Queensland - solskensstaten

Gold Coast i QueenslandGold Coast i Queensland. Foto: Tourism Queensland

Få platser i världen har en så mångfacetterad natur som Queensland. Därför är det kanske inte så underligt att hela fem områden anses som så viktiga att de står på UNESCO:s lista över platser med oersättligt kultur- eller naturvärde.

qqueensland karta

Queensland har 450 nationalparker och en mångfald av marina parker, och det är därför inte konstigt att staten står högt upp på önskelistan för de som önskar en semester med fokus på naturen. Området runt Great Barrier Reef är otroligt färgrikt med smaragdgröna regnskogar, gyllene sandstränder, blått hav, den fascinerande röda outbacken, de färgstarka småbyarna och dess invånare – kort sagt ett levande kalejdoskop! Queensland är idealiskt för dig som vill utforska själva essensen av Australien.

Här kan du snorkla, dyka eller segla på the Great Barrier Reef, slappna av i ett idylliskt ö-paradis, vandra genom urgammal regnskog med en infödd ranger som guide. Eller så kan du fördjupa dig i livet i regnskogen genom att ta in på någon av alla ekologiska resorter som finns. Utforska den vackra och gåtfulla sandön Fraser Island, eller våga dig in i Queenslands outback och uppleva landskapets intensiva färgspektrum.

The Great Barrier Reef
Stora Barriärrevet är världens största samling av koraller. Revet sträcker sig från Fraser Island och ända till kustlinjen vid Papua New Guinea. Detta är det största området på världsarvslistan och ett av få naturfenomen man kan se ända från månen. Har du lust att snorkla eller testa dykarutrustningen? Vi garanterar en av de största upplevelserna i ditt liv.

Snorkling på Stora Barriärrevet Snorkling på Stora Barriärrevet . Foto: Tourism and Events Queensland

 

Fem saker du måste uppleva i Queensland

  • Stora Barriärrevet, världens största korallrev med ett otroligt varierat och färgrikt liv under vattnet.
  • Daintree Rainforest och Cape Tribulation, en av världens äldsta regnskogar och den region som har flest växt- och djurarter i hela Australien.
  • Fraser Island, världens största sandö med ett komplicerat ekosystem, är en magnet både för lokalbefolkningen och turister.
  • Whitsunday islands, en samling med 74 bildsköna tropiska öar, där man finner resorter, stränder och dykning i världsklass.
  • Lamington National Park, en fascinerande subtropisk regnskog en dryg timmes körning från Gold Coast.

 

Klicka för att se video (YouTube) från Queensland:


Klicka för en större bild:

10 oförglömliga upplevelser på Stora Barriärrevet

Dykking er en av 10 anbefalte opplevelser på Great Barrier ReefDet 2.300 kilometer långa Stora Barriärrevet är det största korallrevet i världen. Det är hem till ett varierat marint liv med de mest levande färger man kan tänka sig. Det är inte utan anledning som detta är en av Australiens mest populära turistattraktioner..

Du kan uppleva revet genom att snorkla eller dyka, med glasbottenbåt, vattenscooter, halvt nedsänkt ubåt, segelbåt, helikopter eller sjöflygplan, eller till och med hoppa fallskärm över revet. .

Vi har samlat 10 utav de bästa upplevelserna på Stora Barriärrevet.

De fem bästa öarna på Stora Barriärrevet

De fem bästa öarna på Stora BarriärrevetDe flesta drömmer om att få se Stora Barriärrevet med egna ögon en gång i livet. Bor du på en av öarna som ligger på revet kommer du att få ett minne för livet.

Här är våra favoritöar på Stora Barriärrevet.

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor