Topp 9 höjdpunkter i Northern Territory

Här är höjdpunkterna du inte bör missa när du besöker Northern Territory.

 

#1 Uluru i soluppgång och solnedgång

Se Uluru skifta färg vid soluppgång och solnedgång.Se Uluru skifta färg vid soluppgång och solnedgång. Foto: Kaspiic | Dreamstime.com

Finn en plats där du kan se stenens färg ändra sig under det fantastiska färgspelet som uppstår när solens ljus förändras.

På eftermiddagen ser Uluru ut att vara brunfärgad. När solen är på väg ned, lyser den upp stenen i en brännande orange färg, därefter en serie mörkare och mörkare nyanser av rött innan stenen blir helt mörk. Vid soluppgången ser man föreställningen i omvänd ordning.

 

#2 Roadtrip i ödemarken

Det finns många möjligheter för äventyrslystna som vill utforska Northern Territory .Det finns många möjligheter för äventyrslystna som vill utforska Northern Territory. Foto: Tourism NT

Oavsett om du känner dig tillräckligt äventyrslysten för att köra 4WD på några av Northern Territorys bästa grusvägar, eller hålla dig till huvudvägarna, så får du otroliga upplevelser under resan.

Nature's Way (från Darwin genom nationalparkerna i området) the Red Centre Way (Alice Springs till Uluru) eller den magiska Explorers Way (Darwin till Adelaide) är bara några av de spännande kör-själv tur Northern Territory erbjuder.

 

#3 Njut av en middag under tusentals av stjärnor

"Tali Wiru" är en exklusiv middagsupplevelse under stjärnorna.

Har du någon gång ätit middag under stjärnhimlen i den australiensiska outbacken? Det är utan tvekan en måltid du kommer att minnas länge.

Välj mellan den klassiska "Sounds of Silence", den luxuösa "Tali Wiru" – båda vid Uluru, eller Kings Canyons unika "Under a Desert Moon". Alla middagarna serveras utomhus under en spektakulär stjärnhimmel.

 

#4 Se en krokodil

Att se världens största krokodil på nära håll är spännande.Att se världens största krokodil på nära håll är spännande. Foto. Shaana McNaught

Kakadu har världens största bestånd av saltvattenkrokodiler, och ett besök här är inte komplett förrän man sett minst en med egna ögon. Saltvattenkrokodilerna är världens största reptiler, och kan bli upp till 7 meter långa.

Följ med på en båttur för att se dessa inspirerande och förhistoriska giganter som lever i frihet i floderna runt Kakadu.

 

#5 Varmluftsballong över vildmarken

Börja dagen med en ballongtur över vildmarken utanför Alice Springs.Börja dagen med en ballongtur över vildmarken utanför Alice Springs.

Sväva över den speciella vildmarken runt Alice Springs i gryningen. Njut av den vackra utsikten och se kängurur och emuer som beger sig ut i landskapet. Att se den oändliga vildmarken från luften är en upplevelse olik det mesta.

 

#6 Sunset Cruise i Darwin

En båttur i solnedgången i Darwin är en fin avslutning på dagen.En båttur i solnedgången i Darwin är en fin avslutning på dagen. Foto: Tourism NT

Darwin har en naturlig hamn som är dubbelt så stor som den i Sydney, och en båttur ger dig en fantastik utsikt mot staden.

Höjdpunkten på båtturen är den spektakulära solnedgången som Darwin är så berömd för. Njut av en middag och ett glas vin ombord på båten, innan ni återvänder till land.

 

#7 Soluppgång eller solnedgång vid Ubirr i Kakadu

Se solnedgången över våtmarkerna i Kakadu från toppen av Ubirr.Se solnedgången över våtmarkerna i Kakadu från toppen av Ubirr.

Se solen stiga eller sjunka över de enorma våtmarkerna i Kakadu och Arnhem Land från toppen av Ubirr. En vacker upplevelse!

Ubirr anses ha områdets bästa klippmålningar. Klippmålningarna i Kakadu ger en fascinerande inblick i aboriginernas liv genom tusentals år. Några av målningarna är upp mot 50 000 år gamla!

 

#8 Båttur i Katherine Gorge

Utforska några av de många raviner som utgör Katherine Gorge.Utforska några av de många raviner som utgör Katherine Gorge.

Följ med på en båttur genom några av de 13 ravinerna som utgör Katherine Gorge.

Branta bergsväggar stiger upp från vattnet och gör detta till en fantastisk upplevelse. Här kan man också få lära sig mer om de lokala aboriginska stammar som funnits i området i tusentals år.

 

#9 Rid på en kamel

Upplev Uluru och vildmarken från kamelryggen.  Upplev Uluru och vildmarken från kamelryggen. Foto: Tourism NT

Upplev öknen genom att rida på en kamel.

Du kan välja mellan att se soluppgång eller solnedgång över Uluru, medan kamelen lugnt vandrar genom det spektakulära ökenlandskapet. En speciell upplevelse som tar dig närmare naturen och områdets historia.

 

Se höjdpunkterna i Northern Territory här:

 

Våra specialister hjälper dig att lägga upp den perfekta resan till Northern Territory.
Ring oss på tel 08-676 9790, skicka e-post eller fyll i vårt formulär för offertförfrågan.

Vår kunskap är din trygghet.

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor