Darwin

101400 3

Längst i norr ligger Darwin som är huvudstad i Northern Territory. Många anser att detta är staden med den största kulturella mångfalden i hela Australien, och det säger inte lite i ett land där nästan alla världens nationer är representerade.

Darwin, som endast ligger fyra timmar med flyg från Singapore, är en perfekt utgångspunkt när man vill utforska regionen och landet i övrigt.

Under ett besök här rekommenderar vi att du besöker nationalparkerna Kakadu och Litchfield, Katherine Gorge samt det mer avlägsna men traditionsrika aboriginska området Arnhemland – som inte minst är populärt bland sportfiskare.

Hotell

Utbudet av hotellrum i Darwin är stort och det bästa är att välja i vilket område man vill bo och vilken standard man önskar. Darwin är ingen storstad och man kan med fördel bo lite utanför själva stadskärnan. 

Priserna på hotellrum och lägenheter varierar beroende på säsong och standard. 

Kontakta oss för mer information och prisförslag »

Travelodge Mirambeena Resort Darwin

travelodge mirambeena sid 50Ett centralt beläget mellanklasshotell i Darwin med restauranger, butiker och det mesta av stadens nöjesutbud på gångavstånd. Hotellet ligger i en stor tropisk trädgård med pool och minigolf.

222 rum, rymliga och bekvämt inredda, luftkonditionering, dusch, restaurang, bar, två pooler, minigolf.

Prisklass: priskategori 3

Darwin Central Hotel

s50 centralDetta förstaklass hotell ligger i Darwin centrum och är känt för sin avkopplande och stilrena atmosfär men med en liten känsla av outback. Gångavstånd till shopping, restauranger, teatrar och nattklubbar. 

132 modernt inredda rum med många bekvämligheter, luftkonditionering, pool, restaurang och café. Hotellet är rökfritt.

Prisklass: priskategori 3

Skycity Darwin

skycity-darwinDetta är Darwins enda hotell vid vattnet! Skycity Darwin är ett omtyckt förstaklass boutique hotell som ligger vid Mindil beach nattmarknad och endast en kort promenad från Darwin centrum. Hotellet omges av en stor tropisk trädgård och har många faciliteter, bl.a. en 9-håls golfbana.

120 stilfullt inredda rum i olika storlekar, luftkonditionering, restauranger, bar, pool, bastu, cykeluthyrning och tennisbanor.

Prisklass: priskategori 3

Mantra on the Esplanade Darwin

imagegallery1-2Lägenhetshotell som kanske har det bästa läget i Darwin med panorama utsikt över Darwin Harbour och Arafura Seas. Hotellet ligger på the Esplanade med gångavstånd till centrum, shopping och Darwin Entertainment Centre.

204 trevligt inredda rum och lägenheter, luftkonditionering, restaurang, bar och pool. Hotellet är rökfritt.

Prisklass: priskategori 3

Hilton Darwin

Crowne Plaza DarwinFlott hotell i centrum av Darwin. Rummen har luftkonditionering och minibar m.m. Pool och spa.

Prisklass: priskategori 2

Novotel Atrium

Novotel AtriumModernt hotell med fin utsikt över hamnen i Darwin och det är bara en kort promenad till centrum. Pool, spa, parkering m.m.

Prisklass: priskategori 2

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor