Här är stränderna du inte får missa i Australien

Här är stränderna du inte får missa i Australien

Australien har fler än 10 000 stränder. Utan tvekan finns här en strand för alla smaker.

– Oavsett om du vill bada, surfa, snorkla, fiska eller sola har Australien en strand för dig, säger Linda Sundberg på Australienresor.

Australien är verkligen ett drömresemål för många svenskar. Australienresor, som har skräddarsytt resor till destinationen under många år, delar här med sig av stränderna du inte får missa.

 

#6 Bondi Beach – Sydney

Bondi Beach ligger i en av Sydneys förorter, vilket innebär att det är en av de enklaste stränderna att besöka i Australien. Foto: Ethan Rohloff, Destination NSW

Det här är troligen den mest kända stranden i Australien. Det är en strand som drar till sig backpackers, barnfamiljer, kompisgäng, surfare och alla andra som vill uppleva atmosfären och omgivningarna. Förutom stranden och havet finns här ett stort utbud av barer, restauranger och kaféer som gör det lätt att ta en paus från solen. Bondi Beach ligger i en av Sydneys förorter, vilket innebär att det är en av de enklaste stränderna att besöka i Australien.

Läs mer om Sydney här.

 

#5 Surfers Paradise Beach – Gold Coast

Surfers Paradise Beach är en favorit för många surfare. Foto: Matt Harvey

En tre kilometer lång strand med gyllene sand skiljer Stilla havet från Surfers Paradise. Här hittar man badare, joggare, surfare och barnfamiljer i skön mix. Surfare har relativt bra förutsättningar året om, och till och med på vintern når temperaturen 20 grader. Stranden ligger ett stenkast från gågatan i centrum Surfers Paradise så det är enkelt att ta en paus. Tre gånger i veckan arrangeras Surfers Paradise Beachfront Markets med över 120 marknadsstånd längs strandpromenaden.

Läs mer om Gold Coast här.

 

#4 75 Mile Beach – Fraser Island

På 75 Mile Beach står badet inte i centrum. Foto: Chris McLennan

Denna imponerande strand sträcker sig 120 kilometer på den östra sidan av Fraser Island. Stranden är så lång att små flygplan faktiskt använder delar av stranden som start- och landningsbana, så det gäller att se upp. En av de största attraktionerna längs stranden är skeppsvraket Maheno, som strandade 1935. De populäraste badplatserna heter Champagne Pools och Eli Creek. Att bada i havet från själva stranden rekommenderas inte, på grund av farliga strömmar och hajar. 75 Mile Beach utforskar man bäst på en fyrhjuling eller från ett flygplan.

Läs mer om 75 Mile Beach och Fraser Island.

 

#3 Wineglass Bay – Tasmanien

Utan tvekan en upplevelse utöver det vanliga. Foto: Aerial Inspections

Wineglass Bay på Tasmanien anses vara en av världens finaste stränder. På den halvmåneformade stranden möts bländande vit sand med turkosblått hav. Stranden omgärdas av nationalparken Freycinet, som bjuder på magiska vandringsturer i varierad terräng. Vill du verkligen göra besöket oförglömligt boka då boende på Sapphire lodge, ett lyxhotell med utsikt över Wineglass Bay.

Läs mer om Tasmanien här.

 

#2 Cable Beach – Broome

Vid Cable Beach är det populärt att avsluta dagen på en kamelrygg. Foto: Tourism Western Australia

I nordvästra Australien, i utkanten av den lilla byn Broome, ligger vackra Cable Beach. Den 22 kilometer långa vita stranden är brytpunkten mellan det undersköna indiska oceanen och den röda vildmarken. Stranden är känd för sina fantastiska solnedgångar och den mest populära aktiviteten är att avsluta dagen på en kamelrygg samtidigt som solen går ner. En annan mycket populär aktivitet är kajakturer för att uppleva marinlivet. De flesta som besöker Cable Beach och Broome gör det som en början eller avslutning på en längre roadtrip från Darwin eller Perth.

Läs mer om Cable Beach och Broome här.

 

#1 Whitehaven Beach – Whitsundays

Whitehaven Beach är verkligen en drömstrand. Foto: Jason Loucas

Whitehaven Beach är världskänd för sin kritvita silikatsand – så fin att den knarrar som snö när man går på den. En av fördelarna med en strand med så högt silikatinnehåll är att sanden inte blir för het på varma dagar, vilket gör att man kan gå barfota utan att bränna sig. Stranden har flera gånger utsetts till Australiens vackraste strand, något som är lätt att förstå. Whitehaven ligger på den största ön i Whitsundays och det vanligaste sättet att ta sig hit är via båt.

Läs mer om Whitsundays.

 


 

Gör din egen drömresa i höst

Utan tvekan väntar otroliga upplevelser i Australien – det gäller bara att komma iväg. Gör det lätt för dig och upplev landet med hjälp av Australienresor. Här är några exempel på resor som Australienresor arrangerar där man får uppleva stränder, städer och vildmark i överflöd.

 

Drömresan till Stora barriärrevet

width="300"

Denna resa ger dig det bästa av vad barriärrevet har att erbjuda. Färgrika korallrev, ett otroligt marint liv, kritvita stränder, tropisk regnskog och spektakulära upplevelser.

Resan inkluderar besök i Brisbane, Whitsunday Islands, Mission Beach och Port Douglas. Resan avslutas med några dagar i Sydney.

Läs mer om reseförslaget här »

 

Kör själv från storstaden Sydney till tropiska Cairns

Detta reseförslag är fullpackat med upplevelser. På resan från Sydney till Cairns står upplevelserna på kö, från fjällkedjan Blue Mountains och vindistriktet Hunter Valley till de vita stränderna på Whitsundays och de färgrika koraller på Stora barriärrevet.

Resan inkluderar även besök i kuststäderna Byron Bay, Gold Coast och Noosa.

Läs mer om reseförslaget här »

 

 

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor