Uluru (Ayers Rock)

I hjärtat av Australien ligger den berömda klippan Uluru, även känd som Ayers Rock.

vehicle at kata tjuta

Uluru ligger 465 km från Alice Springs och hit kommer du lättast med flyg. Det är även mycket populärt att göra en flerdagarstur till detta område från Alice Springs, alternativt köra själv i husbil. Uluru är en av världens mest kända naturskapta underverk och har även en stor andlig betydelse för aboriginerna.

Ett besök i Uluru/Ayers Rock är för många höjdpunkten på resan till Australien, oavsett om det är på grund av storleken, den andliga betydelsen eller de otroliga färgändringar som stenen genomgår varje dag.

Kata Tjuta
I samma nationalpark som Uluru finns Kata Tjuta som även kallas The Olgas. Kata Tjuta består av 36 vackra runda bergsformationer som har formats av väder och vind under miljoner av år.

Det finns ett stort utbud av stigar så att du kan utforska området på egen hand eller tillsammans med en guide.

Kings Canyon
Kings Canyon ligger i Watarrka nationalpark mellan Uluru och Alice Springs. Ravinens röda väggar reser sig från landskapet i 100 meters höjd. Det är möjligt att göra en tre timmars vandring längs med ravinens kant. Vandringen ger dig en fantastisk utsikt över Kings Canyon och det vackra omkringliggande landskapet. Här finns bergsformationer och frodig vegetation, någon helt annan än resten av regionen. Under vandringen stannar man även vid Garden of Eden, som är ett vattenhål med frodig vegetation där man kan ta sig ett uppfriskande bad..


Klicka för att se video från Uluru:


Hotell
Utbudet av hotellrum i Ayers Rock är begränsat och i vissa perioder kan det vara svårt att hitta rum. Priserna varierar beroende på säsong och standard.

Kontakta oss för förslag och prisexempel.

Ayers Rock Resort

s47 desertAyers Rock Resort består av fem hotell* som alla ligger vid ingången till Uluru Kata Tjuta National Park.

Hela resorten ligger gömd bakom sanddynerna och är utom synhåll för de som besöker nationalparken.

Prisklass:priskategori 3

Longitude 131° Resort

longitude131 exterior Detta är den bästa resorten i Red Center och en av de bättre i hela Australien. Longitude 131 Resort ligger 2 km sydväst om Ayers Rock Resort vid gränsen till Uluru – Kata Tjuta National Park.

Longitude 131 är en luxuös, naturvänlig och romantisk resort där man från sitt eget tält kan uppleva soluppgången och solnedgången över Uluru och den orörda naturen i nationalparken. En unik upplevelse och ett minne för livet.

Prisklass:priskategori 5

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor