Utflukter från Sydney

bridgeclimb s 02Sydney är Australiens största stad. Få städer har ett så fantasiskt läge, ett så behagligt klimat och så många stränder som Sydney.

Men New South Wales har mycket mer att bjuda på, med vackra Blue Mountains i väst, outback i söder och höglandet New England i norr. Mest populär är nog trots allt delstatens långa kustlinje, med en rad små semesterorter med kilometerlånga sandstränder och härliga surfvågor.

I och omkring Sydney kan du uppleva mycket av det som är utmärkande för Australien. Dagsturer är ett utmärkt alternativ till flerdagsturer, om man vill ha större frihet att lägga upp sitt program själv.

Vanligtvis blir du hämtad på morgonen på hotellet. Våra samarbetspartners använder bekväma bussar med mycket kompetenta och trevliga guider. Ofta är antalet deltagare på turerna begränsat för att alla ska få ut så mycket som möjligt av sin resa.

Nedan finns några exempel på dagsturer och utflykter som vi rekommenderar.

Har du önskemål om att uppleva något som inte finns inkluderat i förslagen ovan, så kontakta oss! Vi kan nästan garantera att vi har ett förslag som passar dig.

 

Whale Discovery Cruise

doublebreachHar du drömt om att få se valar och delfiner på nära håll? Ta chansen när du besöker Sydney!

Knölvalar och sydkapare passerar Sydney på väg till och från sina parningsområden, och på denna tre timmars båttur har du möjlighet att med hjälp av en kunnig besättning få se dessa magnifika djur i sin rätta miljö. Vissa perioder finns här även delfiner och albatrosser. 

Kom ihåg varma kläder och kamera!

Period: maj – november

Prisklass: priskategori 1

Bondi Surf Experience

bondi surf experience sid 21 1Vill du kunna surfa? Vore det kul att testa?

Tillsammans med företaget ”Let’s go Surfing” kan vi erbjuda en två timmar introduktionskurs i konsten att surfa. Kursen startar på stranden i Bondi Beach där du får lära dig grundtekniken och kan bygga upp ditt självförtroende innan ni fortsätter i vattnet i brutna vågor.

Du kommer att förvånas över hur lätt, säkert och roligt det är att lära sig surfa.

Prisklass: priskategori 1

Blue Mountains Bush Walk

blue mountain bushwalk sid 21Blue Mountains ligger ca en timme med bil från Sydney och är en av de mest kända och besökta nationalparkerna i New South Wales. Naturen är fantastisk och utsikten spektakulär.

Prisklass:priskategori 3

Morning Panoramic Sydney Sights

morning panoramic sydney sights sid 18På denna halvdags stadsrundtur besöker du bl.a. det historiska Rocks området, får veta mer om hur straffångarna kom till Sydney, se de vackra vyerna vid Operahuset och Sydney Harbour Bridge.

Vidare till trendiga Oxford Street, eleganta Paddington samt några av de vackra stränderna, bl.a. Bondi Beach, som omger Sydney.

Denna tur ger en bra introduktion till vad Sydney har att erbjuda.

Prisklass: priskategori 1

Upplev Sydney med el-cykel

Upplev Sydney med el-cykel

Detta är ett roligt och lite annorlunda sätt att lära känna Sydney på! På el-cykel utforskar ni Sydney, i små grupper på max 6 personer, tillsammans med en duktig guide. Tack vare el-funktionen i cykeln kan du själv välja när du ska trampa själv och när du vill att elmotorn ska göra jobbet. Därför passar denna utflykt för alla – oavsett vilken form man är i.

Utflykten finns i två varianter, antingen på 1,5 eller 2,5 timmar. Under cykelturen passeras många av stadens kända attraktioner och ni cyklar över Sydney Harbour Bridge.

Prisklass: priskategori 1

Sydney Harbour Luxury Sailing

s18 sailingUpplev Sydneys skönhet och vackra hamnområde ombord på en yacht. Seglingen utgår från Darling Harbour och går under den kända Sydney Harbour Bridge mot Sydney Opera House.

Därefter fortsätter ni mot Sydneys många fina bukter och hamninlopp. Med kameran i handen kommer du att kunna ta de bästa fotona av Sydneys mest kända attraktioner.

Turen varar i fem timar och gruppen är liten – max 8 personer. Lunch ingår.

Prisklass: priskategori 3

Sydney Opera House

sydney opera house sid 19Operahuset i Sydney är känt i hela världen, och alla som kommer hit bör försöka gå på en föreställning. Det är en speciell upplevelse som vi varmt kan rekommendera och ett absolut måste när du besöker Sydney.

Vi kan erbjuda flera olika turer, bland annat guidade turer och föreställningar.

Operaföreställningar i Sydney Opera House

Missa inte att gå på en operaföreställning nästa gång du besöker Sydney. Sydney Opera House är ett av världens mest spektakulära och säregna arkitektoniska mästerverk och en viktig ikon för både Sydney och Australien. Följande föreställningar ges under 2018:

Missa inte en operaföreställning i Sydney Opera House.

  • The Merry Widow - jan/feb 2018
  • Carmen - feb/mars 2018
  • The Nose - feb/mars 2018
  • La Traviata - mars 2018
  • Don Quichotte - mars 2018
  • Lucia di Lammermoor - juni/juli 2018
  • Rigoletto - juli/aug 2018
  • Aida - juli/aug 2018
  • The Turk in Italy - aug/sept 2018
  • Evita - sept/okt/nov 2018

Dessutom spelas La Bohème utomhus utanför Sydney Opera House i mars och april 2018. Det arrangeras även många andra konserter och balettföreställningar.

Kontakta oss för datum, priser och bokning av biljetter »  

Sydney Bridgeclimb

bridgeclimb 004 Den bästa utsikten över Sydney får du på toppen av Sydney Harbour Bridge, 134 meter över havet! Med Bridgeclimb får du vara med om en annorlunda och spännande guidad tur upp till toppen av Australiens mest kända ikon.

Prisklass:priskategori 3

Bonza Bike Tours

s18 bonza Från cykelsadeln på andra sidan av hamnen är utsikten mot Sydney spektakulär. Därifrån fortsätter turen förbi Luna Park och Lavender Bay, och längs med vägen besöks flera kulturella och historiskt viktiga platser i staden.

Turen är på 5 timmar. Lunch ingår.

Prisklass:priskategori 1

Hunter Valley

hunter valley wine and wilderness sid 21En bit norr om Sydney ligger Hunter Valley. Dalen är det äldsta vindistriktet i Australien, och några av de bästa vinerna i världen produceras här.

Det finns ett tjugotal vingårdar i området,och hos de allra flesta är du välkommen att provsmaka viner.

Prisklass:priskategori 3

Captain Cook Cruises

sydney harbour s 01Sydney har kanske den vackraste hamnen i världen och ingen resa hit är komplett utan en båttur. Lägg storstadens sorl och trafik bakom dig och upplev Sydney från sjösidan.

Prisklass:priskategori 1

Boutique Wildlife

boutique wildlife tour sid 19Om du är intresserad av djur så är detta turen för dig! Ett äventyr i den australiensiska bushen och du får uppleva Australiens unika djurliv - koalor, kängurus, platapus, emus och wombats – djur som inte finns någon annanstans än i Australien. Här finns även ett mycket rikt fågelliv. Då det är en äkta vildmarkstur är alla dagar olika!

Prisklass:priskategori 3

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor