Aboriginal Australia: Our country is waiting for you

Ett brett spektrum av upplevelser och aktiviteter väntar om man vill se Australien genom ögonen på aboriginerna.

Kulturen är fascinerande och sättet de har levt på som ett med naturen, genom tiotusentals år. Tourism Australia har spelat in en kort film för att visa några av de fantastiska saker man får uppleva på en rundresa i Australien med fokus på kulturen och urbefolkningen.

Två av Australiens ledande filmskapare – Brendan Fletcher och Warwick Thornton – har regisserat filmen. Den har spelats in i fyra delstater: New South Wales, Queensland, Northern Territory och Western Australia.

Se filmen här:


Nedan ser du ett urval av turer och övernattningsställen med fokus på urbefolkningen.

Kontakta oss för bokning eller flera förslag »


Daintree Dreaming

Upplev aboriginernas levnadssätt och få en inblick i deras kultur

Upplev aboriginernas levnadssätt och få en inblick i deras kultur på denna spännande dagstur. Turen utgår från Cairns eller Port Douglas och går norrut till Cooya Beach, där du blir mött av en guide. På denna tur får du lära dig kasta spjut, fånga fisk, krabbor och annan mat som var nödvändig för aboriginernas existens. Du får insikt i aboriginsk konst och konsthantverk och får själv prova dina konstnärliga talanger. Turen tar dig till fantastiska naturområden och en guidad tur i regnskogen.

Prisklass: priskategori 2


Tiwi Islands Aboriginal Culture Tour

tiwi islands sid 52På denna heldagstur till Bathust Island får du uppleva det moderna aboriginska samhället Nguiu men även ta del av naturmedicin och hur man hittar mat i naturen.

Besök öns museum, kyrka och hantverkscentrum och få inblick i den lokala kulturen, seder, levnadsätt och traditioner.

Flyg Darwin – Bathust Island samt lunch är inkluderat.

Prisklass: priskategori 4


The Larapinta Trail

Larapinta Trail

5-dagars vandringstur

För dig som verkligen vill uppleva den australiensiska «outbacken» – följ med på en fem dagars vandringstur med guide på den berömda Larapinta Trail. Under vandringen får du uppleva spektakulär natur, ett enastående djurliv och en stjärnhimmel du aldrig kan föreställa dig!

Prisklass:priskategori 5

Läs mer »


Silky Oaks Lodge

silkyoakslodge interior 2012En fantastisk lodge och det bästa vi kan erbjuda när det gäller regnskogsresorter! Silky Oaks Lodge ligger i den tropiska regnskogen vid Mossman Gorge, precis norr om Port Douglas. Detta är ett av Australiens mest orörda områden, där man rätt som det är fortfarande upptäcker nya växt- eller djurarter..

Standard: priskategori 4

Läs mer »

 

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor