New South Wales

New South Wales har mycket mer att erbjuda än bara storstaden Sydney.

New South WalesEtt par timmar med bil västerut ligger den vackra skogsbeklädda bergskedjan Blue Mountains och väster om den ligger New South Wales ”outback”, med gruv- och konstnärsstaden Broken Hill. I norr ligger höglandet New England och stora får-och spannmålsfarmer ligger utspridda i hela delstaten. Mest populär är nog ändå den långa kustlinjen med en rad små semesterorter med kilometerlånga sandstränder och härliga surfvågor.

Sydney
Sydney är Australiens största stad med över 4 miljoner invånare. Få städer har ett så behagligt klimat och så många stränder som Sydney. Första intrycket är spektakulärt, vare sig man från flyg-planets fönster ser staden breda ut sig omkring Port Jackson med Blue Mountains i fjärran, eller om man kommer sjövägen in i hamnen, där operans vita tak går i ett med lustjakternas segel. Även om staden är stor så är centrum relativt kompakt och lätt att hitta i. Sydney är en utpräglad internationell stad – här finns nästan alla världens nationaliteter representerade.

Blue Mountains
Blue Mountains är en bergskedja som ligger väster om Sydney. Bortsett från några nakna klippor är Blue Mountains täckt av skog. Att det inte heter de ”gröna bergen” beror på att oljan i eukalyptus-träden ger bergssidan ett blåaktigt skimmer. Solen får oljan att förångas i ett blåaktigt sken. På våra guidade turer till området är du nästan garanterad att få uppleva något av djurlivet, bland annat vilda kängurur.

Fem saker du måste uppleva:

  • Sydney, storstaden med ett fantastiskt läge, ett behagligt klimat, vackra stränder och en otroligt bedårande hamn.
  • Blue Mountains, en skogsbeklädd bergskedja väster om Sydney med klippformationen De Tre Systrarna.
  • Hunter Valley, det äldsta vindistriktet i Australien och ett populärt rekreations-område norr om Sydney.
  • Port Stephens, en liten småstad omgiven av fina sandstränder och ett rikt marint djurliv.
  • Byron Bay, en kustpärla med vackra stränder och bra förhållanden för surfare.

Klicka för att se video (YouTube) från New South Wales:

Kör kustvägen mellan Sydney och Melbourne

Kustvägen mellan Sydney och Melbourne är en av Australiens vackraste vägar.Kustvägen mellan Sydney och Melbourne är en av Australiens vackraste vägar.

Kustvägen mellan Sydney och Melbourne är en av Australiens vackraste vägar. Den varierande sträckan tar dig genom sömniga kuststäder, nationalparker med ett rikt djurliv och långa folktomma stränder. Aktiviteterna och upplevelserna under vägen är många och varierande och under resan kommer du se att landskapet och naturen konstant ändrar karaktär.

Vi har satt ihop en 8 dagars resrutt som ger dig möjlighet att uppleva allt som regionen har att erbjuda, utan stress eller för många timmar i bilen per dag.

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor