Utflykter från Darwin

kakadu np nourlangie rockLängst upp i norra Australien ligger Darwin, huvudstaden i Northern Territory. Under en resa hit måste man uppleva nationalparkerna Kakadu och Litchfield, Katherine Gorge samt det fjärran och traditionsrika aboriginska området Arnhem Land.

I och omkring Darwin kan du uppleva mycket av det som är utmärkande för Australien. Dagsturer är ett utmärkt alternativ till flerdagsturer, om man vill ha större frihet att lägga upp sitt program själv.

Vanligtvis blir du hämtad på morgonen på hotellet. Våra samarbetspartners använder bekväma bussar med mycket kompetenta och trevliga guider. Ofta är antalet deltagare på turerna begränsat för att alla ska få ut så mycket som möjligt av sin resa.

Nedan finns några exempel på dagsturer och utflykter från Darwin som vi rekommenderar.

Vill du uppleva något som inte ingår i förslagen ovan, så kontakta oss! Vi kan nästan garantera att vi har ett upplägg som passar dig.

Darwin City Sights Tour

darwin city sights sid 52En halvdagstur där du får se och uppleva några av de viktigaste sevärdheterna i Darwin.

Besök stadens Botanical Gardens, Stokes Hills Warf Precinct och Mooring Basin, East Point Reserve, historiska sevärdheter samt Northern Territory Museum & Art Gallery innan du återvänder till hotellet.

Prisklass: priskategori 1

Tiwi Islands Aboriginal Culture Tour

tiwi islands sid 52På denna heldagstur till Bathust Island får du uppleva det moderna aboriginska samhället Nguiu men även ta del av naturmedicin och hur man hittar mat i naturen.

Besök öns museum, kyrka och hantverkscentrum och få inblick i den lokala kulturen, seder, levnadsätt och traditioner. 

Flyg Darwin – Bathust Island samt lunch är inkluderat.

Prisklass: priskategori 5

Mindil Beach Markets

Mindil2 300Vi rekommenderar att du besöker Mindil Beach Market när du är i Darwin! Den arrangeras varje torsdag och söndag i perioden april – november.

Från stranden kan du se den spektakulära solnedgången och fortsätt sedan till marknaden.  På marknaderna hittar du allt från smycken, konst och kläder till souvenirer. Passa på och ät middag här från något av de många matstånden och lyssna på musiken och se uppträdanden.  

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor