Utflykter nära djurlivet

oreillys rainforest retreat Du behöver inte resa långt från de stora städerna innan du är ute i mer eller mindre orörd natur.

Här har vi några dagsturer och längre utflykter som vi rekommenderar för att komma nära djurlivet.

Great Barrier Reef One Day Adventure

reeflarge11 06-638Upplev södra delen av barriärrevet på en heldagstur med flyg till Lady Elliot Island. Njut av den vackra flygturen till ön. Revet här beskrivs av många som det finaste och bäst bevarade på hela barriärrevet och snorklingen är fantastisk.

Gör en tur i glasbottenbåt, snorkla och gör en guidad vandring. Om ni har tur får ni se delfiner och sköldpaddor. Lunch är inkluderat.

Prisklass: priskategori 5

Morning Dolphin Cruise and Swim

0005958Detta är en förmiddagstur från Adelaide med båten "Temptation" och är turen för dig som tycker om delfiner. 

Tiden tillbringas ombord eller i vattnet med delfinerna i området. Turen går inte i juli och augusti.

Prisklass: priskategori 3

Upptäck Rottnest

rottnest island 04Rottnest Island ligger precis utanför kusten vid Fremantle. Hit tar du dig på 20 minuter med flyg från Perth eller en halvtimme med båt från Fremantle.

Ön har en färgrik historia och användes bl.a. som fängelse för aboriginerna under 1800-talet. Idag är ön ett populärt semestermål både för sin storslagna natur och vackra stränders skull men även för sin historia. 

Följ med på en guidad dagstur till vackra Rottnest. Lunch ingår.

Prisklass: priskategori 2

Pro Dive

Dyka på Stora Barriärrevet3 dagar

Stora Barriärrevet är känt som världens åttonde underverk och den enda levande organismen på jorden som kan ses från rymden. Det utgör totalt ett område på 260 000 kvadratkilometer och sträcker sig 2000km längs Queenslands kust.

Här lever mer än 1500 olika fiskarter i regnbågens alla färger och mer än 350 olika typer av koraller. Vattentemperaturen ligger mellan 22 och 28 grader året runt och det är behagligt att spendera långa stunder i vattnet. Inte konstigt att detta är ett populärt resmål för dykare och snorklare!

Prisklass: priskategori 5

Blue Mountains Bush Walk

blue mountain bushwalk sid 21Blue Mountains ligger ca en timme med bil från Sydney och är en av de mest kända och besökta nationalparkerna i New South Wales. Naturen är fantastisk och utsikten spektakulär.

Prisklass:priskategori 3

Window to the Wilderness

window wilderness s 05Denna dagstur tar dig från Gold Coast till ett av de vackraste naturområdena i Australien - nationalparken Lamington som är känd för sitt fascinerande dkurliv och gamla regnskog.

Turen startar tidigt på morgonen och du får uppleva ett rikt fågelliv, samt kängurur och koalor i sitt rätta element.

Prisklass: priskategori 1

Kakadu och Arnhem Land

aat0465 yellow water cruise kakadu npTillsammans med AAT Kings kan vi erbjuda denna 3-dagars guidade tur till några av de mest fascinerande och intressanta delarna av Kakadu. Denna tur är säsongsbaserad men avgår dagligen i perioden maj till november.

Prisklass:priskategori 5

Koalas and kangaroos in the Wild

echidna walkabout sid 62Med Echidna kommer du ut i den australiensiska bushen och får se kängurur, koalor, emuer, echidnas, känguruarten vallaby och fåglar på nära håll. Guiderna är mycket kunniga och lär deltagarna om det fantastiska växt- och djurlivet som finns i Australien.

Prisklass:priskategori 2

3 days 4WD Kakadu och Litchfield Safari

hands up on top of ubirr kakaduEn guidad campingtur på 3 dagar till nationalparkerna Kakadu och Litchfield, precis söder om Darwin. Dessa nationalparker är orörd vildmark med aboriginska grottmålningar och ett rikt fågel- och djurliv.

Övernattning i tält, med möjlighet att uppgradera till motell om så önskas.

Prisklass: priskategori 5

Phillip Island & Private Penguin Experience

phillip island penguin parade penguins plusPhillip Island ligger 140 km sydöst om Melbourne och är omtalad för sitt unika djurliv och speciellt för de många pingviner som håller till här. Varje dag vid solnedgången kommer pingvinerna tillbaka från en dag ute till havs och detta speciella fenomen är känt som 'Penguin Parade'. Denna dagstur inkluderar 'Penguin Parade' och många andra spännande upplevelser.

Prisklass:priskategori 2

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor