliga och Sofistikerade Brisbane


Brisbane är en solig och sofistikerad stadBrisbane ligger i södra delen av solskensstaten Queensland och är en perfekt utgångspunkt för att utforska några av de mest fascinerande platserna i Australien. Brisbane är huvudstad i delstaten Queensland och landets tredje folkrikaste stad med drygt 2 miljoner invånare.

Staden i sig förtjänar ett par dagars uppehåll med ett stort urval av restauranger, butiker och andra attraktioner. Brisbane River flyter genom centrum av staden och längs med flodkanten ligger parker och restauranger. I det behagliga och soliga klimatet är det ett naturligt val att avnjuta en lunch eller middag under bar himmel.

Den konstgjorda lagunen vid floden i Brisbane.

Slappa på stranden mitt i staden
Upplev atmosfären på en australiensisk strand mitt i hjärtat av staden. Denna anlagda strand är gratis att besöka och har en glittrande lagun omgiven av vit sand och subtropiska växter. Slappna av med en glass, ta en simtur eller njut av solen. Aquativity är en vattenpark i närheten som passar särskilt bra för barnfamiljer.

Även om storstaden har mycket att bjuda på i sig själv så bör man även besöka några av attraktionerna i stadens omnejd; vackra stränder, öar och den spännande regnskogen i området.

Från Brisbane är det inte långt till kända områden som Gold Coast i söder, eller Sunshine Coast och Fraser Island i norr.

Vädret i Brisbane
Brisbane har ett subtropiskt klimat och oftast är det varmt året runt. På sommaren (december till februari) ligger medeltemperaturen runt 30 grader. Samtidigt är det på sommaren som området har mest regn, vilket kan betyda även oväder och översvämning. Vintern (juni till augusti) är generellt sett torr och mild. De flesta dagar är soliga och medeltemperaturen liggerrunt 17 grader. Läs mer om klimatet i Brisbane.

Sevärdheter och upplevelser

  • Southbank, ett populärt område vid floden i Brisbane med parkområden, restauranger och en populär konstgjord strand.
  • Lone Pine Koala Sanctuary, håll en koala, handmata en känguru och möt fler andra australiensiska djur.
  • Shopping i Queen Street Mall och på de många marknaderna i staden.
  • Queensland Maritime Museum.
  • Nöjesparkerna i området runt Brisbane.

Dagsturer och utflykter

Nedan finns ett urval av utflykter i och omkring Brisbane. Ta kontakt med oss om du vill höra mer om vad vi kan erbjuda i området, har speciella intressen eller vill boka.

Kontakta oss för mer information och prisförslag »

Brisbane City Sights

Sightseeing i Brisbane

En halvdagstur i Brisbane där man får se staden med dess kända sevärdheter. Från Wheel of Brisbane har man en fantastisk utsikt över staden. Var med på en avkopplande båttur som avslutas i Southbank parklands.

Prisklass: priskategori 1

 

Australia Zoo

australia zoo 04Vid ett besök på Australia Zoo har du möjlighet att lära dig mer om det australiensiska djurlivet med allt från farliga ormar och krokodiler till andra mer beskedliga djur som koalor, kängurur och wombats. Här finns även djur från andra områden i världen.

Djurparken grundades av den legendariske ”krokodiljägaren” Steve Irwin och drivs fortfarande av hans familj.

Prisklass: priskategori 1

Tangalooma Dolphin Resort

tangalooma sid 28 delfinbildInte långt från storstaden Brisbane ligger denna speciella resort, mitt i en nationalpark på Moreton Island. Precis som namnet antyder kan du här komma i närkontakt med vilda delfiner som varje dag kommer in till stranden för att bli matade.

Standard: priskategori 3

Dolphin Adventure Daytour

Tillbringa en dag på Moreton Island

Tillbringa en dag på Moreton Island, den tredje största sandön i världen. Båtturen tar ca 75 minuter.

Här har du möjlighet att se delfiner, sköldpaddor och annat marint liv. Man kan testa sandboarding och vid solnedgången kommer delfinerna in till stranden och man kan vara med att mata dem.

Lunch är inkluderat.

Prisklass: priskategori 2

 

Great Barrier Reef One Day Adventure

reeflarge11 06-638Upplev södra delen av barriärrevet på en heldagstur med flyg till Lady Elliot Island. Njut av den vackra flygturen till ön. Revet här beskrivs av många som det finaste och bäst bevarade på hela barriärrevet och snorklingen är fantastisk.

Gör en tur i glasbottenbåt, snorkla och gör en guidad vandring. Om ni har tur får ni se delfiner och sköldpaddor. Lunch är inkluderat.

Prisklass: priskategori 5

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor