Storstad, husbil och naturupplevelser

14 dagar i Northern Territory och Victoria

Koala and kangaroos in the wild 03

I detta reseförslag har vi kombinerat naturupplevelser i Northern Territory med några dagar i Melbourne. Resan avslutas med att ni på egen hand upplever allt som Victoria har att erbjuda i en husbil. 

Resan startar i Stockholm, men det är möjligt att ansluta från andra städer i Sverige enligt överenskommelse. 

Ni flyger via Singapore till Darwin, där ni tar in på ett 3-stjärnigt hotell i stadens hjärta. Darwin är en spännande stad med en stor kulturell mångfald, och är en perfekt utgångspunkt för att utforska den nordligaste regionen av landet.

Efter att ha vilat ut en natt på hotell i Darwin blir ni hämtade på hotellet för en 3-dagars guidad campingtur till nationalparkerna Kakadu och Litchfield. Här i de tropiska norra delarna har klimatet skapat ett varierat och spännande landskap, med tät regnskog, lodräta bergväggar med brusande vattenfall, långa slingrande floder och en fantastisk flora och fauna. Överallt finner man även spår av aboriginernas uråldriga kultur och ni kommer bland annat att få se flera välbevarade klippmålningar.

Ni kommer även nära det australiensiska djurlivet – inte minst det fantastiska fågellivet och de skräckinjagande krokodilerna.

MindilMarkets 72 4622Mindil Markets i Darwin. Foto: Shaana McNaught/Tourism NT

Väl tillbaka i Darwin har ni ytterligare en övernattning på hotell innan ni tar inrikesflyget till Melbourne. I Melbourne tar ni in på ett central beläget hotell. Ni utforskar staden på egen hand, men vi har inkluderat två utflykter. En guidad halvdagstur till fots i Melbourne, där du på en promenad genom Melbournes gator och arkader får ta del av några av stadens ”hemligheter”, samt en heldagstur med Savannah Walkabout, där ni kommer ut i den australiensiska bushen och får uppleva kängurur, koalor, emuer och flera andra djurarter på nära håll.

visionsofvictoria1300662 302Grampians National Park, Victoria.

Vistelsen i Victoria avslutas med att ni hämtar ut en husbil och på egen hand upptäcker allt det som Victoria har att erbjuda. Vi rekommenderar Grampians, det fascinerande naturområdet nordväst om Melbourne, Great Ocean Road, den vackra kustvägen längs Victorias sydkust, men även Yarra Valley vindistrikt och Phillip Island, som är mest känd för sin "Penguin Parade”. Vi hjälper er planera er rundresa.

Ni återvänder hem via Singapore till Stockholm.


Resfakta

Pris per person när två reser tillsammans: från 33 995 kr

Priset inkluderar:

  • Flyg t/r Australien i ekonomiklass
  • Flygskatter och bränsletillägg
  • 2 nätter på Travelodge Mirambeena Resort i Darwin
  • 3 dagar/2 nätter guidad rundtur, "Dragonfly Dreaming Top End Safari" till Kakadu och Litchfield inkl de flesta måltider
  • Inrikesflyg Darwin - Melbourne
  • 3 nätter på Quality Hotel Batman's on Collins i Melbourne
  • Heldagstur, "Koalas & Kangaroos" med Savannah Walkabout inkl lunch
  • Halvdagstur, "Lanes & Arcades" i Melbourne
  • 7 dagar/6 nätter husbil (Maui) från/till Melbourne inkl försäkringar

Resan kan utvidgas och förlängas.

Kontakta oss för mer information och beställning »

Turkod: o/50254

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor