Utflykter från Alice Springs & Uluru

aat13328 coach uluru sunsetI och omkring Alice Springs kan du uppleva mycket av det som är utmärkande för Australien. 

Staden är porten till den kända bergsformationen Uluru/Ayers Rock, men själva Alice Springs har mycket att bjuda på. Här ligger the Royal Flying Doctor Service, som via flyg och helikopter ger läkarhjälp till dem som bor utspridda på de enorma boskapsfarmarna. The School of the Air ger undervisning via radio till barn och ungdomar i ett område större än många av världens länder – världens största klassrum.

Dessutom ligger Alice Springs Desert Park här, som ger ett första klassens intryck av det exotiska djurlivet i regionen.

Dagsturer är ett utmärkt alternativ till flerdagsturer, om man vill ha större frihet att lägga upp sitt program själv.

Vanligtvis blir du hämtad på morgonen på hotellet. Våra samarbetspartners använder bekväma bussar med mycket kompetenta och trevliga guider. Ofta är antalet deltagare på turerna begränsat för att alla ska få ut så mycket som möjligt av sin resa.

Nedan finns några exempel på dagsturer och utflykter som vi rekommenderar från Alice Springs och/eller Uluru.

Har du en önskan om att uppleva något som inte ingår i dessa förslag, så kontakta oss! Vi kan nästan garantera att vi har ett upplägg som passar dig.

Alice Springs Town Tour

alice springs town tour sid 53En halvdagstur där du får se och uppleva några av de viktigaste sevärdheterna i Alice Springs.

Besök Royal Flying Doctors Service och School of the Air och få inblick i hur de fungerar. Lär dig mer om den aboriginska kulturen vid besöket på Mantua Aboriginal Cultural Museum och se Alice Springs Telegraph Station (platsen för det ursprungliga Alice Spring).

Njut av panoramautsikten över Alice Springs och Western MacDonnell Ranges från Anzac Hill innan du återvänder till hotellet.

Prisklass: priskategori 1

West MacDonnell Ranges

MacDonnell RangesEn dagstur som tar dig med till några av de mest spektakulära områdena runt Alice Springs. Höjdpunkterna på turen är Anzac Hill, Flynn's Grave och Simpsons Gap. Du besöker Alice Springs Desert Park där du på eftermiddagen får uppleva det australiensiska djurlivet.

Lunch är inkluderat.

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor