Australien

Världens minsta kontinent eller jordens största ö? Oavsett – Australien är ett av världens mest kontrastrika och fascinerande länder med torra öknar, frodiga regnskogar, spännande storstäder och ett unikt djurliv.

Ett land som geologiskt och kulturellt är urgammalt, men som nation bara drygt 200 år. Ett land lika stort som Europa eller USA, med så många särdrag att det inte kan beskrivas med ord – det måste helt enkelt upplevas!

Australien har oändligt mycket att erbjuda. Moderna och fascinerande storstäder som Sydney och Melbourne, jättemonoliten Uluru mitt ute i ödemarken eller de 36 små runda bergstopparna vid Kata Tjuta.

Det två tusen kilometer långa Stora Barriärrevet med en otrolig korall- och fiskvärld eller de många nationalparkerna med Kakadu i norr, Daintree i nordöst och Nambung i väst. Unika djurarter som kängurur, koalor, dingos, näbbdjur, pingviner och krokodiler eller världens äldsta civilisation med en kultur som sträcker sig över 50 000 år tillbaka i tiden. Läs mer om Australiens unika djurliv.

Visste du att Australien har över 10.000 stränder. Med ett sådant stort utbud så är det inte ovanligt att man har en hel strand för sig själv, speciellt om man kommer ut ur städerna.

Detta är bara något av det som kan upplevas i landet ”down under” och du kommer garanterat hem med minnen som varar livet ut.

På dessa sidor hittar du information om Australien och vad vi kan erbjuda dig på en resa hit. Vi rekommenderar även ett besök på Tourism Australias hemsida.

Att resa till Australien är något som alla, som har möjlighet, bör göra. Det blir garanterat en upplevelse för livet!


Första resan till Australien?

Nedan finns fyra turer som innehåller många av landets höjdpunkter. Vi skräddarsyr alla resor, så om du har önskemål utöver det som anges i reseförslagen så är det bara att kontakta oss.

Klicka här för att se alla våra reseförslag i Australien.

Titta gärna på denna korta video för ett smakprov från landet «down under»:

Tio saker du måste uppleva:

SydneySydney

Storstaden med sitt fantastiska läge, operahus, behagliga klimat, fina stränder och en otroligt vacker hamn.

Läs mer om Sydney »


Stora BarriärrevetStora Barriärrevet

Världens största korallrev med ett unikt och färgrikt liv under vattnet.

Läs mer om Stora Barriärrevet »


Daintree och Cape TribulationDaintree Rainforest & Cape Tribulation

Regnskogsområdet i nordöst med ett rikt utbud av växt- och djurarter och ett spektakulärt landskap.

Läs mer om Daintree Rainforest »


Jättemonoliten Uluru (Ayers Rock)Uluru

Jättemonoliten som kanske är Australiens mest berömda landmärke samt närliggande Kata Tjuta, med sina 36 runda små berg.

Läs mer om Uluru »


Vildmark i Kakadu National ParkKakadu

En orörd vildmark med aboriginska klippmålningar och ett rikt fågel- och djurliv.

Se våra reseförslag i Northern Territory »


Storstaden MelbourneMelbourne

Centrum för mode, kultur, sport och industri.

Läs mer om Melbourne »


Great Ocean RoadGreat Ocean Road

Kustvägen med vackra surfstränder, skogsbeklädda bergssidor, dramatiska klippor och trevliga småstäder.

Läs mer om Great Ocean Road »


Kangaroo IslandKangaroo Island

Där man nästan är garanterad närkontakt med vilda koalor, kängurur, pingviner och sälar..

Läs mer om Kangaroo Island »


Bungle Bungles i Western AustraliaWestern Australia

Australiens ”vilda västern” med mycket öken, ändlösa vita stränder och en rad särpräglade bergsformationer.

Se våra reseförslag i Western Australia »


TasmanienTasmanien

Med allt från gröna regnskogar och höga berg till jordbrukslandskap och gröna ängar.

Läs mer om Tasmanien »


Klicka för en större bild:

Klimat i Australien

byron bay beach scenicAustralien är ett stort land med ett mycket varierat klimat. Landet kan i huvudsak inndelas i tre klimatzoner: Tropisk i norr, subtropisk i mitten och tempererat i söder. Det är stora variationer. På sommaren regnar det mycket i norr, men annars är vatten bristvara i stora delar av landet och i inlandet kan det gå flera år utan att det regnar.

16 fantastiska platser du måste uppleva i Australien

Cape Le Grand National ParkAustralien är ett stort land med många vackra platser och otroliga upplevelser.

Det kan därför vara svårt att veta vilka platser man bör besöka. Vi har tagit fram 16 platser (utan inbördes ordning) som vi rekommenderar och definitivt tycker att man bör besöka en gång i livet.

Vi kan lova att du har många fina upplevelser framför dig!

Här är upplevelserna du inte bör missa när du besöker Sydney

Här är upplevelserna du inte bör missa när du besöker SydneyGourmetmat, opera, historia och promenader längs med havet är bara några av upplevelserna du bör inkludera nästa gång du besöker Sydney.

Kombinationen av surfstränder, en glittrande naturskapad hamn och Sydney Opera House, är något av det som gör Sydney oemotståndligt. Förutom stadens många underverk skapade av människan är Sydney välsignat med en rad naturskatter, som vackra hamnar och parker, små öar och orörda kustlinjer.

Detta är Australiens vackraste vandringar

Detta är Australiens vackraste vandringarAustralien har ett stort utbud av vandringsturer som garanterar stora naturupplevelser.

Se de unika djuren i sin naturliga miljö och utforska det varierande landskapet, från bergen på Tasmanien och kustområdena i Victoria, till outbacken i South Australia och de höga karriträden i Western Australia.

Australiens bästa vinregioner

Australiens bästa vinregionerAustralien är verkligen ett vinland! Vindistrikten producerar sammanlagt mer än 100 olika druvsorter och över 30 miljoner glas med australiensiskt vin dricks världen över nästan varje dag.

Så varför inte ta turen förbi ett eller flera av dessa vindistrikt nästa gång du ska till Australien?

Australiens unika djurliv

Australiens unika djurlivAustralien har ett varierat och unikt djurliv. Mer än 80 % av landets alla växter, däggdjur, reptiler och grodor finns endast i Australien, och något av det mest spännande med att resa ”down under” är att uppleva det annorlunda djurlivet.

Vi har satt i hop en översikt över 11 av landets mest säregna djur och ger dig tips på plastser där du kan se dessa djur om du inte har tid att leta i naturen.

Stort intresse för ny naturfilmserie

Stort intresse för ny naturfilmserieEn resa till Australien står på många frusna skandinavers topplista över resmål.

För de flesta är det mäktiga Stora Barriärrevet en självklarhet att besöka. Revet är ikon bland naturälskare och landets största turistmagnet.

Tio saker du inte får missa i Australien

Tio saker du inte får missa i AustralienDrömmer du om att se kängurus, se soluppgången vid magiska Ayers Rock eller snorkla vid Stora Barriärrevet? Med ständigt snabbare och billigare flygbiljetter är Australien närmre Sverige än någonsin tidigare.

Lyx i Australien

Australien för lyxlirarenÄt frukost med utsikt mot Uluru, även känd som Ayers Rock, kryp till sängs medan kängurur hoppar utanför ditt fönster. Upplevelserna står på rad med dessa fem noga utvalda elithotell som bas.

Pris per person när två reser tillsammans 
från 115 000 kr

Nyhet! Australien för äventyrslystna

Australien för äventyrslystnaGör allvar av drömresan till Australien. Till "the bush", till vinområdet Barossa, till djurriket Kangaroo Island och matmeckat Melbourne. Down Under är närmare än någonsin med fantastiska flygförbindelser från Sverige.

5 myter om koalor

5 myter om koalor
Koalan är så gullig att den nästan kunde vara hämtad från en saga. Och det är kanske det som är anledningen till att det finns så många populära myter kring denna söta varelse som endast finns i Australien.

Här är några av de vanligaste myterna.

Aboriginal Australia: Our country is waiting for you

Kontakta oss för bokning eller flera förslag.Ett brett spektrum av upplevelser och aktiviteter väntar om man vill se Australien genom ögonen på aboriginerna. Kulturen är fascinerande och sättet de har levt på som ett med naturen, genom tiotusentals år. Tourism Australia har spelat in en kort film för att visa några av de fantastiska saker man får uppleva på en rundresa i Australien med fokus på kulturen och urbefolkningen.

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor